Wat is straight through processing?

Misschien bent u op websites die gespecialiseerd zijn in finance of online beleggingen al de term straight through processing of STP tegengekomen. Maar wat betekent deze term precies en hoe werkt deze procedure?  

Wat is straight through processing?
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Straight through processing: wat houdt het precies in?

STP of straight through processing is een verwerkingssysteem voor financiële operaties dat "met de stroom mee" gaat, wat betekent dat het een systeem is zonder wachttijd en dat dus continu werkt.

Deze uitdrukking vind je vooral op het gebied van finance en met name als het om brokers gaat. Degenen die STP gebruiken, verwerken de orders en noteringen dus zonder onderbreking of vertraging.

De term ontstond in de Verenigde Staten toen er een hervorming werd doorgevoerd die inhield dat er 3 dagen mochten zitten tussen de betaling en de levering van aandelentransacties. Voor die tijd duurde dat veel langer. Sindsdien wordt het systeem gebruikt door de grote meerderheid van banken en brokers die zogenaamde gateways gebruiken waardoor de orders van klanten bijna direct worden uitgevoerd.

Het doel van het systeem is meer samenhang en een snellere follow-up van de koersontwikkelingen op basis van de geplaatste orders.

 

De voordelen van straight through processing:

Voor beleggers heeft het systeem van straight through processing vanzelfsprekend bepaalde voordelen. Het eerste voordeel is natuurlijk de garantie dat de order wordt geplaatst volgens de koers zoals die live te zien is. In het tegengestelde geval kan er een aanzienlijk verschil zitten tussen de prijs waarop een positie is gekocht of verkocht en de echte prijs van het effect, wat kan leiden tot gevoelige verliezen.

STP biedt de broker een soortgelijk voordeel want de broker kan op dezelfde manier geld verliezen omdat de klantorders via hem worden geplaatst. Op dit moment maakt het merendeel van de brokers op de aandelenmarkt gebruik van dit continu verzendproces, wat zoveel voor de klant als voor de broker optimaal is.

 

Hoe weet je of een platform straight through processing gebruikt?

Zoals we net hebben gezien maken de meeste online beleggingsplatforms al gebruik van STP. Maar als u er zeker van wilt zijn kunt u naar de pagina gaan waar het platform of de andere aangeboden technische oplossing wordt beschreven en daar controleren of de afkorting STP wordt vermeld.

Als u deze informatie niet kunt vinden, neem dan contact op met de klantenservice.

 

Beoordeling: 3.97 31 stemmen

Beleg real time en zonder onderbreking met straight through processing:

Door u aan te sluiten bij een modern en goed beleggingsplatform kunt ook u profiteren van het STP-systeem en sneller en veiliger winsten boeken. Schrijf u direct in.

Beleg met STP!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.