NASDAQ

Analyse van de koers van de Nasdaq 100-index

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Een van de meest verhandelde indexen ter wereld is echter de Nasdaq, die bepaalde specifieke kenmerken heeft, zoals een hoge volatiliteit.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Natuurlijk is het ook van essentieel belang om aandacht te besteden aan de economische en financiële resultaten van de grote Amerikaanse technologieconcerns, die goede aanwijzingen geven voor de financiële gezondheid van deze sector. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Microsoft.

Analyse nr. 2

De Amerikaanse economie als geheel weerspiegelt ook de mogelijkheden van de Nasdaq en kan daarom een belangrijke indicator zijn voor de handelaar.

Analyse nr. 3

Met CFD's kunt u speculeren op de toekomstige prijzen van de Nasdaq-index en proberen te anticiperen op de stijgingen en dalingen ervan. Uiteraard vindt u de prijzen van deze index direct op de handelsplatformen van de belangrijkste brokers, waarvan de meeste dagelijks of wekelijks analyses van deze markt aanbieden.

--- Publiciteit ---
Beginnen met handelen in de Nasdaq
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

Presentatie en kenmerken van de Nasdaq:

Hoewel de Nasdaq wordt gepubliceerd en genoteerd in de Verenigde Staten, is het geen nationale beursindex. De afkorting staat voor "National Association of Securities Dealers Automated Quotations", en hij vertegenwoordigt de sector van nieuwe technologieën op internationaal niveau.

De Nasdaq werd in 1971 opgericht door de NASD (National Association of Securities Dealers) als antwoord op de snelle ontwikkeling van de elektronicasector. Zij wilden een gespecialiseerde markt, duidelijk afgescheiden van de wereldwijde economische markten. Tegenwoordig is de Nasdaq nog steeds de belangrijkste elektronische markt ter wereld.

De notering van de Nasdaq vindt plaats op Wall Street. Deze index is trouwens de op één na belangrijkste index van deze aandelenmarkt en laat zeer indrukwekkende handelsvolumes zien.

De volatiliteit die wordt waargenomen op de Nasdaq behoort tot de hoogste in de markt, waardoor het een actief is dat vaak wordt gebruikt voor daghandel of kortetermijnhandel.

 

De aandelen van de NASDAQ:

We beginnen met het presenteren van de NASDAQ-markt en zijn beursindex. Op die manier kunt u de waarden waaruit deze index is samengesteld beter begrijpen. NASDAQ staat voor National Association of Securities Dealers Automated Quotations. Het is op dit moment de op één na belangrijkste aandelenmarkt in de Verenigde Staten, net achter de NYSE. Maar het is ook en vooral de grootste elektronische aandelenmarkt ter wereld.

De belangrijkste index van deze beurs is de NASDAQ 100, die is samengesteld uit bedrijven die staan genoteerd op de aandelenmarkt met dezelfde naam. Aandelen die zijn vertegenwoordigd op de NASDAQ zijn bijvoorbeeld Apple, Amazon, Netflix, Google en Starbucks.

 

Waar kun je aandelen van de NASDAQ kopen?

Dankzij de komst van de online beleggingsplatforms is het tegenwoordig eenvoudig om aandelen van de NASDAQ te kopen en te verhandelen.

Verschillende brokers of makelaars bieden particulieren de mogelijkheid om met de koers van allerlei internationale effecten te speculeren, waaronder de aandelen van de NASDAQ en zelfs de koers van deze index zelf. Dit is heel eenvoudig. U hoeft alleen maar een rekening bij een van deze platforms te openen en een beginkapitaal in te leggen.

Vervolgens heeft u toegang tot de CFD's of Contracts for Difference waarmee u aandelen kunt kopen en weer verkopen. Zo kunt u dankzij de ontwikkeling van hun koersen winst maken. Deze beleggingsmethode is veel interessanter dan de methode van de banken, en wel om twee redenen:

 

Enkele adviezen voor het beleggen op de Nasdaq:

Er bestaan verschillende manieren om te handelen op de Nasdaq. De populairste manier is met CFD's die door verschillende brokers worden aangeboden. Deze bieden de mogelijkheid om winsten te boeken bij zowel koersstijgingen als koersdalingen. U hoeft dus alleen nog maar te anticiperen op de opgaande en neergaande koersbeweging van deze markt. Natuurlijk zou het analyseren van de 100 bedrijven waaruit deze index bestaat erg lastig worden, zeker voor een particulier belegger. Het is dus veel beter en verstandiger voor het maken van uw analyse om u te baseren op de globale resultaten van de elektronicasector en de sector van de nieuwe technologieën.

