Handel op de koers van cryptomunten

Wilt u vandaag nog beginnen met handelen in cryptografische valuta's? Sluit u dan zonder verdere vertraging aan bij een gecertificeerde en serieuze makelaar die dit soort activa en praktische functies biedt.

Begin nu met handelen
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Handel op de koers van cryptomunten

De prijs van de belangrijkste cryptomonen

Voeg deze widget toe aan uw website

Terwijl Bitcoin, de eerste cryptomunt die een paar jaar geleden werd gecreëerd, al een zeer aanzienlijke waardestijging heeft gekend, zijn mensen die op zoek zijn naar winstgevende activa om in te investeren steeds meer geïnteresseerd in deze virtuele valuta's die geleidelijk de markt binnendringen. Het is waar dat deze nieuwe manier om goederen en diensten online te regelen aantrekkelijk is voor zowel gebruikers als speculanten, die het zien als een eersteklas troef voor investeringen op korte, middellange en lange termijn. Maar hoe te investeren en te handelen deze cryptografische valuta's online en wat moet u weten over dit soort activa voordat u begint te speculeren? Dit is wat we u vandaag voorstellen te ontdekken met wat uitleg en praktisch advies.

 

Herinnering aan de notie van crypto-valuta: Wat zijn echt virtuele valuta's?

Cryptocurrency" is de naam die wordt gegeven aan de zogenaamde cryptografische valuta's, maar ook aan het systeem zelf dat deze betaalmethode op een peer-to-peer basis mogelijk maakt.

Kortom, we kunnen cryptografische valuta's verklaren door te zeggen dat het virtuele en gedematerialiseerde valuta's zijn, die dus geen fysieke ondersteuning hebben. Cryptocentrische valuta's hebben dus geen munten of bankbiljetten voor de fysieke en materiële uitwisseling ervan. Deze valuta's zijn ook niet bruikbaar met traditionele bankbetaalmethoden zoals bankcheques of creditcards.

Cryptocvaluta's zijn dus een alternatief voor de traditionele valuta. Vanwege hun volledige onafhankelijkheid van het traditionele monetaire systeem zijn ze ook in geen enkel land ter wereld wettig betaalmiddel. Deze onafhankelijkheid wordt ook bereikt ten opzichte van goud of andere valuta's, aangezien hun wisselkoers niet geïndexeerd is aan een andere waarde. Tot slot spreekt het voor zich dat cryptografische valuta's ook volledig gescheiden zijn van een specifiek centraal beheersorgaan.

De cryptografische valuta's worden echter niet beschouwd als risicovolle valuta's, omdat ze integendeel onmiskenbare voordelen bieden op het gebied van veiligheid en transparantie. Het cryptografiesysteem dat gebruikt wordt voor cryptografische transacties maakt het mogelijk om deze transacties te beveiligen door ze systematisch te verifiëren en te registreren in een openbaar domein. Zo hebben gebruikers van cryptomunten de garantie van perfecte vertrouwelijkheid en echte authenticiteit. De technologie om deze transacties te versleutelen wordt een "blokketen" genoemd.

 

Hoe kunnen we vandaag de dag aan cryptomunten komen?

Om vandaag de dag cryptomonen te bezitten en te gebruiken, zijn er verschillende methoden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een goed of dienst online te verkopen door een betaling in een virtuele valuta aan te vragen die uw cryptorekening zal crediteren.

Net als elke andere valuta, kunt u ook een cryptomunten verkrijgen door een andere valuta zoals de euro of de dollar om te rekenen. Voor dit doel zijn er verschillende online diensten die gespecialiseerd zijn in de omrekening van valuta's in cryptomonen, met name Bitcoins. Natuurlijk en om een deel van uw geld om te zetten in cryptomoon, moet u zich eerst registreren op een platform dat speciaal voor dit doel is ontworpen en moet u enkele bewijsstukken overleggen, zoals een kopie van uw identiteitsbewijs of een recent bewijs van verblijf.

Nu je weet hoe je aan cryptografische valuta's kunt komen, kun je je afvragen hoe ze opgeslagen of bewaard zullen worden, omdat ze niet materialiseerbaar zijn. In werkelijkheid is de enige manier om cryptomonen vast te houden een specifieke portefeuille.

