Het samenstellen van een beleggingsportefeuille

De opbouw van uw beleggingsportefeuille is het kwetsbaarste gedeelte bij het bepalen van uw beleggingsstrategie. Het succes van uw beleggingen hangt er immers van af. Voordat u uw effectenportefeuille samenstelt, moet u erop letten dat u geen enkel risico neemt en geen geld belegt dat u misschien nodig heeft.  

Het samenstellen van een beleggingsportefeuille
75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Houd rekening met de mogelijke winsten en risico's:

Wanneer u een beursportefeuille samenstelt, is de eerste regel die u moet toepassen het bepalen van de duur van de periode waarin u wilt beleggen. Dit wordt in het beursjargon de "beleggingshorizon" genoemd.

Het is bekend dat de langst lopende beleggingen de veiligste zijn en dat kortetermijnbeleggingen het meest risicovol zijn vanwege de blootstelling aan pyschologische invloeden van de financiële markten.

Als u echter toch voor een korte periode wilt beleggen, kunt u het beste kiezen voor de monetaire fondsen omdat die minder volatiel zijn. Bovendien moet u over een voldoende groot beleggingskapitaal beschikken om winst te maken. Voor langetermijnbeleggingen kunnen aandelen op de beurs een goede belegging zijn.

Tot slot moet u bepalen wat het voor u aanvaardbare risiconiveau is. De meest afwachtende beleggers zullen kiezen voor een maximum aan staatsobligaties en de overmoedigste beleggers kunnen proberen grotere rendementen te halen door in derivaten of aandelen te beleggen.

 

De meest winstgevende en de meest riskante beleggingen:

Wanneer u uw beleggingsportefeuille samenstelt is de beste strategie de activa te variëren door tegelijkertijd te kiezen voor aandelen en voor ICBE's. Zo kunt u streven naar aantrekkelijke rendementen met meer risico's en naar lagere rendementen met meer zekerheid. Globaal zijn de meest risicovolle activa:

De minst risicovolle activa zijn:

Om de risico's te minimaliseren en toch kans te maken op aantrekkelijke rendementen moet u uw beleggingen zoveel mogelijk spreiden door tegelijkertijd risicovolle activa en veiliger activa te kiezen.

Als u besluit om in aandelen te beleggen geldt hetzelfde, het is beter om te kiezen voor aandelen van bedrijven uit verschillende sectoren om het risico te beperken dat een bepaalde sector inzakt en de verliezen te compenseren met een mogelijke groei van andere sectoren.

 

Hoe kun je een aandelenportefeuille goed beheren?

Het is niet eenvoudig om een goede aandelenportefeuille op te bouwen, maar het is ook belangrijk om te weten hoe je de portefeuille op de juiste wijze beheert, zodat hij rendabel blijft.

 

Het kapitaal dat nodig is voor een goede beursportefeuille:

Om uw beleggingsportefeuille te spreiden is het echter wel noodzakelijk om over genoeg beginkapitaal te beschikken. Het is namelijk moeilijk om met beleggingen te variëren met minder dan 2000 €.

Voordat u begint moet u zichzelf dus afvragen, afhankelijk van uw ambities en uw beleggingshorizon, hoeveel kapitaal u kunt beleggen. Let er op dat u dit bedrag niet op goed geluk kiest want u moet ook rekening houden met de risico's.

Tot slot: het samenstellen van een beleggingsporfeuille is een stap waarover moet worden nagedacht en die moet zijn gebaseerd op een beleggingslogica voor de lange of minder lange termijn. Vraag in geval van twijfel advies aan uw tussenpersoon.

 

Goed money management om uw aandelenportefeuille op de juiste manier te beheren:

Money management, ofwel het vermogen om uw kapitaal goed te beheren, is ook een onmisbare voorwaarde voor uw slagingskansen op de beurs. Dit money management bestaat eruit dat u een goede inschatting maakt van het risico ten opzichte van de verwachte winst.

Zet bijvoorbeeld niet alles in op dezelfde beurs of dezelfde sector, met het risico dat u al uw geld snel verliest.

De stop- en limietorders, die de brokers aanbieden, helpen u ook om uw verliezen te beperken en uw winsten te garanderen zonder dat u voortdurend met uw platform verbonden hoeft te zijn.

 

Een beroep doen op deskundigen om uw beursportefeuille te beheren:

Op allerlei platforms is nu social trading beschikbaar. Hiermee kunt u het beheren van uw portefeuille toevertrouwen aan de beste geregistreerde handelaars door simpelweg hun posities te kopiëren.

Dankzij deze functionaliteit profiteert u van de ervaring van deze traders en kunt u aan hun zijde veel leren zonder dat u zelf een financiële expert hoeft te zijn. Er bestaan ook accountmanagers, waar u voor moet betalen, die in uw plaats uw beleggingsrekening beheren om u in staat te stellen zoveel mogelijk inkomsten te genereren. Deze accountbeheerders zijn vanzelfsprekend professionele beleggingsexperts.

 

Beoordeling: 4.21 19 stemmen

Uw online beleggingsportefeuille eenvoudig beheren:

De online handel biedt een grote keuze aan functionaliteiten waarmee u uw online beleggingsportefeuille heel efficiënt kunt beheren. Open nu een beleggingsrekening bij een van de beste brokers op de markt!

Handel online in aandelen!
75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.