Beleggen op de Nasdaq: Live koersen

De CFD-brokers bieden hun gebruikers steeds vaker de mogelijkheid om te speculeren op de grote internationale beursindexen. De Nasdaq is een van de meest verhandelde indexen ter wereld. Deze index biedt verschillende voordelen en kan snelle en aanzienlijke winsten opleveren. Om winst te maken met deze beursindex moet u natuurlijk wel weten hoe hij wordt berekend, waardoor de koersontwikkelingen worden beïnvloed en wat de belangrijkste trendindicatoren zijn.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Presentatie en kenmerken van de Nasdaq:

Hoewel de Nasdaq wordt gepubliceerd en genoteerd in de Verenigde Staten, is het geen nationale beursindex. De afkorting staat voor "National Association of Securities Dealers Automated Quotations", en hij vertegenwoordigt de sector van nieuwe technologieën op internationaal niveau.

De Nasdaq werd in 1971 opgericht door de NASD (National Association of Securities Dealers) als antwoord op de snelle ontwikkeling van de elektronicasector. Zij wilden een gespecialiseerde markt, duidelijk afgescheiden van de wereldwijde economische markten. Tegenwoordig is de Nasdaq nog steeds de belangrijkste elektronische markt ter wereld.

De notering van de Nasdaq vindt plaats op Wall Street. Deze index is trouwens de op één na belangrijkste index van deze aandelenmarkt en laat zeer indrukwekkende handelsvolumes zien.

De volatiliteit op de Nasdaq is een van de hoogste van de financiële markten waardoor het een hele aantrekkelijke belegging is voor day-trading of kortetermijnhandel.

 

De aandelen van de NASDAQ:

We beginnen met het presenteren van de NASDAQ-markt en zijn beursindex. Op die manier kunt u de waarden waaruit deze index is samengesteld beter begrijpen. NASDAQ staat voor National Association of Securities Dealers Automated Quotations. Het is op dit moment de op één na belangrijkste aandelenmarkt in de Verenigde Staten, net achter de NYSE. Maar het is ook en vooral de grootste elektronische aandelenmarkt ter wereld.

De belangrijkste index van deze beurs is de NASDAQ 100, die is samengesteld uit bedrijven die staan genoteerd op de aandelenmarkt met dezelfde naam. Aandelen die zijn vertegenwoordigd op de NASDAQ zijn bijvoorbeeld Apple, Amazon, Netflix, Google en Starbucks.

 

Waar kun je aandelen van de NASDAQ kopen?

Dankzij de komst van de online beleggingsplatforms is het tegenwoordig eenvoudig om aandelen van de NASDAQ te kopen en te verhandelen.

Verschillende brokers of makelaars bieden particulieren de mogelijkheid om met de koers van allerlei internationale effecten te speculeren, waaronder de aandelen van de NASDAQ en zelfs de koers van deze index zelf. Dit is heel eenvoudig. U hoeft alleen maar een rekening bij een van deze platforms te openen en een beginkapitaal in te leggen.

Vervolgens heeft u toegang tot de CFD's of Contracts for Difference waarmee u aandelen kunt kopen en weer verkopen. Zo kunt u dankzij de ontwikkeling van hun koersen winst maken. Deze beleggingsmethode is veel interessanter dan de methode van de banken, en wel om twee redenen:

  • Ten eerste profiteert u van een hefboomeffect waardoor uw winst aanzienlijk stijgt.
  • Op de tweede plaats kunt u met de CFD's ook gokken op koersdalingen voor de aandelen en dus winst maken in verschillende marktomstandigheden.

 

Enkele adviezen voor het beleggen op de Nasdaq:

Er bestaan verschillende manieren om te handelen op de Nasdaq. De populairste manier is met CFD's die door verschillende brokers worden aangeboden. Deze bieden de mogelijkheid om winsten te boeken bij zowel koersstijgingen als koersdalingen. U hoeft dus alleen nog maar te anticiperen op de opgaande en neergaande koersbeweging van deze markt. Natuurlijk zou het analyseren van de 100 bedrijven waaruit deze index bestaat erg lastig worden, zeker voor een particulier belegger. Het is dus veel beter en verstandiger voor het maken van uw analyse om u te baseren op de globale resultaten van de elektronicasector en de sector van de nieuwe technologieën.

Natuurlijk is het ook nuttig om de resultaten te volgen van de grootste mondiale bedrijven in deze sector, die een zeer sterke invloed op de koersen hebben, en om te letten op de ontwikkeling van de Amerikaanse economie die ook een grote invloed heeft op de bewegingen van de  Nasdaq.

Tot slot biedt de historische ontwikkeling van de koersen een grondiger benadering in het kader van de fundamentele analyse. Door reacties van deze index op bepaalde gebeurtenissen in het verleden te bestuderen, kunt u beter begrijpen hoe de index zal reageren op toekomstige aankondigingen.

We eindigen dit artikel met enkele adviezen over technische analyse. Omdat de bewegingen van deze index vaak erg volatiel zijn en dus een flinke omvang hebben, kan het interessant zijn om te beleggen in de steunen en weerstanden op het moment dat men een sterke tendens heeft geïdentificeerd. Natuurlijk moeten de zo behaalde resultaten wel gecombineerd woorden met de resultaten van de fundamentele analyse.

 

Beoordeling: 4.25 20 stemmen

Hoe begin je met beleggen in aandelen van de NASDAQ?

Kiest u voor een online tradingplatform dat zijn gebuikers op grote beursindexen zoals Nasdaq laat traden, dan kunt u met precieze instrumenten uw investeringen diversifiëren en live positie innemen.

Beginnen met handelen in de Nasdaq
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.