Definitie van de Russell 2000 Index :

De Russell 2000 is een zogenaamde small-cap index die de aandelen omvat van 2.000 bedrijven die deel uitmaken van de Russell 3000 Index. Het is een index die in 1984 werd gecreëerd door de Frank Russell Company. Het wordt momenteel onderhouden door de FTSE Russell, een dochteronderneming van de LSE of London Stock Exchange Group.

Ook moet worden opgemerkt dat de Russell-index momenteel wordt beschouwd als de gemeenschappelijke benchmark voor beleggingsfondsen of beleggingsfondsen die zich identificeren als small caps. Omgekeerd wordt de S&P 500-index vooral gebruikt voor grote aandelen. Deze index meet concreet de prestaties van de aandelen van bedrijven met een kleine of middelgrote kapitalisatie. We weten ook dat deze index ongeveer 10% van de totale marktkapitalisatie van de Russell 3000 Index vertegenwoordigt.

Met betrekking tot de laatste cijfers voor deze index moet worden opgemerkt dat per 31 december 2019 de gewogen gemiddelde marktkapitalisatie van een bedrijf in de index 2,48 miljard dollar bedroeg met een mediaan marktkapitalisatie van 821 miljoen dollar. Het grootste bedrijf in de index had een marktkapitalisatie van 8,27 miljard dollar.

Er zijn natuurlijk andere indices die bijna gelijk zijn aan de Russell 2000 en die betrekking hebben op small-cap bedrijven, zoals Standard & Poor's S&P 600, dat minder vaak wordt gebruikt, of andere indices van financiële informatieverstrekkers.

 

Voordelen van de Russell 2000 Index :

De Russell 2000 Index heeft vele voordelen, waaronder een sectorsamenstelling die vooral gericht is op financiële, technologische en cyclische aandelen, die oververtegenwoordigd zijn in de Index en dus 26, 14,3 en 11,3% wegen. Minder cyclische aandelen vertegenwoordigen minder dan 3% van deze samenstelling, wat leidt tot een hoge volatiliteit van de Russell 2000 Index prijs. Als beursinstrument is deze index dus perfect geschikt voor handelaren die op zoek zijn naar een dergelijke volatiliteit.

We merken ook op dat de Russell 2000 de S&P500-index in de uitbreidingsfase heeft overtroffen, deels vanwege de hoge volatiliteit, maar ook vanwege de lage liquiditeit, die bevorderlijk is voor grote bewegingen. We moeten echter voorzichtig blijven, want kleine capsules zijn vaak gevoeliger voor paniekbewegingen in fasen van indexstress.

De Russell 2000 zal dus de voorkeur krijgen voor de handel op de stierenmarkten in plaats van in fasen van stress op de beurzen, die over het algemeen leiden tot een massale terugtrekking van de beleggers uit de small caps ten gunste van bedrijven die financieel sterker zijn en beter geschikt zijn voor defensief beheer.

Lee trading op de Russell 2000 biedt dus veel voordelen en mogelijkheden, maar blijft voorbehouden aan de meest doorgewinterde handelaren die in staat zullen zijn om de reacties van de markt te begrijpen en te anticiperen.

 

Kunnen we de toekomstige evolutie van de Russell 2000 Index voorspellen?

Het is natuurlijk mogelijk om de toekomstige ontwikkelingen van de Russell 2000 Index op een min of meer relevante manier te voorspellen. Om dit te kunnen doen, is het natuurlijk noodzakelijk om rekening te kunnen houden met de verschillende elementen van de fundamentele analyse die van invloed kunnen zijn op de bedrijven die de index vormen en op de Amerikaanse economie in het algemeen. Dit kunnen economische of politieke factoren zijn.

Deze fundamentele analyse moet worden uitgevoerd met inachtneming van de periode waarin u wenst te investeren. De indicatoren zullen dus min of meer punctueel of regelmatig worden gekozen, afhankelijk van de strategie die u wenst te implementeren. Hierbij moet worden bedacht dat de Russell 2000-index een zeer belangrijke index is met veel koersen en dat het daarom bijna onmogelijk is om elk aandeel afzonderlijk te bestuderen.

Ook met het oog op het voorspellen van toekomstige bewegingen in deze index, zullen we de technische analyse niet vergeten die interessant kan blijken als aanvulling op de fundamentele analyse. Dit zal met name worden gebruikt om de volatiliteit en liquiditeit van deze markt te beoordelen en om de signalen die worden verkregen door fundamentele analyse van dit aandeel als aandeel te valideren of te ontkrachten.

