in de ethereum traden door middel van CFD's

Tips voor het handelen in Ethereum-aandelen

Advies nummer 1

De prijs van Bitcoin is een interessant element om te analyseren bij het verhandelen van Ethereum, aangezien deze cryptografische munt vandaag de dag nog steeds als referentie wordt gebruikt door veel investeerders in deze sector.

Advies nummer 2

We zullen ook de media en de manier waarop ze over de ether en de cryptografie in het algemeen praten nauwlettend in de gaten houden, omdat dit kan leiden tot een goed of slecht imago van deze activa op de markt.

Advies nummer 3

Nieuws en zorgen over de betrouwbaarheid en veiligheid van cryptografie in het algemeen zullen natuurlijk ook een onmiskenbare invloed hebben op de prijs van de Ethereum en moeten daarom worden opgenomen in uw fundamentele analyse.

Advies nummer 4

Tot slot zullen we ook de evolutie van de wereldwijde economische gezondheid en de groei ervan op de voet volgen, die een groot deel van de vraag zullen bepalen en dus een belangrijke invloed zullen hebben op de prijs van dit goed.

Nu in de ethereum traden!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
Hebt u weleens getradet in bitcoins of hoorde u al praten over dit via CFD-tradingplatformen te bereiken cryptogeld? Maar kent u ook de ethereum? Gezien het succes van bij zijn eerste notering en de aanzienlijke stijging van zijn koers is het best mogelijk dat deze nieuwe cryptomunt - ook soms "ether" genoemd - een stevige concurrent van de bitcoin zal worden. Hoewel slechts enkele online brokers op dit moment CFD's voor de ethereumkoers aanbieden, is het toch bijzonder interessant om vandaag nog in die koers te beleggen. Verder in dit volledige artikel lichten we toe waar dit virtuele geld uit bestaat en wat de voordelen van zijn hoedanigheid als beursaandeel zijn. Als hulp geven we u ook een paar tips voor het online beleggen in de koerswaarde van deze cryptomunt.  

 

De ethereum of ether: wat is het?

Ethereum is oorspronkelijk de naam van een platform dat zogeheten "blockchain-technologie" gebruikt; wat de wereldwijde gebruikers ervan in staat stelt om online toepassingen ontwikkelen. Hoewel sommige toepassingen dankzij dit platform gratis ontwikkeld kunnen worden, hebben andere tot doel om betalend te zijn. Het was dus noodzakelijk om een op dit platform bruikbare munt te creëren.

Zo werd de ether geschapen: de officiële munt van Ethereum. Sinds zijn creatie in 2015 profiteerde de ether van het recente enthousiasme van beleggers voor cryptomunten zoals de bitcoin, waardoor ook de ether al snel populair werd. Om die reden is het via CFD-tradingplatformen voortaan mogelijk om, op dezelfde manier als bij andere aandelen, op de koers van deze virtuele munt te speculeren.

Onthoud ook dat er sinds de creatie van de bitcoin verschillende andere cryptomunten gelanceerd werden. Toch is het de ether die in slechts enkele maanden tijd tot de een-na-meest gebruikte cryptomunt ter wereld uitgroeide; de bitcoin blijft momenteel de nummer één.

 

Hoe werkt de ethereum in hoedanigheid van cryptomunt?

De ether of ethereum is een cryptomunt of gedematerialiseerde munt waarvan de werking erg op die van zijn tegenhanger de bitcoin lijkt. De technologie waardoor de ether werkt heet Ethereum. In werkelijkheid gaat het om een op blokketens gebaseerd informaticasysteem.

Maar in tegenstelling tot de bitcoin, die het bestaan als gedematerialiseerde munt als belangrijkste doel heeft, biedt Ethereum ook andere functies. Met dit platform kan er bijvoorbeeld een waaier aan gedecentraliseerde toepassingen gecreëerd worden.

Het aandeel dat u online via CFD's kunt traden, de ether zelf dus, draait uitsluitend om de functie als cryptomunt. Het gaat hier om een geautomatiseerd alternatief voor traditionele munten waarvan de koers live en in realtime evolueert. Het kan dus gemakkelijk getradet kan worden door particulieren die een tradingaccount hebben bij een broker die dit soort aandelen aanbiedt.