Natuurlijk is het ook nuttig om de resultaten te volgen van de grootste mondiale bedrijven in deze sector, die een zeer sterke invloed op de koersen hebben, en om te letten op de ontwikkeling van de Amerikaanse economie die ook een grote invloed heeft op de bewegingen van de  Nasdaq.

Tot slot biedt de historische ontwikkeling van de koersen een grondiger benadering in het kader van de fundamentele analyse. Door reacties van deze index op bepaalde gebeurtenissen in het verleden te bestuderen, kunt u beter begrijpen hoe de index zal reageren op toekomstige aankondigingen.

We eindigen dit artikel met enkele adviezen over technische analyse. Omdat de bewegingen van deze index vaak erg volatiel zijn en dus een flinke omvang hebben, kan het interessant zijn om te beleggen in de steunen en weerstanden op het moment dat men een sterke tendens heeft geïdentificeerd. Natuurlijk moeten de zo behaalde resultaten wel gecombineerd woorden met de resultaten van de fundamentele analyse.

 

Bedrijven
Als u zelf kunt speculeren op de prijs van de Nasdaq-index met CFD's, kunt u er ook voor kiezen om te handelen in één van de aandelen die op deze beursindex staan genoteerd. Natuurlijk zullen we hier niet de 100 waarden van deze index onthullen, maar de 10 waarden die het belangrijkste gewicht hebben in de berekening. Dus hier zijn de tien belangrijkste acties van de NASDAQ op dit moment:

 

De NASDAQ markt

In dit artikel heeft u nuttige informatie gevonden over de Nasdaq beursindex, maar hoe zit het met de gelijknamige markt?

De NASDAQ-markt is een financieel centrum en effectenbeurs die in 1971 begon. Vandaag de dag is deze markt de op een na grootste aandelenmarkt van de Verenigde Staten wat de handelsvolumes betreft en is dus de op één na grootste aandelenmarkt van de New York Stock Exchange. NASDAQ is ook de grootste elektronische aandelenmarkt ter wereld. De groep met dezelfde naam is sinds 2008 in het bezit van de groep met dezelfde naam. Uiteraard is de NASDAQ-index de referentiebeursindex voor deze markt en meet daarom meestal de prestaties van ondernemingen waarvan de aandelen op de NASDAQ-index zijn genoteerd.

De totale marktkapitalisatie van deze markt bedraagt momenteel meer dan 1 biljoen dollar en vermeldt de aandelen van meer dan 3.200 verschillende bedrijven, waarvan de overgrote meerderheid aanzienlijke verliezen heeft geleden tijdens het uiteenvallen van de speculatieve zeepbellen. Uitwisselingen worden continu verwerkt op verschillende servers die in één ruimte zijn gegroepeerd. De systemen die daar zijn ondergebracht, kunnen dus meer dan 900 transacties per seconde verwerken.

Het is ook belangrijk om hier op te merken dat bedrijven die genoteerd zijn op de NASDAQ-markt zeer vaak afkomstig zijn uit de IT- en internetsector. Er zijn echter ook aandelen uit andere sectoren, zoals het bankwezen, de distributie, de biotechnologie, de industrie en de transportsector. Deze index is dus veel representatiever dan in het verleden.

Ten slotte moet worden opgemerkt dat de NASDAQ-markt ook de rol speelt van een natuurlijke afzetmarkt voor durfkapitaalfondsen, een financieringsmethode waarbij het risico van geldverlies in bijna driekwart van de gevallen wordt aanvaard door het resterende kwartaal te compenseren met het resterende kwartaal, dat meestal een onderneming is die in staat is haar omvang snel te vergroten.

--- Publiciteit ---
Beginnen met handelen in de Nasdaq
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.