De index van de Beurs van Londen

De Beurs van Londen, die ook wel de LSE wordt genoemd, wat staat voor "London Stock Exchange", is de belangrijkste financiële markt van het Verenigd Koninkrijk. Elke dag worden hier de effecten verhandeld van alle Britse bedrijven die aan de beurs staan genoteerd. Zoals alle andere nationale beurzen heeft de beurs van Londen een belangrijkste beursindex, namelijk de FTSE, ook wel "Footsie" genoemd.  Hier vindt u meer informatie over deze index.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

De FTSE:

De afkorting FTSE staat voor "Financial Times Stock Exchange". Deze beursindex is opgebouwd uit maar liefst 100 Britse bedrijven die staan genoteerd aan de Beurs van Londen. Ze zijn geselecteerd op basis van hun marktkapitalisatie.

De FTSE 100 is op dit moment de meest gebruikte index van de beurs van Londen.

 

Historisch koersverloop van de index van de beurs van Londen:

De FTSE-index werd op 3 januari 1984 gelanceerd met een basisaantal punten van 1000. In 1999 bereikte de koers het hoogste niveau ooit met een aantal van 6950,60 punten.

Het historische dieptepunt, uitgezonderd de openingskoers tijdens de eerste notering, werd in 2009 geregistreerd met 3530 punten.

 

Beoordeling: 3.78 18 stemmen

Online beleggen in de index van de beurs van Londen:

Zoals veel grote beursindexen kan de FTSE online live getradet worden. Door op deze contracten in te zetten kunt u op de stijgingen en dalingen van dit aandeel traden.

Beleg vanaf nu in de FTSE 100!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.