Deze portefeuille is uiteindelijk een virtuele rekening met een adres in de vorm van een reeks nummers en beveiligd met een wachtwoord. Het is relatief eenvoudig om dit soort online cryptomoonportfolio's te creëren via een speciaal platform. Opgemerkt dient te worden dat elk type cryptomunten zijn eigen platform heeft en dus zijn eigen specifieke portefeuille, maar dat sommige platformen het mogelijk maken om verschillende cryptomonnages aan te houden.

Het gebruik van uw cryptomonen, een keer gehouden in uw virtuele portefeuille, is vrij eenvoudig en gaat via een tussenpersoon zoals een makelaar of software die u gratis kunt downloaden.

De dienst is echter niet volledig gratis en de meeste van deze tussenpersonen rekenen over het algemeen commissies aan op de transacties die zij uitvoeren.

Gezien deze beperkte informatie lijkt het duidelijk dat het virtueel bezitten van cryptomonen niet noodzakelijkerwijs de beste manier is om te investeren in deze activa van de toekomst. We zullen hieronder zien hoe online handelen een meer geschikte oplossing is.

 

Wat zijn de meest interessante cryptomonen van dit moment?

U bent waarschijnlijk al bekend met de meest populaire cryptomunten onder individuen, die Bitcoin is, aangezien deze virtuele munt de allereerste was die werd gecreëerd. Maar sinds die tijd is de cryptomoonmarkt aanzienlijk geëvolueerd. Terwijl Bitcoin beperkingen begon te vertonen in termen van de snelheid van uitvoering van transacties in het bijzonder, zijn er andere virtuele valuta's ontstaan die gebruik maken van blockchain-technologie en die online kunnen worden verhandeld.

Om u te helpen de beste investeringskeuze te maken, presenteren we hier de tien belangrijkste cryptomonen op het gebied van beurskapitalisatie in 2017:

  • Bitcoin: Bitcoin, opgericht in 2009, is vandaag de dag nog steeds de cryptomoise met de grootste marktkapitalisatie met meer dan 54 miljard dollar. Hij staat dus nog steeds bovenaan de ranglijst.
  • The Ethereum staat op de tweede plaats in deze ranglijst. Deze virtuele munt die in 2015 werd gecreëerd, heeft een marktkapitalisatie van bijna 27 miljard dollar.
  • De derde plaats op de ranglijst wordt ingenomen door de Ripple, die in 2012 werd gelanceerd. Deze cryptomunten heeft een marktkapitalisatie van bijna 7 miljard dollar.
  • Bitcoin Cash, opgericht in 2017 om de tekortkomingen van het oorspronkelijke Bitcoin te overwinnen, staat op de vierde plaats in de ranglijst met een kapitalisatie van 5 miljard dollar.
  • Op de vijfde plaats staat Litecoin, opgericht in 2011 en met een marktkapitalisatie van bijna 2,5 miljard dollar.
  • Het NEM, dat in 2015 werd gelanceerd en momenteel een marktkapitalisatie van 2,4 miljard dollar aanbiedt, staat op de zesde plaats in deze rangschikking.
  • De zevende plaats wordt momenteel ingenomen door de Dash, opgericht in 2014. De huidige marktkapitalisatie bedraagt 1,4 miljard dollar.
  • De IOTA, die onlangs in 2017 werd gelanceerd, staat op de achtste plaats in dit klassement met een marktkapitalisatie van bijna 1,4 miljard dollar.
  • Dan, op de negende plaats is de Ethereum Classic cryptomunten, opgericht in 2016 met een marktkapitalisatie van 1,4 miljard dollar ook.
  • De tiende en laatste plaats in deze rangschikking wordt tenslotte ingenomen door de NEO-cryptomunten, die in 2016 werd gelanceerd en in 2017 937 miljoen dollar kapitaliseerde.

Natuurlijk worden niet al deze cryptomonale valuta's noodzakelijkerwijs aangeboden door online brokers als beleggingsvermogen. U zult echter geen moeite hebben om te speculeren op de prijs van Bitcoin of Ethereum, die nu erg populair zijn bij investeerders over de hele wereld.

 

cryptomunten en hun voordelen als beleggingsvermogen:

Zoals we zojuist hebben gezien, worden cryptomonen steeds populairder als een veilige betaalmethode voor online transacties. Maar hun recente succes heeft hen ook tot eersteklas investeringsmiddelen gemaakt voor particulieren over de hele wereld. Net als andere activa zoals valuta's, aandelen of grondstoffen, verandert de prijs van cryptomonen voortdurend en is het dus mogelijk om te speculeren op de trends die deze prijzen op de markt zullen volgen.