Zoals we hierna zullen zien, volgde de ether sinds zijn eerste notering een bijzonder volatiele opwaartse onderliggende trend, waardoor hij deel uitmaakte van de meest winstgevende aandelen in het eerste jaar na zijn eerste beursnotering. Om die reden blijft de munt ook vandaag nog elke dag onophoudelijk nieuwe beleggers aantrekken

 

Wat zijn de verschillen tussen de ether en de bitcoin?

U vraagt zich ongetwijfeld af wat nu juist het verschil tussen de oudste cryptomunt (de bitcoin) en deze nieuwe cryptomunt (de ether) is. Zoals we hierna zullen toelichten, lijkt de ether in vergelijking met zijn concurrent over een paar niet te verwaarlozen troeven te beschikken. Hoewel de bitcoin vandaag nog de meest gebruikte alternatieve munt ter wereld is, nadert de ether met rasse schreden op de prestaties van eerstgenoemde en wordt dus een ernstige concurrent.

Zoals we eerder vermeldden werd de ether oorspronkelijk eigenlijk niet als een virtuele munt ontworpen, maar eerder als een service waarmee gebruikers van het Ethereum-platform de toepassingen die ze creëerden te gelde konden maken.

De bitcoin is begrensd op het vlak van tijd en aanbod, maar dat geldt niet voor de ether. Daarenboven verschilt ook de transactietijd van beide technologieën. Terwijl een met bitcoin uitgevoerde transactie ongeveer 10 minuten vraagt, is voor eenzelfde transactie met ether niet meer dan een paar seconden nodig. Dit verschil verklaart de sterkere volatiliteit en grotere liquiditeit van de ether ten opzichte van de bitcoin.

Een ander belangrijk verschil tussen bitcoin en ether betreft de houders van deze virtuele munten. Van bij zijn ontstaan werd de bitcoin geëxploiteerd door early adopters, die bijgevolg het geheel van eenheden van deze munt in hun bezit hebben. De ether ontstond daarentegen via een crowdfundingactie. Hij wordt dus gehouden door investeerders die hun geld in deze cryptomunt stopten en hem daarom de facto kochten.

 

Hoe evolueert de koers van de ether of ethereum?

Om zo goed mogelijk op de koerswaarde van de ether of ethereum te kunnen speculeren moet u uiteraard kunnen anticiperen op toekomstige prijsschommelingen van het aandeel. In die zin moet u ook de factoren die zijn notering op de aandelenmarkt beïnvloeden kennen.

De factor die op dit moment ogenschijnlijk de grootste invloed op de prijsevolutie van de ether heeft, is in werkelijkheid verbonden met het Ethereum-platform en de evolutie daarvan. Het platform neemt regelmatig stappen die "hard forks" genoemd worden en die het platform performanter en stabieler maken. Het nemen van elke nieuwe stap zorgt doorgaans ook voor een appreciatie van de etherkoers op de aandelenmarkt. Maar ook een incident tijdens het nemen van zo'n stap kan de koerswaarde van de ether beïnvloeden. Recent nog onderging de Etherum tijdens een van deze hard forks een geval van hacking, waardoor de koerswaarde van het etheraandeel met bijna 30% daalde. Uiteraard werd de veiligheid van het platform na dit incident bijgesteld en versterkt om dergelijke problemen in de toekomst te vermijden.

Een andere factor die de evolutie van de etherprijs sterk beïnvloedt is een externe. Het gaat om de waarde van zijn rechtstreekse concurrent, de bitcoin. De bitcoin mag dan de originele cryptomunt en de wereldwijd meest gebruikte alternatieve munt blijven, toch is zijn koers rechtstreeks verbonden met die van andere cryptomunten zoals de ether. Wanneer de bitcoinprijs stijgt, interpreteert men dat als een teken van hernieuwde interesse in alternatieve munten bij de beleggers. Dit zorgt ervoor dat de ether meer aangekocht wordt, wat op zijn beurt de koerswaarde van dit aandeel doet stijgen.

