Online beleggen in grondstoffen

Tegenwoordig is het mogelijk om online in grondstoffen te beleggen. Ontdek onze toelichtingen en adviezen om deze belegging succesvol te maken.

Begin nu met handelen
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Online beleggen in grondstoffen

De prijs van de belangrijkste grondstoffen

Voeg deze widget toe aan uw website

Steeds meer online brokers of makelaars bieden hun klanten aan om te beleggen in grondstoffen door middel van specifieke instrumenten zoals CFD's. Voor beleggers is het duidelijk dat dit soort activa een aantal voordelen biedt ten opzichte van andere beleggingsproducten.

 

Waarom beleggen in grondstoffen?

Het is natuurlijk niet zonder reden dat Forex-brokers beleggingsinstrumenten aanbieden waarmee in grondstoffen kan worden belegd. Het kan namelijk heel verstandig zijn om met deze beleggingen te speculeren want grondstoffen behoren tot de meest rendabele activa op de markt.

Met name door de enorme expansie van geïndustrialiseerde landen als China en andere gebieden in Azië zijn grondstoffen de laatste jaren zoveel waard geworden.

Maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan het speculeren in grondstoffen. Enkele van deze grondstoffen, zoals de edelmetalen, fungeren voor beleggers namelijk soms als een veilige belegging, vooral vanwege de hierboven genoemde factoren. Het afnemende aanbod en de groeiende vraag bieden kansen op heel aantrekkelijke rendementen voor de lange termijn. Om deze reden investeren beleggers in tijden dat de traditionele financiële markten in mineur zijn massaal in deze grondstoffen waardoor de prijzen stijgen.

 

In welke grondstoffen kan online worden belegd?

Onder de verschillende grondstoffen waarin online gespeculeerd kan worden bevinden zich meerdere categorieën:

  • Edelmetalen zoals goud, zilver, palladium, zink of nikkel.
  • Energieproducten zoals olie, aardgas of steenkool.
  • De landbouwgrondstoffen zoals koffie, suiker, maïs, tarwe, soja, katoen, of meer in het algemeen granen.

 

Natuurlijk wordt er online vooral in goud en zilver belegd maar de andere producten kunnen eveneens heel aantrekkelijk en winstgevend zijn.

 

Hoe kun je met CFD's beleggen in grondstoffen?

In tegenstelling tot beursbeleggingen is het met CFD's mogelijk om te speculeren met activa zonder ze daadwerkelijk te kopen. Deze contracten, die "contracten over het verschil" worden genoemd, functioneren exact hetzelfde als bij het handelen in valuta. Het gaat er namelijk om op een bepaald moment een shortpositie of een longpositie in te nemen op de markt, met als doel winst te maken op het moment dat de positie wordt gesloten.

Er bestaan trouwens vaak allerlei bruikbare indicatoren waarmee kan worden vastgesteld in welke richting de koers van een grondstof zich gaat bewegen. Het kan daarbij gaan om de waarde van de dollar, waarin deze activa worden genoteerd, of bijvoorbeeld om de meteorologische omstandigheden, natuurrampen en de internationale voorraden.