De Japanse candlesticks

U weet ongetwijfeld dat er verschillende weergavevormen voor grafieken zijn die voor de grafische analyse van de koersen van activa worden gebruikt.  Vanwege hun nauwkeurigheid en de hoeveelheid informatie die je eruit kunt afleiden, horen de candlesticks tot de meest gebruikte soorten grafieken.  

Begin nu met handelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
De Japanse candlesticks

Wat de candlesticks laten zien:

Als je een candlestick bekijkt, zie je dat er kaarsen worden gebruikt in plaats van de klassieke staven. Via een kleurcode, meestal zwart of rood, kun je kaarsen voor dalende koersen onderscheiden van kaarsen voor stijgende koersen, die meestal in het wit of groen worden afgebeeld.

Voor het vormen van de kaars worden de openingskoers, de slotkoers, het hoogste en het laagste niveau voor de betreffende periode gebruikt.

Het lichaam van de kaars van de Japanse candlestick omvat een breed deel en twee schaduwen die worden weergegeven door verticale strepen boven en onder het lichaam. Als de kaars groen is, betekent dit dat de slotkoers hoger is dan de openingskoers, is de kaars rood dan betekent dat het omgekeerde.

De lengte van het lichaam van de kaars geeft een indicatie van het verschil tussen de slotkoers en de openingskoers. Hoe langer het lichaam, hoe duidelijker de trend is.

 

Interpretatie van candlesticks:

Voor een goede analyse van de candlesticks kan het volstaan om er even een blik op te werpen. Ervaren beleggers gebruiken echter "technische configuraties" die door de kaarsen van de candlesticks worden gevormd. Wij schenken hier echter alleen aandacht aan de kaarsen, los van deze figuren.

  • De marubozu: dit zijn lange kaarsen die wijzen op een sterke koop- of verkoopdruk.
  • De belt holds: als de kaars alleen een schaduw naar boven heeft en niet naar beneden, wijst dat op een toekomstige stijgende trend. Heeft de kaars daarentegen alleen een schaduw naar beneden, dan wijst dat meestal op een neerwaartse trend.
  • De hammer: deze wordt gekenmerkt door een korte kaars met daaronder een lange schaduw. Het wijst er meestal op dat een dalende trend omkeert in een stijgende trend.
  • Hanging man: dit is het omgekeerde van de hammer, oftewel een lange schaduw aan de bovenkant, en het wijst op een omkering van de opgaande in een neerwaartse trend.
  • De High waves: dit is een korte kaars met een schaduw aan de onderkant en de bovenkant.  Deze configuratie wijst meestal op een omkering van de trend.

De doji's: het gaat hier om figuren die geen kaarslichaam hebben en die synoniem zijn voor een min of meer aarzelende houding van de beleggers.

Hoe zet je een grafiek op met Japanse kandelaars?

De meeste grafieken die u op online handelsplatformen in de markt vindt, stellen u in staat om de prijs van uw activa in de vorm van Japanse kandelaars weer te geven. Selecteer deze weergavemodus en u bent klaar. Registreer je dus snel op een van deze platforms.

Begin nu met handelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.