ETHEREUM

Ethereum-analyse voordat u met CFD's handelt

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Sommige crypto-currencies zoals Bitcoin zijn natuurlijk niet meer te presenteren. Maar ben je bekend met Ethereum? Ook bekend als "Ether", deze nieuwe crypto-valuta zal waarschijnlijk ernstig concurreren met Bitcoin, gezien het succes dat het heeft gehad sinds zijn eerste notering en de aanzienlijke stijging van de prijs, die een van de meest populaire aandelen in deze sector is op dit moment. Hoewel het natuurlijk ook mogelijk is om online te speculeren over de prijs van Ethereum, is het toch noodzakelijk om te kunnen anticiperen op variaties. In dit uitgebreide artikel zullen we uitleggen waaruit deze virtuele valuta bestaat en wat de specifieke kenmerken ervan zijn als beursinstrument. We geven u ook een paar tips om u te helpen de online prijs te analyseren.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De prijs van Bitcoin is natuurlijk een van de elementen die u zult moeten analyseren om Ethereum te verhandelen, aangezien deze crypto-valuta zelfs vandaag de dag nog als referentie dient voor veel beleggers in deze sector. Misschien bent u ook geïnteresseerd in andere populaire crypto-currencies zoals Ripple of Litecoin.

Analyse nr. 2

We zullen ook de media en de manier waarop ze over Ethereum en crypto-currencies in het algemeen praten nauwlettend in de gaten houden, omdat dit een goed of slecht imago van deze activa op de markt kan teweegbrengen. Inderdaad, crypto-valuta's profiteren over het algemeen van sterke publiciteit en zijn vrij gevoelig voor het beeld dat in de media wordt weerspiegeld.

Analyse nr. 3

Nieuws en zorgen over de betrouwbaarheid en veiligheid van cryptos in het algemeen zullen natuurlijk ook een onmiskenbare invloed hebben op de prijs van Ethereum en moeten daarom worden opgenomen in uw fundamentele analyse.

Analyse nr. 4

Het zal ook nodig zijn om op de hoogte te blijven van bedrijven en andere banken die dit crypto-geld gebruiken.

Analyse nr. 5

Tot slot zullen we ook met de grootste aandacht de evolutie van de wereldwijde economische gezondheid en de groei ervan volgen, die een groot deel van de vraag zullen bepalen en zo de prijs van dit activum zullen beïnvloeden, of de financiële crises die het een veilige havenstatus voor investeerders op de valutamarkt kunnen geven.

 

--- Publiciteit ---
Handel nu in Ethereum!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

Wat is ether en hoe werkt het?

Oorspronkelijk is Ethereum de naam van een platform dat gebruik maakt van de zogenaamde "blockchain" technologie en dat zijn gebruikers wereldwijd in staat stelt om er online toepassingen mee te ontwikkelen. Natuurlijk, als het mogelijk is om dankzij dit platform gratis applicaties te creëren, zijn andere applicaties bedoeld om voor te betalen. Daarom was het noodzakelijk om een munt te creëren die op dit platform kon worden gebruikt.

Zo is de Aether, de officiële munt van het Etherisch Gebied, ontstaan. Sinds zijn oprichting in 2015 heeft Ether geprofiteerd van de recente belangstelling van beleggers voor crypto-valuta's zoals Bitcoin, waardoor het snel aan populariteit heeft gewonnen bij beleggers die geïnteresseerd zijn in deze sector.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat Ethereum niet de enige crypto-valuta is die sinds de oprichting van Bitcoin een paar jaar geleden is ontstaan en dat concurrerende gedematerialiseerde valuta dus steeds talrijker worden. Er moet echter worden opgemerkt dat Ether of Ethereum een crypto-valuta of gedematerialiseerde valuta is waarvan de werking zeer vergelijkbaar is met die van zijn tegenhanger Bitcoin. De technologie waarmee Ether werkt heet Ethereum. Het is eigenlijk een computersysteem dat gebaseerd is op ketens van blokken.

Maar in tegenstelling tot Bitcoin, waarvan het belangrijkste nut een gedematerialiseerde valuta is, heeft Ethereum andere functies. Inderdaad, dit platform maakt het onder andere mogelijk om gevarieerde en gedecentraliseerde toepassingen te creëren.

Voor wat betreft het aandeel dat toegankelijk is op de beurs en op wiens prijs u kunt handelen, de Ether, gaat het alleen om de crypto-money functie. Het is dus een geïnformatiseerd alternatief voor de traditionele valuta's waarvan de prijs live en in real time evolueert en die dus het voorwerp kunnen zijn van beursspeculatie. Zoals we hieronder zullen zien, heeft de Ether sinds het eerste citaat een relatief hoge volatiliteit en veel historische bewegingen laten zien die het interessant is om op te noemen.

