Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Ten eerste, de opening van de sessies van de belangrijkste Europese beurzen is natuurlijk een moment van hoge volatiliteit voor deze Spaanse beursindex.

Analyse nr. 2

Ook alle belangrijke economische publicaties over de Spaanse economie en markt zullen de volatiliteit van dit actief beïnvloeden.

Analyse nr. 3

Uiteraard zullen wij ook de door de Europese Centrale Bank georganiseerde persconferenties in de gaten houden, evenals eventuele wijzigingen in het monetair beleid van de ECB en met name de ontwikkeling van de rentetarieven.

Analyse nr. 4

Tot slot kan, zoals bij elke beursindex, de toekomstige volatiliteit van de IBEX 35-index worden beoordeeld door de resultaten van de belangrijkste ondernemingen die er deel van uitmaken te observeren.

--- Publiciteit ---
Beleg nu op de Beurs van Madrid!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

De beurs van Madrid in het kort:

De beurs van Madrid is een van de vier belangrijkste beurzen van Spanje, naast de beurs van Barcelona, Bilbao en Valencia. Ze maken alle vier deel uit van de Borsas y Mercados Espanoles.

Op de beurs van Madrid staan de grootste Spaanse ondernemingen genoteerd, waaronder enkele bedrijven die ook in de rest van Europa heel populair zijn.

 

De belangrijkste index van de Beurs van Madrid:

Net als bij de meeste grote Europese beurzen is er een belangrijke beursindex verbonden aan de beurs van Madrid. Het gaat in dit geval om de Ibex 35, die de 35 Spaanse bedrijven met de grootste beurswaarde omvat.

Hierdoor wordt direct duidelijk waarom deze beurs in het kader van het online beleggen belangrijk is.

 

Samenstelling
Om nog verder te gaan, bieden wij u nu de mogelijkheid om in detail te ontdekken welke bedrijven zijn opgenomen in de Spaanse IBEX 35 index. Hier is de lijst van bedrijven die genoteerd zijn op deze Madrid Stock Exchange index op basis van hun gewicht in deze index en de sector waarin ze actief zijn:

 

Nuttige informatie over de IBEX 35 index

In de eerste plaats moet worden opgemerkt dat de prijs van de IBEX 35-index sinds zijn eerste notering in 1992 zeer sterk is gestegen, met name in vergelijking met andere Europese beursindexen.

Let ook op de openingstijden van de Madrid Stock Exchange, die belangrijk zal zijn als u wilt profiteren van een interessante volatiliteit op dit actief te profiteren. Dit financiële centrum is geopend van maandag tot en met vrijdag en van 9.00 tot 17.30 uur zonder onderbreking.

De samenstelling van de IBEX 35 index, die we hierboven hebben beschreven, is uiteraard onderhevig aan wijzigingen, aangezien deze twee keer per jaar wordt herzien, in juni en december. Om in deze index te worden opgenomen, moet een bedrijf aan een aantal specifieke criteria voldoen. De 35 bedrijven die deel uitmaken van deze index zijn echter meestal de bedrijven die in de afgelopen 6 maanden de hoogste transactievolumes hebben bereikt.

Er zij ook op gewezen dat de IBEX 35 index gewogen wordt op basis van de marktkapitalisatie. De bedrijven met de grootste totale marktkapitalisatie zullen dus een hoger gewicht in de index hebben dan de andere bedrijven.

--- Publiciteit ---
Beleg nu op de Beurs van Madrid!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.