Hoe word je een online handelaar?

Wilt u een inleiding op de beurs en op het speculeren op de beurs? Ontdek alles wat u moet weten over dit soort belegging.

Beginnen met online beleggen
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Hoe word je een online handelaar?

Het beroep van trader was lang gereserveerd voor financiële deskundigen en specialisten van de financiële markten.

Tegenwoordig is trading echter veel toegankelijker, vooral dankzij de opkomst van online beleggingsplatforms die alle geïnformeerde particuliere beleggers de mogelijkheid geven om rechtstreeks in de aandelenmarkten te beleggen.

Dus hoe word je online trader? In dit artikel kunt u dat uitvinden.

 

Wat is een online trader?

Een online trader is iedere persoon die vanaf een beleggingsplatform met financiële of beursactiva speculeert. Deze platforms zijn in feite software-interfaces die worden aangeboden door gespecialiseerde brokers of makelaars.

Deze makelaars kunnen Forex-brokers zijn, die de mogelijkheid geven om via CFD's met valuta of andere activa te speculeren.

Het komt er samengevat op neer dat ook u online trader kunt worden, via een eenvoudige inschrijving en een eerste geldinleg die uw investeringskapitaal zal vormen.

 

Welke kwaliteiten moet je bezitten om online trader te worden:

Om online trader te worden, de risico’s op verliezen te beperken en misschien zelfs genoeg inkomsten te verwerven om van uw passie  te kunnen leven, moet u over bepaalde eigenschappen beschikken.  Dit zijn de belangrijkste:

  • Geduld: echte kansen om winstgevende posities in te nemen doen zich niet elke dag voor. U moet kunnen wachten op de goede mogelijkheid om winst te maken.
  • Leergierigheid: natuurlijk verhoogt u uw kansen als u leergierig bent en veel wilt weten over de financiële markten, de activa waarin u besluit te beleggen en de gegevens waarmee u strategieën kunt opstellen, zoals de technische analyse en het aflezen van beursgrafieken.
  • Genoeg tijd investeren: het is duidelijk dat u geen geld kunt verdienen door trading als een doordeweekse hobby te beschouwen. Als u er slechts nu en dan een paar minuten tijd in stopt, zult u niet van uw functie als trader kunnen leven.

 

Wat moet je doen als je snel online trader wilt worden?

Als u de vereiste kwaliteiten hebt, kunt u na het vergaren van de nodige kennis een online trader worden, zelfs als u geen ervaring met beleggen hebt. Om te beginnen raden we u aan om u toe te leggen op de binaire opties en alleen te handelen in enkele activa in het bijzonder, zoals grondstoffen.

Een andere ideale oplossing voor particuliere traders bestaat erin zich aan te sluiten bij een platform dat accounts aanbiedt die beheerd worden door tradingprofessionals of automatische tradings software die in uw plaats positie innemen.