Recentelijk konden we ook vaststellen dat beleggers die positie kiezen op de aankoop van de ether doorgaans al bitcoinaandelen in hun bezit hebben, en dus hun posities willen diversifiëren. De ethereum vertoont grotere groeimogelijkheden dan de bitcoin en is ook een flexibeler activum, wat het in de ogen van de traders aantrekkelijker maakt.

Om dit hoofdstuk over factoren die de etherkoers beïnvloeden af te sluiten moeten we toch het erg speculatieve karakter van dit aandeel benadrukken. U kunt uw beleggingsstrategieën voor dit aandeel ook baseren op een technische analyse van zijn koers. De beschikbare beursgrafieken op CFD-tradingplatformen geven u doorgaans betrouwbare tendensindicatoren. Twijfel dus niet om ze te gebruiken.

 

Wat zijn de voordelen van de ether en waarom zou ik beleggen in de ethereum?

Uw kapitaal in de koers van de ether beleggen is bijzonder interessant door de talrijke voordelen die dit aandeel biedt; we leggen ze hierna uit aan de hand van enkele verklaringen.

Het eerste voordeel van de ether in de hoedanigheid van een beleggingsactief schuilt in de erg grote interesse die hij opwekt bij cryptomuntgebruikers. Sinds zijn lancering stijgt het aantal transacties dat met deze elektronische munt uitgevoerd wordt onophoudelijk, net als het steeds groter wordende aantal nieuwe gebruikers.

Een ander signaal om in deze cryptomunt te beleggen betreft de beurswaarde van de ethereum: die wordt steeds groter en nadert snel op die van zijn concurrent, de bitcoin. Om die laatste reden interesseren veel beleggers die hun geld in de bitcoin investeerden zich vandaag voor de ether, waardoor ze ook in dit aandeel posities innemen.

Het laatste voordeel van de ethereum tegenover de bitcoin gaat over de kleinere risico's. Dat verschil in risiconiveau heeft vooral te maken met de transactiesnelheid van de ether: die bedraagt slechts enkele seconden, wat vooral de langetermijnposities beschermt.

De ether of ethereum mag dan inzake basisfuncties licht afwijken van de bitcoin, toch vertegenwoordigt hij concurrentie in de sector van cryptomunten. Bovendien biedt hij een aantal voordelen voor particuliere beleggers die in zijn koerswaarde willen traden.

 

Waarom zijn CFD's aangewezen voor het traden in de koers van de ethereum?

We leggen u hierna uit waarom CFD's de ideale instrumenten zijn om op de etherkoers te speculeren en winsten te maken. Omdat de ether geen fysiek activum is zijn bepaalde technische vaardigheden, computervaardigheden en een digitale portefeuille vereist. Dit is dus niet de eenvoudigste oplossing om van de prijsevolutie van deze cryptomunt te profiteren.

Daarom stelden de beste en performantste CFD-brokers hun klanten voor om via 'contracts for difference' in cryptomunten zoals de bitcoin of ether te traden, en dit op dezelfde wijze als voor andere soorten activa zoals beursaandelen of grondstoffen. Dit tradingsysteem - waarmee u winst kunt maken door in te zetten op stijgingen of dalingen van de aandelenkoers zonder dat u het aandeel echt hoeft te bezitten - kent onder particuliere beleggers al heel wat aanhangers en biedt verschillende voordelen, waarvan dit de belangrijkste zijn:

Het is dus veel veiliger en interessanter om via de CFD's van een ernstige broker op de koers van de ether of ethereum te speculeren. Kies daarom met zorg uw effectenmakelaar uit en plaats er het kapitaal dat u wilt beleggen: zo kunt u snel op de markten beginnen speculeren.  U geniet er bovendien talrijke voordelen zoals personaliseerbare tradingsignalen, marktanalyses en beursgrafieken met daarin alle technische indicatoren die u nodig hebt.

Waar kan ik met CFD's in de ethereum traden?

Er zijn voorlopig nog maar weinig tradingplatformen die het traden in de ethereum door gebruik van CFD's aanbieden. Daarom selecteerden wij voor u een gereguleerde en performante broker langs wie u in alle vertrouwen kunt beleggen.

Nu in de ethereum traden!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.