CopyTrader: De beste beleggers kopiëren

U heeft vast al eens gehoord van social trading als een beleggingstool die vooral handig kan zijn voor beginnende beleggers. Een van de functies van social trading, en speciaal bij eToro, is CopyTrader, de functie die het mogelijk maakt om de beste traders te kopiëren. Om u te helpen de voordelen en werking ervan beter te begrijpen, geven we hier een complete presentatie van deze innovatieve en bijzonder handige tool.  

CopyTrader: De beste beleggers kopiëren
69.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Wat wordt precies "social trading" genoemd?

Social trading zoals we dat nu kennen had niet kunnen bestaan zonder de opkomst en ontwikkeling van online handelsplatformen. Het internet wordt nu namelijk gebruikt om financiële transacties te doen, maar ook om nuttige informatie over beleggingen te vinden, met name door op forums of sociale netwerken informatie te delen met andere beleggers.

Social trading is dus ontstaan uit het idee om deze twee elementen op een en dezelfde plek samen te brengen.  Met andere woorden: om beleggers direct vanaf hun beleggingsplatform de mogelijkheid te geven elkaar te raadplegen of trucs uit te wisselen.

Maar social trading gaat voortaan nog verder. Het is nu namelijk nu mogelijk de posities van andere ingeschreven beleggers te volgen en de beste onder hen te kopiëren om op die manier van dezelfde winstniveaus te profiteren.

 

De werking van social trading: hoe kun je de beste beleggers kopiëren?

Om van social trading een onontbeerlijk instrument van Forex-beleggers te maken was het vanzelfsprekend nodig om na te denken over een simpele en praktische oplossing die voor iedereen bruikbaar is. Zo werkt social trading:

Het idee is om bepaalde beleggers de mogelijkheid te geven "leader" te worden. Ze accepteren dan dat hun posities en strategieën worden gedeeld met de andere beleggers die op het platform staan ingeschreven. Voor de andere beleggers geldt dat ze de prestaties van de beste beleggers kunnen raadplegen.

Maar er zijn nog meer functionaliteiten die de brokers in het kader van social trading aanbieden. Behalve dat de resultaten van de meest succesvolle beleggers ingezien kunnen worden is het namelijk ook mogelijk om een of meerdere leaders in het bijzonder te volgen en zelfs om automatisch al hun posities te kopiëren.

 

De voordelen van social trading:

Social trading en de mogelijkheid om de beste beleggers te volgen en te kopiëren biedt een aantal belangrijk voordelen. Dit zijn de voornaamste:

  • In de eerste plaats biedt het beginnende beleggers die nog niet in staat zijn om zelf winstgevende strategieën te  bepalen uitzonderlijke kansen op winst.
  • Ook zorgt social trading voor tijdsbesparing omdat men zich geen druk meer hoeft te maken over het volgen van de koersen van de activa. Deze methode komt immers neer op het automatisch uitvoeren van beleggingen die door anderen worden beheerd.
  • Tot slot is het dankzij deze functionaliteit mogelijk om verschillende strategieën aan te leren. Naast het raadplegen van de operationele details van de leaders is het net als bij een echt sociaal netwerk namelijk ook mogelijk hun vragen te stellen en om advies te vragen.

 

CopyTrader of hoe je de beste beleggers kunt kopiëren:

Allereerst gaan we kijken hoe de functie CopyTrader van eToro precies werkt. Zoals de naam aangeeft kunt u met deze functionaliteit de traders kopiëren die u heeft uitgekozen. Het begint ermee dat deze software voor social trading een lijst produceert met de beste traders van het platform. Voor elke trader wordt precies aangegeven welke posities hij heeft ingenomen en hoeveel winst hij daarmee heeft behaald.

Aan de hand van deze lijst kunt u ervoor kiezen deze traders simpelweg te observeren en hen eventueel vragen te stellen om te leren hoe u zelf de juiste strategieën en analyses kunt maken, of u kunt ze dankzij CopyTrader rechtstreeks kopiëren.

Met CopyTrader kunt u meerdere traders tegelijkertijd kopiëren. Zo worden uw posities automatisch en evenredig ingenomen met de posities van de trader(s) die u kopieert. Vanzelfsprekend is het bedrag dat in elke trader is geïnvesteerd evenredig ten opzichte van uw totale investeringskapitaal.

U hoeft dus alleen maar in de gaten te houden hoe uw trades zich in realtime ontwikkelen.

 

Waarom is het handig om de functie CopyTrader van eToro te gebruiken?

De functie CopyTrader van eToro biedt verschillende voordelen, zowel voor beginnende beleggers als voor beleggers die al enige ervaring hebben maar die meer winst willen boeken.

Voor de eerste groep geldt dat ze door de beste traders te kopiëren al vanaf het begin winst kunnen maken, zonder dat ze over enige voorafgaande kennis beschikken. Terwijl uw transacties automatisch worden uitgevoerd, kunt u in die tijd de technische en fundamentele analyse bestuderen en de strategieën leren begrijpen die door de ervaren traders worden toegepast.

Meer ervaren beleggers kunnen met de functie CopyTrader bepaalde risico's op verlies afdekken doordat ze gegarandeerd enkele winnende transacties hebben, waarmee ze speelruimte en een extra foutenmarge krijgen.

Social trading bij eToro biedt nog andere functionaliteiten zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om te chatten met de andere traders en ook met de traders die u volgt. Vraag hun dus vooral naar hun motieven om een bepaalde positie in te nemen. Ook kunt u met de andere gebruikers van het platform standpunten uitwisselen om hiervan te leren.

 

Beoordeling: 4.13 30 stemmen

Hoe kan men beginnen met CopyTrader?

Om CopyTrader te gebruiken en met het kopiëren van de beste traders te beginnen, hoeft u zich alleen maar in te schrijven op beleggingsplatform eToro en daar een rekening te openen. Zodra u bent verbonden met uw beleggingsrekening heeft u direct toegang tot deze functionaliteit.

Schrijf u nu in bij eToro!
69.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.