Koers van de beursindex FTSE MIB

Als u graag speculeert met de koers van bepaalde aandelen van de Italiaanse beurs of gewoon met de grote Europes beursindexen, dan kan het handig zijn om live de koers van de beursindex FTSE MIB te volgen. Zo kunt u zien wat de situatie is van de belangrijke beursgenoteerde bedrijven in Italië. In dit artikel leest u meer over deze index en over de koers ervan en krijgt u een analyse van de historische ontwikkelingen.  

75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Koers van de FTSE MIB

De FTSE MIB is de beursindex van de beurs van Milaan en de belangrijkste index van Italië. De index is samengesteld uit de 40 Italiaanse ondernemingen die de grootste beurswaarde hebben. De bedrijven die samen de index vormen worden geselecteerd op basis van verschillende criteria, waarbij vooral meetelt hoe groot de beurskapitalisatie is.

Afhankelijk van verschillende veranderingen en ontwikkelingen wordt de lijst met bedrijven aangepast.

 

Historische koersontwikkeling van de beursindex FTSE MIB:

De historische beursgrafieken laten zien dat de FTSE MIB in de afgelopen 10 jaar flink op en neer is gegaan. Hoewel het dus lijkt alsof er per saldo niet zoveel is veranderd, vallen er verschillende trends te ontdekken afhankelijk van de periode.

Zo ging de FTSE MIB tussen 2009 en 2012 eerst naar beneden en vanaf 2012 weer omhoog. Deze situatie is nog steeds actueel.

 

Beoordeling: 4.00 26 stemmen

Speculeren met de koers van de beursindex FTSE MIB:

Het is niet nodig om in de aandelen van de bedrijven die aan de FTSE MIB staan genoteerd te beleggen. U kunt namelijk direct speculeren op de koers van deze index dankzij verschillende methoden voor online beleggen, zoals de CFD's.

Beleg nu in de FTSE MIB!
75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.