Hoe open je een beleggingsrekening

Net als veel andere particulieren wilt u op de aandelenbeurzen speculeren vanaf uw computer, tablet of smartphone. Tegenwoordig is dat namelijk mogelijk dankzij de komst van online makelaars, ook wel brokers genoemd.  Maar om gebruik te kunnen maken van de diensten van deze makelaars moet u eerst een beleggingsrekening openen. Daarom geven we u hier informatie over de manier waarop u in een paar minuten een dergelijke rekening kunt openen.  

Hoe open je een beleggingsrekening
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Stap 1: Kies de goede broker!

Voordat u een online beleggingsrekening voor de beurs opent, moet u kiezen bij welke broker of makelaar u zich inschrijft. Deze keuze is van groot belang, want via deze broker gaat u al uw beleggingsoperaties op de aandelenbeurzen uitvoeren.

U moet er dus zeker van zijn dat de broker die u kiest over de hulpmiddelen en functionaliteiten beschikt die nodig zijn om eenvoudig en effectief te kunnen beleggen.

Een andere punt waarop u moet letten bij het kiezen van een broker betreft de veiligheid van de transacties. Om er zeker van te zijn dat u belegt met een rekening die aan de huidige wetgeving en normen voldoet, is het aan te raden u in te schrijven bij een broker die door de Europese en Nederlandse autoriteiten (CySec of AFM) is goedgekeurd.

Tot slot kunnen de aanbiedingen die u van de brokers krijgt variëren, afhankelijk van de hoogte van het kapitaal dat u via deze beleggingsrekening wilt inzetten. Neem daarom ook een kijkje op ons vergelijkende overzicht om uit te vinden wie de aantrekkelijkste welkomstbonus biedt.

 

Stap 2: open uw online beleggingsrekening:

Nadat u een broker heeft uitgekozen hoeft u alleen nog maar een beursrekening te openen. Dat is heel eenvoudig. U dient alleen maar een online formulier met uw persoonlijke gegevens in te vullen.

Daarna moet u een eerste geldinleg doen om het kapitaal te vormen dat u voor uw beleggingen gaat gebruiken. Deze inleg kan worden uitgevoerd met behulp van verschillende betalingsmogelijkheden, zoals een bankpas, een overschrijving of bepaalde online betalingssystemen zoals PayPal of MoneyBooker. Afhankelijk van de hoogte van uw inleg krijgt u toegang tot een bepaald type rekening dat meer of minder voordelen en functionaliteiten biedt. Bekijk dus goed welke verschillende mogelijkheden er zijn, voordat u geld stort.

Als uw inschrijving is afgerond, kunt u vanaf thuis verbinding maken met uw rekening en beginnen met het kopen en verkopen van aandelen op de beurs.

Sommige brokers bieden trouwens gratis demorekeningen aan, waar dus geen inleg voor nodig is. Hiermee kunt u gedurende een bepaalde tijd oefenen met een fictief kapitaal, voordat u een echte beleggingsrekening opent.

 

Beoordeling: 3.96 25 stemmen

Een beleggingsrekening openen bij een veilige makelaar:

Nu u heeft gezien welke stappen u moet volgen om een online beleggingsrekening te openen, kunt u zich inschrijven bij een goede makelaar die door de Europese autoriteiten is goedgekeurd.

Open een beleggingsrekening!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.