 

Hoe moet de Russell 2000 Index-prijs worden geanalyseerd?

Om met succes een effectieve handelsstrategie op de Russell 2000 Index prijs te implementeren, is het belangrijk om bekend te zijn met de factoren en elementen die de grootste invloed zullen hebben op dit activum.

Omdat de Russell 2000 een index is met een bijzonder evenwichtige sectorale spreiding, wordt hij beïnvloed door macro-economische variabelen zoals rentetarieven, inflatiecijfers, algemene werkgelegenheid, werkgelegenheid in de niet-agrarische sector, stemming in de be- en verwerkende industrie en andere factoren. Deze indicatoren hebben een directe invloed op de prijs van de opgenomen voorraden, maar zijn ook van invloed op andere delen van de Amerikaanse financiële markt.

Uiteraard zijn er nog andere factoren die de prijs van deze index en de ontwikkeling ervan zullen beïnvloeden, evenals het gewicht van de voorraden die er deel van uitmaken en de afzonderlijke sectoren die erin vertegenwoordigd zijn. We weten bijvoorbeeld dat de waarde van de Amerikaanse dollar een directe invloed zal hebben op de index, evenals de prijs van grondstoffen zoals goud, platina, koper of ijzererts.

Andere elementen die van invloed zullen zijn op de prijs van de Russell 2000 Index zijn bijvoorbeeld het marktsentiment, dat aan het veranderen is, het gedrag van speculanten en de geopolitieke spanningen in landen als Noord-Korea, het Midden-Oosten en China.

Laten we hier niet vergeten dat de Russell 2000 een index is die steeds meer wordt gevolgd door handelaren en de gezondheid van kleine en middelgrote Amerikaanse bedrijven weerspiegelt. Het is dus vrij eenvoudig om betrouwbare en economische informatie over deze factoren te vinden.

Natuurlijk moet u ook een technische analyse van deze index uitvoeren voordat u posities inneemt, want de grafische indicatoren kunnen de signalen die u door fundamentele analyse hebt verkregen, bevestigen of weerleggen.

 

Hoe te investeren op de Russell 2000 online?

Sinds enige tijd is het voor individuele beleggers mogelijk om direct online in de Russell 2000 Index te beleggen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om een CFD of Contracts for Difference handelsplatform te gebruiken dat toegang geeft tot deze index.

Op deze platforms kunt u toegang krijgen tot deze Russell 2000 indexderivaten en vanuit verschillende interfaces, waaronder online platforms, mobiele platforms en geautomatiseerde handelssoftware, stier- of bear-posities innemen op de Russell 2000 index. Sommige brokers die de Russell 2000 Index aanbieden voor de handel combineren een hefboomwerking tot 20:1, maar deze hefboomwerking is gereserveerd voor doorgewinterde handelaren en wordt niet aanbevolen voor handelaren die niet volledig vertrouwd zijn met de aandelenmarkt.

Een van de bijzondere kenmerken van CFD's in de handel is dat ze short selling mogelijk maken, d.w.z. het innemen van een positie op een verkoop zonder een aankoop te doen. Zo is het mogelijk om, afhankelijk van uw strategie, te investeren op alle bewegingen van de Russell 2000, zelfs als de markt daalt.

Een aantal veelgestelde vragen

Wat zijn de Russell 2000 Index noteringsschema's?

De handelsuren voor de Russell 2000 Stock Index zijn de handelsuren van de CME Global markt waarop de Russell 2000 Stock Index is genoteerd. Daarom kunt u deze beveiliging live verhandelen van zondag tot vrijdag van 18.00 tot 17.00 uur met een handelsstop tussen 16.15 en 16.30 uur. Natuurlijk, als u posities inneemt op dit aandeel met CFD's, heeft u 7 dagen per week en 24 uur per dag toegang tot deze markt en kunt u uw posities op voorhand inplannen.

Wanneer wordt de Russell 2000 index gereconstitueerd?

De Russell 2000 Index wordt opnieuw samengesteld, d.w.z. eenmaal per jaar herzien. Meestal wordt deze aanvulling in juni van elk jaar gedaan met een publicatie op hetzelfde moment om beleggers in staat te stellen de nieuwe indices te volgen vóór de effectieve datum van de aanvulling. Hierdoor kunnen beleggers zelf de datum kiezen waarop ze hun indextransacties uitvoeren.

--- Publiciteit ---
Handel in de Russell 2000 Index!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.