Online beleggen in grondstoffen

Tegenwoordig is het mogelijk om online in grondstoffen te beleggen. Ontdek onze toelichtingen en adviezen om deze belegging succesvol te maken.

Wacht niet langer en ga handelen in grondstoffen!
* 75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Analyse van de realtime oliekoersen

Iedereen die ooit in olie wil beleggen moet een goede analyse maken van de realtime koers van deze grondstof. Ontdek hier hoe je dat eenvoudig en efficiënt kunt doen.

Beleggen in olie

Zonder twijfel is olie een van de grondstoffen die onder online beleggers het meest gewild en die op handelsplatforms en als beleggingsproduct van banken het populairst is.

Beleggen in zilver

Beleggen in zilver is heel populair. Dit komt mede doordat er verschillende beleggingsproducten voor beschikbaar zijn en doordat online tradingsplatforms hun klanten aanbieden om in zilver te beleggen. U vindt hier informatie die u kan helpen bij het speculeren met de prijs van zilver.

Beleggen in koffie

Beleggen in koffie is interessant omdat deze grondstof het meest verhandelde landbouwproduct ter wereld is. Hier vindt u advies en uitleg om online in dit effect te handelen en winst te maken.

Analyse van de realtime goudkoers

Lees hier hoe u een goede analyse kunt maken van de realtime goudkoers dankzij een uitleg die u meer inzicht geeft. Zo kunt u de juist beslissingen nemen en winst gaan maken.

Analyse van de realtime koers van aardgas

Online in gas beleggen is een goede manier om op de koers ervan te speculeren. Laten we samen ontdekken hoe u efficiënt met deze energiegrondstof kunt traden.

Hoe kun je goud kopen op de beurs?

Ontdek hoe u vandaag nog goud kunt kopen op de beurs en wat de meest winstgevende methoden zijn om online in deze grondstof te beleggen, met behulp van de nieuwste innovaties.

Steeds meer online brokers of makelaars bieden hun klanten aan om te beleggen in grondstoffen door middel van specifieke instrumenten zoals CFD's. Voor beleggers is het duidelijk dat dit soort activa een aantal voordelen biedt ten opzichte van andere beleggingsproducten.

 

Waarom beleggen in grondstoffen?

Het is natuurlijk niet zonder reden dat Forex-brokers beleggingsinstrumenten aanbieden waarmee in grondstoffen kan worden belegd. Het kan namelijk heel verstandig zijn om met deze beleggingen te speculeren want grondstoffen behoren tot de meest rendabele activa op de markt.

Met name door de enorme expansie van geïndustrialiseerde landen als China en andere gebieden in Azië zijn grondstoffen de laatste jaren zoveel waard geworden.

Maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan het speculeren in grondstoffen. Enkele van deze grondstoffen, zoals de edelmetalen, fungeren voor beleggers namelijk soms als een veilige belegging, vooral vanwege de hierboven genoemde factoren. Het afnemende aanbod en de groeiende vraag bieden kansen op heel aantrekkelijke rendementen voor de lange termijn. Om deze reden investeren beleggers in tijden dat de traditionele financiële markten in mineur zijn massaal in deze grondstoffen waardoor de prijzen stijgen.

 

In welke grondstoffen kan online worden belegd?

Onder de verschillende grondstoffen waarin online gespeculeerd kan worden bevinden zich meerdere categorieën:

  • Edelmetalen zoals goud, zilver, palladium, zink of nikkel.
  • Energieproducten zoals olie, aardgas of steenkool.
  • De landbouwgrondstoffen zoals koffie, suiker, maïs, tarwe, soja, katoen, of meer in het algemeen granen.

 

Natuurlijk wordt er online vooral in goud en zilver belegd maar de andere producten kunnen eveneens heel aantrekkelijk en winstgevend zijn.

 

Hoe kun je met CFD's beleggen in grondstoffen?

In tegenstelling tot beursbeleggingen is het met CFD's mogelijk om te speculeren met activa zonder ze daadwerkelijk te kopen. Deze contracten, die "contracten over het verschil" worden genoemd, functioneren exact hetzelfde als bij het handelen in valuta. Het gaat er namelijk om op een bepaald moment een shortpositie of een longpositie in te nemen op de markt, met als doel winst te maken op het moment dat de positie wordt gesloten.

Er bestaan trouwens vaak allerlei bruikbare indicatoren waarmee kan worden vastgesteld in welke richting de koers van een grondstof zich gaat bewegen. Het kan daarbij gaan om de waarde van de dollar, waarin deze activa worden genoteerd, of bijvoorbeeld om de meteorologische omstandigheden, natuurrampen en de internationale voorraden.

 

Beoordeling: 4.32 28 stemmen