 

Hoe kunnen we anticiperen op toekomstige veranderingen in de prijs van Ethereum?

Om zo goed mogelijk te kunnen speculeren over de prijs van Ether of Ethereum is het natuurlijk noodzakelijk om te weten hoe te anticiperen op toekomstige prijsschommelingen. In die zin moet u weten welke factoren van invloed zijn op de notering op de markt.

De factor die op dit moment het meest invloedrijk lijkt te zijn met betrekking tot de evolutie van de prijs van Ether is eigenlijk gekoppeld aan het Etherplatform en de evolutie ervan. Het Ethereum platform gaat regelmatig door zogenaamde "harde vorken" die het platform efficiënter en stabieler maken. Zo kan door het doorlopen van nieuwe stappen de prijs van Ether over het algemeen op de beurs worden gewaardeerd. Een incident tijdens deze fase kan echter ook de prijs van de ether beïnvloeden. Zo werd het Ethereum gehackt tijdens een van deze historische harde vorken, waardoor de prijs van de Ether met bijna 30% daalde. Uiteraard is sinds dit incident de beveiliging van het platform herzien en versterkt om dergelijke ongemakken niet meer te ondervinden.

Een andere factor die de evolutie van de Etherprijzen sterk beïnvloedt, is een externe factor. Dit is de waarde van haar directe concurrent, Bitcoin. Aangezien Bitcoin nog steeds de originele en meest gebruikte alternatieve valuta ter wereld is, is de prijs ervan direct gecorreleerd met andere crypto-valuta's zoals Ether. Wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, wordt dit dus geïnterpreteerd als een teken van hernieuwde interesse van investeerders in alternatieve valuta's en begunstigt daarom over het algemeen ook de aankoop van Ether als de marktomstandigheden goed zijn.

Ook is onlangs opgemerkt dat beleggers die koopposities op Ether innemen over het algemeen beleggers zijn die al posities in Bitcoin hebben en hun posities willen diversifiëren. Het is ook duidelijk dat, om te kunnen handelen op de etherprijs, het noodzakelijk is om een goed inzicht te hebben in de werking van de crypto-valutamarkt in het algemeen.

Natuurlijk, en als er externe factoren zijn geïdentificeerd die de prijs van deze waarde zouden kunnen beïnvloeden, moet men in gedachten houden dat Ether ook bekend staat als een speculatief activum. Dit betekent dat ook de technische analyse van deze waarde niet mag worden verwaarloosd om bepaalde zuiver strategische bewegingen op te sporen.

 

Wat zijn de bijzonderheden en eigenaardigheden van Ethereum?

U kunt zich afvragen wat het verschil maakt tussen het oudste crypto geld, Bitcoin, en het nieuwere crypto geld, Ether. Maar, zoals we hier zullen uitleggen, heeft Ether enkele eigenaardigheden en bijzonderheden in vergelijking met andere crypto-currencies.

Inderdaad, zoals hierboven vermeld, was Ether oorspronkelijk niet bedoeld als een virtuele valuta, maar eerder als een dienst die gebruikers van het Ethereum-platform in staat stelt om de applicaties die ze daar hebben gemaakt te gelde te maken.

Terwijl Bitcoin een tijds- en aanbiedingslimiet heeft, heeft Ether dat niet. Bovendien verschilt ook de duur van de transacties met een van deze technologieën. Ethereum is namelijk gecreëerd met het doel om met name kortere doorlooptijden te bieden. Het is dit verschil dat de hogere volatiliteit en hoge liquiditeit van Ether verklaart die we momenteel waarnemen.

Een ander groot verschil tussen Bitcoin en Ether betreft de houders van deze virtuele valuta. Toen Bitcoin werd opgericht, werd het inderdaad uitgebuit door de early adopters, die daarom alle eenheden van deze valuta in hun bezit hebben. De Aether is ontstaan door een crowdfunding operatie. Op deze manier is het in handen van beleggers die hun geld in deze crypto-valuta stoppen en het dus kopen.

Een ander bijzonder kenmerk van de Ether is zijn sterke populariteit bij de crypto-currency trading community, waarbij het aantal transacties toeneemt vanaf de lancering tot op heden. De marktkapitalisatie van deze virtuele valuta groeit dus ook en heeft de neiging om te wedijveren met die van Bitcoin en de meest vertegenwoordigde cryptos in deze markt.

Hoewel Ethereum sterk verschilt van Bitcoin in zijn functionaliteit, blijft het in de eerste plaats een crypto-currency die als zodanig moet worden geanalyseerd en bestudeerd. Een goede kennis van deze activiteitensector en van de specifieke kenmerken van deze markt is dus een voorrecht voor elke investering op deze beurswaarde.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Ethereum!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.