Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Een goede analyse van de koers van de Dow Jones US aandelenindex vereist natuurlijk een historische technische analyse van deze waarde en een sterk signaal van volatiliteit en trend. Deze signalen worden vervolgens vergeleken met de signalen die met fundamentele analyse worden verkregen.

Analyse nr. 2

Voor deze fundamentele analyse zal ook de algemene economische gezondheid van de Verenigde Staten met de grootste aandacht worden bekeken. Alle economische en financiële indicatoren met betrekking tot dit gebied zijn daarom elementen die bij de uitvoering van uw strategie als een prioriteit moeten worden geanalyseerd.

Analyse nr. 3

Het spreekt voor zich dat het Amerikaanse politieke nieuws ook een zeer belangrijke indicator is voor de analyse van de ontwikkeling van de Dow Jones, omdat overheidswijzigingen en -beslissingen een negatieve of positieve invloed kunnen hebben op de grote bedrijven van het land die deel uitmaken van de index.

Analyse nr. 4

Ten slotte zullen uiteraard ook de resultaten van de grote ondernemingen die op deze beursindex genoteerd staan, met de grootste belangstelling gevolgd worden, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar nieuws en gebeurtenissen met betrekking tot de ondernemingen met de grootste beurskapitalisaties, die dus een grotere impact kunnen hebben op de ontwikkeling en de evolutie van dit actief op middellange of lange termijn.

--- Publiciteit ---
Handel in de aandelen van de Dow Jones
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

Presentatie en kenmerken van de Dow Jones:

Heel veel mensen kennen de naam Dow Jones zonder dat ze eigenlijk weten waar deze voor staat. In feite gaat het om een beursindex die representatief is voor de Amerikaanse economie. De volledige benaming is de DowJones Industrial Average, soms ook aangeduid met de afkorting "DJIA", die weer heeft geleid tot de meer gangbare benaming Dow Jones.

De Dow Jones was de eerste index die een notering kreeg op de beurs van New York. Bovendien is het internationaal gezien de oudste beursindex. Het bedrijf Dow Jones Indexes, dat deel uitmaakt van de CME-groep, is verantwoordelijk voor de notering. Maar de naam "Dow Jones" doet u ongetwijfeld ergens anders aan denken. Die is namelijk afkomstig van een beroemde analist, Charles Henry Dow, aan wie onder andere de theorie van Dow te danken is, die betrekking heeft op de technische analyse.

Let op: de Dow Jones waarin u online kunt beleggen is in feit een subcategorie die is samengesteld uit slechts 30 bedrijven en die ook wel de Dow Jones 30 of DJ30 wordt genoemd.

 

De beleggingsinstrumenten voor aandelen van de Dow Jones:

De belangrijkste manier om online aandelen van de Dow Jones te kopen is door middel van het inschrijven op contracts for difference ofwel CFD's. Deze contracten zijn op bijna alle beleggingsplatforms van de Forex-brokers beschikbaar. Deze brokers hebben namelijk onlangs hun aanbod uitgebreid door naast valuta en grondstoffen ook beursactiva aan te bieden. Dankzij deze contracten kunt u een koop- of verkooppositie innemen en aantrekkelijke winsten behalen, vooral dankzij het hefboomeffect.

 

Welke aandelen van de Dow Jones kun je het beste kopen?

De Dow Jones 30 is een index van de Amerikaanse beurs die bestaat uit de aandelen van de 30 bedrijven met de grootste beurswaarde in de Verenigde Staten. Je vindt daar dus effecten uit verschillende sectoren.

We raden echter aan om te beleggen in aandelen van de farmaceutische sector, zoals het aandeel Pfizer of het aandeel Merck. Ook andere effecten zijn bijzonder winstgevend, zoals die uit de olie-industrie met Exxon Mobil of Chevron Corporation. Tot slot kan ook de IT-sector en de sector voor nieuwe technologieën een verstandige keuze zijn met de effecten van Microsoft of Cisco Systems.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om andere aandelen te kopen, zoals het aandeel McDonald's of Apple, moet u wel goed controleren wat hun maandelijkse of jaarlijkse koersschommeling is. Zo kunt u er zeker van zijn dat ze de juiste kenmerken hebben voor het maken van winst, vooral als u besluit om op de lange termijn te speculeren.

 

Hoe werkt de notering van de Dow Jones?

We zullen ons hier speciaal richten op de samenstelling en dus op de notering van de Dow Jones 30-index, of DJ30. Dat is de index waarin u online kunt beleggen via verschillende platformen. De DJ 30 is representatief voor de economische activiteiten van de 30 meest winstgevende Amerikaanse ondernemingen, die het meest kenmerkend zijn voor de stand van de industrie in de Verenigde Staten. In deze lijst met ondernemingen staan internationaal bekende bedrijven zoals Intel of Coca-Cola.

 

Enkele adviezen voor het handelen in de Dow Jones:

Of u nu heeft besloten om in de Dow Jones te speculeren via CFD's, u moet in staat zijn om van tevoren de sterke opwaartse en neerwaartse bewegingen van deze markt te ontdekken. Omdat deze index representatief is voor de Amerikaanse economie moet onder andere rekening worden gehouden met alle fundamentele gegevens die de Verenigde Staten betreffen en die u kunt vinden op de economische kalender.

Tegelijkertijd is het echter noodzakelijk om complete technische analyses te maken want deze index reageert sterk op steun- en weerstandsniveaus.

Een aantal veelgestelde vragen

Wanneer werd de Dow Jones index gecreëerd en door wie?

De Dow Jones Industrial Average werd opgericht in 1884. Het was het geesteskind van twee journalisten, Charles Dow en Edward Jones, die na het verlaten van een financieel persbureau het bedrijf Dow Jones hebben opgericht en begonnen zijn met het schatten van industriële voorraden met het grootste potentieel. Aan het begin en van de 11 beursgenoteerde bedrijven zijn er 9 spoorwegmaatschappijen. De andere twee bedrijven zijn Western Union en Pacific Mail.

Hoe verhoudt de Dow Jones zich tot andere beursindexen?

Zoals u weet zijn de internationale beurzen en de belangrijkste beursindexen in de wereld steeds afhankelijker van elkaar en dit fenomeen is de afgelopen 15 jaar toegenomen. Ook zijn de jaarlijkse prestaties van de Amerikaanse Dow Jones-index geleidelijk aan dichter bij de prestaties van andere internationale indexen zoals de CAC 40, de DAX 30 en de FTSE 100 komen te liggen.

Waarom wordt de berekening van Dow Jones als onvolmaakt beschouwd?

Sommige analisten zijn van mening dat de berekening van de Dow Jones onvolmaakt is omdat het een van de weinige indices is met de Nikkei 225 die wordt gewogen op de waarde van de aandelen die er deel van uitmaken en niet op de marktkapitalisatie van deze aandelen. Ook en ook omdat slechts 30 bedrijven op de index staan, is de Dow Jones-index niet langer de benchmarkindex voor de Amerikaanse economie en is deze vervangen door de S&P500.

--- Publiciteit ---
Handel in de aandelen van de Dow Jones
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.