Index S&P 500: Notering en grafieken

 

De CFD-brokers bieden hun gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om in verschillende beurswaarden te beleggen, met name in de markt van internationale beursindexen. Onder de grote indexen die bij particuliere beleggers het populairst zijn, bevindt zich de S&P 500. We gaan het hier uitvoerig over deze index hebben. Op deze pagina vindt u een chart met de realtime koers van deze index en een analyse van zijn historische notering in de afgelopen tien jaar. Deze hulpmiddelen kunnen u helpen een doeltreffende beleggingsstrategie vast te stellen.  

 

Over de S&P 500:

De S&P 500, ook wel SPX genoemd, is een Amerikaanse beursindex. Zoals de naam al aangeeft, omvat de index de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven van de Verenigde Staten.  De naam komt van Standard & Poor’s, een van de drie grootste financiële ratingbureaus.

De S&P 500-index is opgezet in 1950. Tegenwoordig is hij de meest representatieve Amerikaanse beursindex, zelfs nog voor de Dow Jones. De index is samengesteld uit een groot aantal bedrijven en houdt rekening met de beurswaarde van elk van deze bedrijven. Zo geeft de index een goed beeld van de best presterende bedrijfstakken in de Verenigde Staten.

 

Historische analyse van de koers van de S&P 500-index:

De grafische analyse van de koers van de S&P 500 in de afgelopen tien jaar is zeer interessant, omdat de ontwikkeling van de gehele Amerikaanse economie er door wordt weergegeven. Sinds 2005 kunnen er twee lange periodes van stijgende koersen worden waargenomen.

Tijdens de eerste stijgende trend steeg de S&P 500 in oktober 2007 tot 1557 punten, na twee jaar van koersstijgingen. Na deze  periode volgde er een correctie naar beneden die bijna twee jaar duurde. Zo bereikte de S&P 500 in maart 2009 een historisch dieptepunt van 683 punten.

Sinds deze donkere periode is de S&P 500 opnieuw flink gestegen en deze trend zet zich nog steeds door. Begin 2015 lag de koers van de index boven de 2000 punten.

 

Mogelijke ontwikkeling van de S&P 500:

Als je de gedetailleerde grafieken hierboven bekijkt, lijkt de kans groot dat de koers vam de S&P 500 zal blijven stijgen. Het innemen van lange posities zou in dat geval slim zijn. Toch kan ook een neerwaartse correctie op de loer liggen, die zeer sterk zou kunnen zijn.

CFD-traders kunnen dankzij microbewegingen ook in hele korte tijd winsten boeken. In alle gevallen hebben de toestand van de Amerikaanse economie en de beleidsbesluiten van de regering een zeer sterke invloed op de koers van deze index.

 

Beoordeling: 3.85 20 stemmen

Hoe kun je in de S&P 500 beleggen?

Als u wilt beleggen in de beursindex S&P 500, is het verstandig om u direct op een online beleggingsplatform in te schrijven. U vindt daar beleggingsinstrumenten waarmee u op het stijgen of het dalen van de koers van de index kunt inzetten.

Beleg nu in de S&P 500!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.