Koers EUR/CHF en analyse van de rentevoet

Voordat u begint met handelen in deviezen op de Forex-markt, moet u begrijpen hoe de koers van valutaparen zoals de EUR/CHF wordt berekend door gebruik te maken van wat de analyse van de rentetarieven wordt genoemd. Deze officiële rentetarieven of rentetarieven van de valuta hebben namelijk een zeer sterke invloed op de ontwikkeling van de wisselkoersen. U moet ze daarom in overweging nemen bij het bepalen van uw strategieën en bij uw analyses.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Welke instellingen bepalende de rentevoeten voor het paar EUR/CHF?

De instellingen die zijn belast met met vaststellen van de wisselkoers van het valutapaar EUR/CHF, dus van de Euro en de Zwitserse frank, zijn vanzelfsprekende de centrale banken. Voor de Euro is dat de Europese Centrale Bank  of ECB, en voor de Zwitserse frank de Zwitserse nationale bank of ZNB.

Op de economische kalender kunt u alle details over deze koersen en hun aanpassingen vinden.

 

Waarom de rentetarieven van invloed zijn op de koers van het paar EUR/CHF:

De voor de Euro en de Zwitserse frank vastgestelde rentetarieven hebben een aanzienlijke invloed op de ontwikkeling van de wisselkoers tussen deze beide valuta, omdat ze worden meegenomen bij de berekening van de winsten en verliezen, die volgen uit de verkoop van een van deze valuta tegen de andere.  Een valuta met een lage rentevoet is namelijk minder aantrekkelijk om te verkopen dan een valuta met een hoge rentevoet.

Voordat u een positie inneemt op een valutapaar zoals de EUR/CHF, moet u dus bovenal rekening houden met veranderingen in de rentetarieven van valuta.

 

Beoordeling: 4.05 19 stemmen

Handel online in de EUR/CHF!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.