Koers EUR/USD en analyse van de grafieken

Als u interesse heeft in de valutamarkt en u de Forex een beetje heeft bestudeerd, weet u waarschijnlijk wel dat de koers van valutaparen zoals het paar EUR/USD heel vaak wordt beïnvloed door de zogenaamde rentevoet van de valuta. Deze rentetarieven, die door de centrale banken worden vastgesteld, worden namelijk door de beleggers bestudeerd voordat ze een positie innemen. Hier vindt u enkele adviezen voor het analyseren van het paar EUR/USD op basis van dit rentetarief.  

75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Welke instellingen bepalende de rentevoeten voor de EUR/USD?

Het zijn derhalve de centrale banken die de rentetarieven van valuta vaststellen en aanpassen. De ECB of Europese Centrale Bank is verantwoordelijk voor de rentevoet van de Euro. Voor de Amerikaanse dollar is dat de FED of de Federal Reserve.

Deze rentetarieven worden wekelijks gepubliceerd in de economische kalender.

 

Waarom de tarieven van invloed zijn op de koers van het paar EUR/USD:

De rentetarieven van een valuta vormen een extra winstmogelijkheid voor een belegger die deze valuta bezit en die deze valuta weer wil verkopen. Hoe hoger de rente van een valuta, hoe groter de kans is dat beleggers in deze beleggen. Zij zien namelijk kansen op een hoger rendement.

Voor een goede analyse van het paar EUR/USD is het dus heel belangrijk om de publicatie van deze rentetarieven en hun ontwikkeling op de langere termijn te volgen. Zo weet u in welke richting u het paar het best kunt verhandelen of welke richting de trend waarschijnlijk zal nemen.

 

Beoordeling: 3.81 37 stemmen

Handel online in de EUR/USD!

De EUR/USD-combinatie is zonder twijfel het ideale valutapaar voor online investeringen in de wisselmarkt. Begin vandaag nog met speculeren op een stijging of daling van de koers van deze combinatie en pas er uw analyses en strategieën op toe.

Online EUR / USD traden!
75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.