Swing Trading Strategy

Van de beleggingsstrategieën die door beleggers op de beurs het meest worden gebruikt, is er één die bijzonder geschikt is voor beginnende beleggers, namelijk de strategie van swingtrading. Maar hoe werkt deze beleggingsmethode eigenlijk en hoe kunt u er voortaan profijt van hebben?  

Swing Trading Strategy
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Waarom is Swing Trading interessant?

Swing trading staat bekend als een van de oudste en meest toegankelijke beleggingsmethoden, met name voor particuliere beleggers. Dankzij swing trading kunnen toekomstige bewegingen van de koers van een effect namelijk vrij betrouwbaar worden voorspeld.

Het is een techniek die vrij eenvoudig is om toe te passen en die daarnaast heel effectief is vergeleken met meer complexe methoden.

 

Wat is Swing Trading?

Swing Trading is een techniek die bestaat uit het kopen of verkopen van een effect op basis van zogenaamde "swings". Deze swings zijn in feite natuurlijke schommelingen van de koersen tussen een hoog en een laag punt.

De methode bestaat kortom uit het volgen van alleen de meest herkenbare bewegingen om de risico's minimaal te houden en de winsten over korte perioden maximaal. Natuurlijk moet swing trading om echt effectief te zijn als aanvulling op een fundamentele analyse worden gebruikt. Daarnaast moet men ook de reactie van beleggers op basis van bepaalde marktomstandigheden goed kennen.

 

Hoe werkt swing trading in de praktijk?

Om beter te begrijpen hoe swing trading werkt, stellen we eerst vast dat de markt maar drie mogelijke richtingen kent. Ofwel de koersen stijgen, ofwel de koersen dalen, en soms zit hij in een fase van consolidatie.

Daarna stellen we vast dat als de koersen stijgen of als er sprake is van een consolidatiefase, het verstandig is effecten te kopen. Als de koersen dalen is het verstandig om effecten te verkopen. In alle gevallen moet uitsluitend de algemene trend van de markt gevolgd worden.

Natuurlijk moet men voor een efficiënte swing trading in staat zijn de richting en de kracht van de trend te bepalen door de technische indicatoren te bestuderen.

 

Enkele adviezen voor het toepassen van de swing trading-methode:

Om de risico's van het beleggen op korte termijn met swing trading te beperken, moeten enkele basisregels worden nageleefd. Dit zijn de voornaamste:

  • Volg een vooraf bepaalde strategie om beslissingen te voorkomen waar niet over is nagedacht en die voortkomen uit stress of een teveel aan zelfvertrouwen.
  • Overweeg om stoporders en vooral stoplossorders te gebruiken. Zo beperkt u de omvang van uw verliezen voor het geval uw intuïtie wat betreft de richting van de trend fout is.
  • De beste manier om zich aan deze methode te houden is mikken op een eenvoudige strategie.
  • Ook is het essentieel dat u op tijd de meest aantrekkelijke trend voor uw belegging ontdekt.
  • Ten slotte is het nodig om winst te nemen zodra dit in termen van rentabiliteit interessant is en om te voorkomen dat de trend plotseling omkeert.

Door deze simpele regels te volgen en u te beperken tot het beleggen via de trends zult u het swing traden snel beheersen en kunt.

 

Beoordeling: 3.88 25 stemmen

Beginnen met online beleggen
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.