Welke aandelen hebben het beste rendement?

Als belegger op de aandelenmarkt vraagt u zich waarschijnlijk af welke aandelen het beste opleveren, met andere woorden, welke aandelen het meest winstgevend zijn voor beleggers en waarin u uw geld kunt investeren. Om deze vraag te beantwoorden herhalen we nog een keer wat het rendement van een aandeel precies inhoudt, want dit is een van de belangrijkste indicators die u in de gaten moet houden als u online in deze effecten handelt. Om de keus gemakkelijker te maken geven we u vervolgens een lijst van de aandelen die op dit moment het hoogste rendement hebben.  

--- Publiciteit ---
Beleg in de aandelen met het beste rendement!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Welke aandelen hebben het beste rendement?

Wat is het rendement van een aandeel?

Het "rendement van een aandeel", ofwel de "DividendYield", is het dividendpercentage dat aan de aandeelhouders wordt uitgekeerd vergeleken met de nominale waarde van dit aandeel op de beurs. De bedrijven die aandelen uitgeven op de beurs zijn namelijk niet allemaal even gul voor hun aandeelhouders.

Het rendement van een aandeel is dus een ratio die het mogelijk maakt om te vergelijken hoe gul een bedrijf is vergeleken met andere bedrijven en te bepalen welke belegging het voordeligst is. Een hoog rendement moet echter wel voorzichtig en objectief geïnterpreteerd worden. Twee elementen hebben namelijk invloed op dit rendement: de omvang van het dividend en de koers van het aandeel. Een hoog rendement kan dus worden toegeschreven aan de goede resultaten van een bedrijf en aan een hoge dividenduitkering aan de aandeelhouders, maar ook aan een heel lage aandelenkoers, waardoor de ratio eveneens toeneemt.

Het rendement van een aandeel is dus vooral interessant voor beleggers die hun geld in specifieke bankfondsen steken en die de betreffende aandelen ook echt vasthouden. Ook heeft het rendement indirect invloed op de toekomstige koers van de aandelen doordat ze er meer of minder aantrekkelijk door worden. Het kan dus als indicator worden gebruikt voor online beleggers die CFD's gebruiken.

 

Wat zijn de aandelen met het hoogste rendement?

Om u te helpen bij het vinden van interessante aandelen, zijn hier enkele hoogrenderende aandelen in elk van de belangrijkste markten en voor het jaar 2019:

Op de CAC 40, het Mercialys aandeel met een rendement van 7,70%, het Klepierre aandeel met een rendement van 6,50%, het Eutelsat Communication aandeel met een rendement van 6,14%, het Total aandeel met een rendement van 5,45% en het Carmilla aandeel met een rendement van 5% of het Nexity aandeel met een rendement van 4,81%.

Op de internationale markt zullen we met name het aandeel Altria tellen met een rendement van 6,97%, en aandelen die de afgelopen 20 jaar een sterk rendement hebben gegenereerd, zoals het aandeel Celgène met een rendement van 28,1%, het aandeel Apple ondanks een teleurstellend resultaat in 2019 en een rendement van 1,9% of het aandeel Gilead Science met een samengesteld rendement van ongeveer 24,5%.  

Uiteraard veranderen deze rendementen van jaar tot jaar en het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden door het dividendbeleid van beursgenoteerde ondernemingen of gebeurtenissen die deze prestaties beïnvloeden te monitoren. Vergeet ook niet dat rendement niet het enige element is waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de aandelen waarin u wilt investeren. De lijst van deze aandelen is echter nog steeds online beschikbaar op de meeste beurssites of rechtstreeks via een handelsplatform dat wordt aangeboden door een CFD-makelaar of online makelaar.

 

Welke aandelen hebben het grootste potentieel?

Geld beleggen in de aandelenmarkt is een goed idee. Maar u moet dan wel weten in welke effecten u uw geld moet steken. Om deze reden leggen we u in dit artikel uit hoe u de aandelen met het grootste potentieel vindt. Natuurlijk noemen we hier geen namen van specifieke aandelen aangezien de economische conjunctuur voortdurend verandert. Wat vandaag waar is, kan morgen anders liggen. Dat is juist de reden waarom beleggen op de beurs moeilijk is.

 

Aandelen met hoog rendement en hun potentieel:

Aandeelhouders, dat wil zeggen de investeerders die effecten kopen in beursgenoteerde ondernemingen met als doel dividend te krijgen, richten zich meestal op de aandelen met een hoog rendement. Deze effecten zijn erg in trek en vanwege deze constante vraag hebben de prijzen ervan de neiging om omhoog te gaan.

Om winst te maken met dit type aandelen is het wel nodig om op het goede moment een positie in te nemen. We raden u daarom aan om u te richten op de kalender voor de dividenduitkering van het betreffende bedrijf. Door de aandelen net na de datum van de uitbetaling van de coupon te kopen, profiteert u van een lage prijs en kunt u er bijna zeker van zijn dat u in korte tijd winst gaat maken.

 

Voor wie is het beste rendement op aandelenbeleggingen?

Als u wilt handelen in aandelen met een hoog rendement, moet u er eerst voor zorgen dat u over de nodige vaardigheden en kennis beschikt om de verschillende risico's die we zojuist hebben genoemd te vermijden. Gezien hun vele specifieke kenmerken vereisen hoogrenderende aandelen immers een zekere ervaring om potentiële risico's en reële kansen op te sporen.

Het is ook belangrijk op te merken dat deze hoogrenderende aandelen gewoonlijk een relatief hoog risico vormen en daarom niet het grootste deel van uw aandelenportefeuille vertegenwoordigen, maar slechts een klein deel, terwijl de rest idealiter bestaat uit aandelen met een grotere stabiliteit en dus een lager rendement, die dus een hogere groeimogelijkheid bieden. Het is niet aan te raden om aandelen te verhandelen of te kopen met zeer hoge rendementen, maar om aandelen met een redelijker rendement te bevoordelen die u op de lange termijn veel meer winst zullen opleveren.

Tot slot moet u zich ervan bewust zijn dat aandelen met een hoog rendement niet de enige effecten zijn waarin u als beursbelegger geïnteresseerd kunt zijn. Als u op de beurs wilt beleggen met een moderne tool zoals bijvoorbeeld CFD's, kunt u meer mogelijkheden vinden door u te richten op de meest volatiele aandelen, ongeacht of hun koersen stijgen of dalen, omdat deze instrumenten mogelijkheden bieden om posities in te nemen voor het kopen en verkopen.

Het is echter ook mogelijk om met deze CFD's te handelen in hoogrenderende aandelen, omdat de meeste van deze effecten door de markt worden gevolgd en dus een interessante volatiliteit vertonen.

--- Publiciteit ---
Beleg in de aandelen met het beste rendement!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.