Openingstijden van de beurs van New York

Als u besluit om met eigen geld op de aandelenbeurzen te speculeren, dat wil zeggen door gebruik te maken van de CFD's van de CFD-handelsplatforms, dan is het nodig dat u de aandelen kent waarin u belegt. U moet echter ook de openingstijden van deze markten kennen. Hier kunt u daarom uitvinden wat de openingstijden zijn van de beurs van New York, die een van de belangrijkste aandelenbeurzen ter wereld is.  

 

Wat zijn de openingstijden van de beurs van New York?

De New York Stock Exchange of NYSE heeft de volgende openingstijden:

Maar let op: het gaat hier om de Amerikaanse openingstijden. In Nederland gaat de beurs dus om 15.30 uur open en sluit om 22 uur.

 

Waarom moet je deze openingstijden kennen?

De openingstijden van de beurs van New York zijn belangrijk omdat daardoor de koersen van de aandelen die er deel van uitmaken live gevolgd kunnen worden. Het gaat hierbij om de meeste Amerikaanse aandelen, zoals Google of Facebook.

 

Herinnering aan de New York Stock Exchange:

Voordat u online begint te speculeren op de New York Stock Exchange, is hier wat informatie die u absoluut moet weten over dit essentiële financiële centrum van de International Stock Exchange.

De New York Stock Exchange wordt de NYSE of New York Stock Exchange genoemd. In feite is het het belangrijkste handelsplatform van de New York Stock Exchange en de grootste beurs ter wereld. De New York Stock Exchange wordt vaak aangeduid als "Wall Street" door investeerders en handelaren.

Een van de bijzonderheden van de New York Stock Exchange is dat niet alle beurzen elektronisch worden uitgevoerd, omdat er nog steeds enkele beurzen worden verhandeld via een veiling.

Voorafgaand aan de jaren negentig had NASDAQ het grootste aandelenvolume in de Verenigde Staten en de wereld, maar sindsdien heeft de NYSE het overgenomen met een totale marktkapitalisatie van alle beursgenoteerde bedrijven op deze markt die drie keer zo groot is als die van NASDAQ.

De NYSE Euronext (New York Stock Exchange Euronext) houdt de New York Stock Exchange. Deze groep is ontstaan uit de fusie tussen Euronext en Archipelago Holdings, die volledig elektronisch opereert.

De New York Stock Exchange is gevestigd op 11 Wall Street, maar het is belangrijk op te merken dat het hoofdkantoor van de NYSE is gevestigd op 18 Broad Street in het financiële district ten zuiden van Manhattan.

 

Kapitalisatie- en beursindexen van de New York Stock Exchange:

De New York Stock Exchange is de grootste ter wereld, met een notering van de aandelen van bijna 3000 bedrijven met een totale marktkapitalisatie van meer dan 25 biljoen dollar.

Natuurlijk is de New York Stock Exchange is ook geassocieerd met verschillende beursindexen zoals:

 

Hoe zijn deze beursindexen genoteerd aan de New York Stock Exchange?

We hebben zojuist gezien wat de twee belangrijkste indices van de New York Stock Exchange zijn. Maar het is belangrijk om hier op te merken dat deze twee indices verschillen omdat ze niet op dezelfde manier worden beoordeeld en de rangschikking van de bedrijven die er deel van uitmaken, sterk varieert afhankelijk van de gebruikte methode.

De index die als de belangrijkste index van deze New Yorkse beurs wordt beschouwd is natuurlijk het Dow Jones Industrial Average, ook wel DJ30 genoemd. De naam komt van het feit dat het de 30 grootste bedrijven in de Verenigde Staten omvat. Er zijn titels zoals Microsoft, Coca-Cola en Disney. In deze index worden bedrijven gerangschikt op basis van de waarde van hun aandelen, in tegenstelling tot andere indices die gebruik maken van marktkapitalisatie om hun aandelen te rangschikken.

