De Daytradingstrategie

Daytrading is een beleggingstechniek die uit de Verenigde Staten komt en die zich in Europa steeds meer ontwikkelt. Deze tradingtechniek wordt gewaardeerd vanwege het agressieve karakter en de grote winstgevendheid. Het doel ervan is om in een enkele dag een grote serie aankopen en verkopen te doen waarbij aan het eind van de beursdag alle posities weer gesloten zijn.  

De Daytradingstrategie
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Wat is precies de techniek van daytrading?

De methode van het daytraden houdt in dat in heel korte tijd verschillende kleine winsten worden geboekt die worden vermeerderd dankzij een hefboomeffect. De methode steunt dus op het volatiliteitsniveau van de markt.  Voor een goede werking van deze techniek mag er in geen geval sprake zijn van grote winsten. In het algemeen bedragen ze minder dan 1% op elke transactie.

Ook moeten verkopen met verlies worden geaccepteerd als de markt gaat sluiten zodat er geen enkele positie open blijft en er dus geen extra risico wordt genomen.  Het doel is dus om zoveel mogelijk winstgevende transacties te doen en zo weinig mogelijk verliesgevende zodat de dag met een positief saldo wordt afgesloten.

De techniek van het daytraden kan aantrekkelijk lijken maar vraagt wel om een bepaalde bedrevenheid en vooral om koelbloedigheid. Je moet namelijk tegelijkertijd beschikbaar zijn om orders te plaatsen, om kunnen gaan met stress en voorkomen dat je teveel zelfvertrouwen krijgt.

 

Omstandigheden die nodig zijn voor een goede daytrading:

Daytrading is een techniek die vraagt om een bepaalde voorbereiding maar ook om gunstige marktomstandigheden. De techniek is bijvoorbeeld alleen toepasbaar op effecten met een grote volatiliteit en een duidelijke kortetermijntrend. Hoe groter het handelsvolume van een effect is, hoe groter de volatiliteit en hoe beter de techniek van het daytraden werkt.

We adviseren u dus om te kiezen voor de populairste aandelen op de markt, waarvoor het aantal kopers en verkopers groot genoeg is.  In de meeste gevallen zijn aandelen die aan de grote aandelenbeurzen staan genoteerd voortreffelijke kandidaten voor deze techniek. Om uw kansen nog meer te vergroten kunt u kiezen voor effecten van de Amerikaanse indexen die vanwege hun grotere bekendheid een grotere liquiditeit hebben.  Futures kunnen eveneens geliefde producten zijn voor zover ze een groter hefboomeffect bieden, wat ideaal is voor daytrading.

 

Hoe werkt de marktanalyse voor daytrading?

Omdat de methode van daytrading mikt op het speculeren met microbewegingen van de markt, wordt geen rekening gehouden met informatie uit de fundamentele analyse. Integendeel, de technische analyse van grafieken en vooral van candlestickgrafieken heeft voorrang.

Er bestaan talrijke technische indicatoren waarmee het beste moment kan worden bepaald om een positie in te nemen. Het kan daarbij gaan om steunen en weerstanden, gaps of zelfs volatiliteitsanalyse.

Om snel een succesvolle daytrader te worden, moet men dus over veel ervaring op deze gebieden beschikken.

 

Beoordeling: 3.77 22 stemmen

Ga online daytraden:

Nu u de voordelen en werking van day-trading begrijpt hoeft u niet langer te twijfelen: probeer live uw financiƫle marktstrategieƫn toe te passen door online op tal van aandelen te speculeren.

Daytrading uittesten!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.