Het moet gezegd worden dat cryptomunten vrij aantrekkelijke activa zijn en bepaalde onmiskenbare voordelen bieden ten opzichte van traditionele activa. Sommigen beschouwen ze als een meer winstgevende investering op lange termijn dan investeringen die traditioneel door banken of makelaars worden aangeboden. Er zij aan herinnerd dat in de zomer van 2017, Bitcoin de 4.000 dollar overtrof, terwijl in januari 2016 was het slechts 434,22 dollar, dat wil zeggen een cursus die bijna vertienvoudigd in slechts een en een half jaar. Dit illustreert het potentieel voor handelaren en beleggers die hun spaargeld daar hadden geplaatst.

Deze indrukwekkende prestaties hebben niet alleen betrekking op Bitcoin, maar ook op de meeste andere cryptomonale valuta's, die allemaal bijzonder aantrekkelijk blijven voor langetermijninvesteringsstrategieën. Maar de volatiliteit van deze activa maakt ook zeer interessante kortere strategieën mogelijk, met name door gebruik te maken van contracten zoals CFD's, die het mogelijk maken om zowel opwaarts als neerwaarts te investeren.

Investeren in online cryptomonen is uiteindelijk min of meer hetzelfde als speculeren op een technologische vooruitgang die uiteindelijk de manier waarop we geld gebruiken en onze transacties afhandelen kan veranderen.

De meest voorzichtige investeerders zullen dus tevreden zijn om in te zetten op Bitcoin, dat tot op heden de marktleider in virtuele valuta's blijft, en de meest roekeloze zullen in staat zijn om in te zetten op het groeiende succes van andere cryptomonen zoals Ethereum, dat goed geplaatst is om Bitcoin op de middellange termijn te vervangen.

 

Hoe kan ik cryptomonen verhandelen met online - CFD's?

Zoals hierboven vermeld, is het opbouwen van een portefeuille van cryptomonen om te profiteren van de potentieel sterk stijgende prijzen voor dit actief op dit moment niet de ideale oplossing en heeft het veel nadelen.

Gelukkig is een andere oplossing mogelijk met CFD's of contracten op verschil, aangeboden door online brokers. Met deze contracten kunt u investeren in de meest populaire cryptomonen zonder dat u ze in reële termen hoeft vast te houden met volledig online beheer. Hier zijn de verschillende stappen die u moet volgen om online in cryptomonen te gaan investeren:

Ten eerste moet u een online effectenrekening openen bij een gereglementeerde makelaar zoals wij die op deze site aanbevelen. Er is geen behoefte aan een cryptomonenportefeuille om dit te doen, aangezien de kapitaalstorting in eerste instantie zal worden gedaan in de valuta van uw keuze.

Wij adviseren u dan de tijd te nemen om uw analyses zorgvuldig uit te voeren, rekening houdend met de technische indicatoren en actuele gebeurtenissen in deze markten en met behulp van de instrumenten die u ter beschikking worden gesteld door het door u gekozen handelsplatform. U zult dan in staat zijn om een echte beleggingsstrategie op cryptomonen te implementeren, op basis van de resultaten van uw analyses en uw voorspellingen over de evolutie van hun prijs.

Op basis van uw strategie plaatst u vervolgens een koop- of verkooporder door de grootte van uw positie te kiezen en sluitingsorders te plaatsen tegen de lage en hoge prijzen die u geschikt acht. U kunt uw posities natuurlijk handmatig sluiten door op een eenvoudige knop te klikken, hetzij omdat de prijs van uw cryptomunten het doel heeft bereikt dat u zich heeft gesteld, hetzij om uw verliezen te verminderen in het geval dat de prijs ervan in de tegenovergestelde richting verandert dan de prijs waarop u heeft ingezet.

Op de online handelsplatformen van deze brokers vindt u vele analyse-instrumenten die u helpen uw posities te beheren en potentiële beleggingsmogelijkheden te identificeren, maar ook de risico's van excessief kapitaalverlies te beperken. Ongeacht de cryptomtijd waarin u investeert, blijft uw effectenrekening gecrediteerd in de valuta van uw keuze.