Notering van de beurs van Madrid

Advies voor het verhandelen van de beurs van Madrid

Advies nummer 1

Ten eerste, de opening van de sessies van de belangrijkste Europese beurzen is natuurlijk een moment van hoge volatiliteit voor deze Spaanse beursindex.

Advies nummer 2

Ook alle belangrijke economische publicaties over de Spaanse economie en markt zullen de volatiliteit van dit actief beïnvloeden.

Advies nummer 3

Uiteraard zullen wij ook de door de Europese Centrale Bank georganiseerde persconferenties in de gaten houden, evenals eventuele wijzigingen in het monetair beleid van de ECB en met name de ontwikkeling van de rentetarieven.

Advies nummer 4

Tot slot kan, zoals bij elke beursindex, de toekomstige volatiliteit van de IBEX 35-index worden beoordeeld door de resultaten van de belangrijkste ondernemingen die er deel van uitmaken te observeren.

Beleg nu op de Beurs van Madrid!
80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
Zoals u waarschijnlijk weet zijn er in Spanje meerdere belangrijke aandelenbeurzen. We richten ons nu echter in het bijzonder op de grootste Spaanse beurs: de beurs van Madrid. Het kan namelijk interessant om de notering van deze beurs of van de aandelen die er worden verhandeld te volgen en te speculeren met de beursindex die eraan is verbonden of  met een van de aandelen. Daarom vindt u hier aanvullende informatie.  

 

De beurs van Madrid in het kort:

De beurs van Madrid is een van de vier belangrijkste beurzen van Spanje, naast de beurs van Barcelona, Bilbao en Valencia. Ze maken alle vier deel uit van de Borsas y Mercados Espanoles.

Op de beurs van Madrid staan de grootste Spaanse ondernemingen genoteerd, waaronder enkele bedrijven die ook in de rest van Europa heel populair zijn.

 

De belangrijkste index van de Beurs van Madrid:

Net als bij de meeste grote Europese beurzen is er een belangrijke beursindex verbonden aan de beurs van Madrid. Het gaat in dit geval om de Ibex 35, die de 35 Spaanse bedrijven met de grootste beurswaarde omvat.

Hierdoor wordt direct duidelijk waarom deze beurs in het kader van het online beleggen belangrijk is.

 

Samenstelling
Om nog verder te gaan, bieden wij u nu de mogelijkheid om in detail te ontdekken welke bedrijven zijn opgenomen in de Spaanse IBEX 35 index. Hier is de lijst van bedrijven die genoteerd zijn op deze Madrid Stock Exchange index op basis van hun gewicht in deze index en de sector waarin ze actief zijn:

 

Nuttige informatie over de IBEX 35 index

Tot slot vindt u hier nog wat extra informatie over deze IBEX 35 index die u zal helpen om deze of de effecten waaruit hij is samengesteld te verhandelen.

In de eerste plaats moet worden opgemerkt dat de prijs van de IBEX 35-index sinds zijn eerste notering in 1992 zeer sterk is gestegen, met name in vergelijking met andere Europese beursindexen.

Let ook op de openingstijden van de Madrid Stock Exchange, die belangrijk zal zijn als u wilt profiteren van een interessante volatiliteit op dit actief te profiteren. Dit financiële centrum is geopend van maandag tot en met vrijdag en van 9.00 tot 17.30 uur zonder onderbreking.

De samenstelling van de IBEX 35 index, die we hierboven hebben beschreven, is uiteraard onderhevig aan wijzigingen, aangezien deze twee keer per jaar wordt herzien, in juni en december. Om in deze index te worden opgenomen, moet een bedrijf aan een aantal specifieke criteria voldoen. De 35 bedrijven die deel uitmaken van deze index zijn echter meestal de bedrijven die in de afgelopen 6 maanden de hoogste transactievolumes hebben bereikt.

Er zij ook op gewezen dat de IBEX 35 index gewogen wordt op basis van de marktkapitalisatie. De bedrijven met de grootste totale marktkapitalisatie zullen dus een hoger gewicht in de index hebben dan de andere bedrijven.

Handel online op de Beurs van Madrid:

U kunt op twee verschillende manieren online op de beurs van Madrid beleggen. De eerste houdt in dat u speculeert op de koers van de Ibex 35, de tweede dat u direct handelt in de aandelen die op deze beurs staan genoteerd. In beide gevallen kunt u dit doen via een broker.

Beleg nu op de Beurs van Madrid!
80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.