Vergelijking van Handelsplatforms

Beleggen op de beurs kan op verschillende manieren. Zo kunt u ervoor kiezen om in te schrijven op beleggingsproducten die door online banken worden aangeboden. Of u kunt u inschrijven op het handelsplatform van een van de brokers op internet. In beide gevallen is het verstandig om een snelle vergelijking te maken van de verschillende aanbiedingen. Op die manier vindt u de aanbieding die het best bij u past. Om u te helpen hebben we een vergelijkend overzicht gemaakt van de beste online banken en handelsplatforms. Ons belangrijkste doel daarbij is om u binnen enkele klikken de informatie te verschaffen waarin u interesse heeft.

De online handelsplatforms bieden net als de online banken de mogelijkheid om te speculeren met beurseffecten. De werking van deze platforms verschilt echter enigszins van die van de banken omdat u hier uw beleggingen zelf gaat uitvoeren. Daarvoor kunt u gebruikmaken van beleggingsinstrumenten zoals de CFD's waarmee u kunt speculeren op de koersontwikkeling van een effect zonder het te kopen. Lees ons artikel om meer te weten te komen over het verschil tussen de handelsplatforms en de online banken.

Broker Specifieke tools Minimale inleg  
Gegevensblad Plus500 Effectieve hulpmiddelen, veel verhandelde aandelen
Gegevensblad Plus500
$100

80.6% van de particuliere beleggers
verliest geld

Gegevensblad eToro Een eenvoudig en ergonomisch platform
Gegevensblad eToro
$200

66% van de particuliere beleggers
verliest geld

Gegevensblad Markets Lage spreads, zeer gevarieerde activa, Efficiënte instrumenten
Gegevensblad Markets
$100

73% van de particuliere beleggers
verliest geld

Gegevensblad XM Een minimale eerste inleg van € 5
Gegevensblad XM
5€

69.45% van de particuliere beleggers
verliest geld

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wie is de beste broker op de beurs?

Vroeger was het handelen op de beurs gereserveerd voor financiële deskundigen of liefhebbers van de financiële markten en het betekende meestal dat een beroep moest worden gedaan op de diensten van een bank of een fysieke makelaar.

Tegenwoordig kan er heel eenvoudig worden belegd in aandelen, indexen en andere beursactiva, gewoon via internet dankzij brokers die iedere dag meer floreren op het web. Maar u moet natuurlijk wel weten hoe u de broker met de meeste voordelen kiest.

 

De beste prijs-kwaliteitsverhouding:

Zoals bij elk product en elke dienst zijn gebruikers van online-beurshandelsplatforms op zoek naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding, zodat ze een maximale winst ten opzichte van hun uitgaven kunnen realiseren. Zoals u ongetwijfeld weet brengen online-CFD-makelaars geen indirecte kosten in rekening, maar directe kosten die verband houden met het handelsvolume. Dit worden "spreads" genoemd.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen vaste spreads en variabele spreads. Deze laatste zijn soms interessanter maar kunnen fluctueren, afhankelijk van de aantrekkelijkheid van een financieel actief op een bepaald moment. Op dit gebied onderscheiden enkele grote namen van de online-handel zich van de concurrentie met bijzonder aantrekkelijke aanbiedingen, zoals de broker eToro, die bijvoorbeeld een spread biedt van 90 op de Dow Jones en van 60 op de CAC 40.

 

Diversiteit van beursactiva:

Een ander punt dat belangrijk is bij het analyseren van de kwaliteit van een broker op de beurs betreft de activa waarin gehandeld kan worden en hun diversiteit.  Zo bieden sommige makelaars maar weinig CFD's voor beursproducten t.o.v. deviezen en grondstoffen. Anderen stellen hun gebruikers een grote verscheidenheid aan activa ter beschikking, zoals aandelen, maar ook beursindexen en zelfs, in het geval van enkele brokers met een echt compleet aanbod zoals eToro, obligaties.

 

Relevante hulpmiddelen en adviezen:

Tenslotte letten de minst ervaren traders niet alleen op de kwaliteit van de hulpmiddelen die het platform van de broker aanbiedt, maar ook en vooral op de gebruiksvriendelijkheid ervan. Bij voorkeur wordt dus gekozen voor een bekend platform of voor een platform dat een gratis demonstratierekening aanbiedt, zoals de broker eToro. Hiermee kunnen alle functies en hulpmiddelen getest worden voordat eigen geld wordt ingezet.

Ook met de verschillende analyses en adviezen die de broker in kwestie geeft, moet rekening worden gehouden. Daar hangt immers van af welke posities u inneemt en de relevantie ervan. De broker eToro biedt bijvoorbeeld live handelssessies aan die door financiële experts van commentaar worden voorzien. Dit helpt beginnende beleggers om efficiënt en snel te leren handelen door ze de sleutel tot succes te geven.

Over CySEC:

De CySEC is een Europese instantie voor de regulering van financiële bedrijven. De afkorting CySEC betekent letterlijk Cyprus Securities and Exchange Commission. Net als veel brokers is de CySEC gevestigd in Cyprus.

De CySEC werd in 2001 opgericht met het doel brokers een vergunning te geven om hun diensten aan te bieden aan een klantenkring die zich in Europa bevindt. Tenslotte geven de door de CySEC gereguleerde brokers u een grotere keus en dankzij hen kunt u veilig winsten maken op de financiële markten en de aandelenbeurzen.

Waarom kiezen voor een broker die is gereguleerd door de CySEC?

Als u voor uw online beleggingen een broker kiest die door de CySEC is gereguleerd, biedt dat allerlei voordelen, vooral uit veiligheidsoogpunt. U voorkomt in de eerste plaats dat u wordt opgelicht, wat steeds vaker gebeurt naarmate het aantal online brokers toeneemt. In de tweede plaats heeft u de zekerheid dat u uw geld aan een goedgekeurde en erkende broker toevertrouwt.

Behalve dat uw kapitaal veilig is, garandeert een broker die door de CySEC is gereguleerd dat de orders direct en volgens de marktregels worden uitgevoerd. Op die manier voorkomt u onaangename verrassingen in verband met koersverschillen.

Ook uw uitbetalingen zijn gegarandeerd en u heeft op ieder moment toegang tot uw kapitaal. Vanzelfsprekend wordt het geld, net als al uw persoonlijke gegevens, versleuteld verzonden.

Beoordeling: 4.00 1 stemmen