De tweede hoofdindex van de New York Stock Exchange is de S&P 500. De S&P 500 is de tweede hoofdindex van de New York Stock Exchange. Het acroniem S&P staat voor Standard & Poor's. Hoewel het niet de eerste index van deze beurs is in termen van belang, wordt het toch beschouwd als de meest representatieve beursindex van de Amerikaanse economie en zijn evolutie. Het wordt geclassificeerd volgens de beurskapitalisaties van de ondernemingen en niet volgens de waarde van hun aandelen als DJ. Zoals de naam al doet vermoeden, omvat de S&P 500 de 500 Amerikaanse bedrijven met de grootste marktkapitalisaties. Het is het bedrijf Standard & Poor's, dat haar naam heeft gegeven aan deze beursindex. Er zij aan herinnerd dat dit bedrijf ook een van de belangrijkste ratingbureaus in de Verenigde Staten is, evenals Moody's en Fitch Ratings. Dit ratingbureau is ook verantwoordelijk voor het beheer van deze beursindex.

 

Fusie tussen de New York Stock Exchange en Euronext:

In het kader van de mondialisering van de economie is de New York Stock Exchange (NYSE) in 2007 gefuseerd met de Europese Euronext-beurs, die zelf al verschillende beurzen omvatte, waaronder Parijs, Lissabon, Brussel en Amsterdam, alsook de LIFFE-futures in Londen.

Deze fusie tussen deze twee grote beurzen in de wereldeconomie heeft het mogelijk gemaakt de financiële en beursbeurzen tussen de Verenigde Staten en Europa te vereenvoudigen door de kosten van de verschillende transacties te verlagen.

Dit verandert echter niets aan de manier waarop u belegt in de koersen van de belangrijkste beursindexen van dit financiële centrum of in zijn aandelen op de beurs.

 

Geschiedenis en evolutie van de New York Stock Exchange:

Om uw kennis van de New York Stock Exchange te vergroten, zijn hier enkele historische data om te weten.

Veelgestelde vragen over beurs van New York

Wat zijn de sluitingsdagen van de New York Stock Exchange?

De New York Stock Exchange blijft gesloten tijdens de belangrijkste Amerikaanse feestdagen, namelijk 1 januari voor Nieuwjaarsdag, 20 januari voor Martin Luther King Day, 17 februari voor Presidentsdag, de tweede vrijdag van april voor Goede Vrijdag, 25 mei voor Memorial Day, 3 juli voor Onafhankelijkheidsdag, 7 september voor Labor Day, 26 november voor Thanksgiving en 25 december voor Kerstmis.

Wanneer werd de New York Stock Exchange opgericht?

De New York Stock Exchange werd in 1972 opgericht door 24 makelaars die elkaar ontmoetten onder een plataan op Wall Street om een uniforme commissie te bepalen op alle verkopen van effecten. Ten tijde van de oprichting had dit financiële centrum slechts 5 aandelen, waaronder twee bankaandelen en drie staatsobligaties. Vanaf 1817 had dit financiële centrum maar liefst 380.000 verschillende aandelen.

Wat zijn de belangrijkste beursindexen in New York?

De NYSE heeft momenteel drie belangrijke beursindexen: de Dow Jones Industrial Average, die de 30 grootste beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten omvat, de S&P 500, die rekening houdt met de marktkapitalisaties van 500 Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven, en de Nasdaq, die voornamelijk hightech-, internet- en IT-gerelateerde aandelen omvat. De Nasdaq is ook de tweede grootste Amerikaanse aandelenmarkt.

Hoe kunt u op de beurs van New York handelen?

Met de CFD's kunt u rechtstreeks beleggen op de beurs van New York; ofwel door te speculeren met de belangrijke Amerikaanse beursindexen ofwel door te beleggen in de aandelen die aan deze beurs genoteerd staan.

Beleg nu op de Beurs van New York!
80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.