De grote Zwitserse aandelen

Net als Franse of Amerikaanse aandelen hebben Zwitserse aandelen veel voordelen, want het land heeft een aantal van de grootste bedrijven ter wereld onder zijn bedrijven. In dit deel van onze website vindt u complete factsheets over de meest interessante Zwitserse beurseffecten van dit moment, evenals uitleg en advies om u te helpen deze succesvol te analyseren en uw strategie├źn te optimaliseren.

--- Publiciteit ---
Handel in Zwitserse aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
De grote Zwitserse aandelen

 Analyse van de koers van het Nestle aandeel
Analyse van de koers van het Roche aandeel
Analyse van de koers van het Novartis aandeel

Waarom beleggen in de grote Zwitserse aandelen?

Beleggen in Zwitserse aandelen biedt veel voordelen voor beleggers, vooral als u uw beursbeleggingen en transacties wilt diversifiëren.

Maar het belangrijkste voordeel van Zwitserse aandelen is natuurlijk hun aantrekkelijkheid als troef. Bedrijven die zijn genoteerd aan de SIX Swiss Exchange, de referentiebeurs van Zwitserland, bieden een bijzonder aantrekkelijk rendement.

Bovendien zijn sommige van deze bedrijven multinationals of wereldberoemde bedrijven, wat hun analyse sterk vergemakkelijkt omdat er geen gebrek is aan informatie over hen en ze gemakkelijk online te vinden zijn.

De Zwitserse markt biedt ook aantrekkelijke volatiliteit als u wilt profiteren van koersbewegingen in een korte periode, zoals het geval kan zijn als u een dagtradingstrategie met CFD-contracten toepast.

Als u liever Zwitserse aandelen koopt als onderdeel van uw beursportefeuille, profiteert u niet alleen van de dividenden die deze effecten genereren, maar ook van de schommelingen tussen de Zwitserse frank en de euro of de dollar, die extra winst kunnen opleveren.

 

In welke Zwitserse aandelen kunt u vandaag de dag beleggen?

Online handelsplatformen of banken die beleggingsproducten aanbieden, nemen in toenemende mate Zwitserse aandelen op in het vermogen dat aan hun klanten wordt aangeboden. De Zwitserse aandelen waar u toegang toe heeft, zijn meestal aandelen die deel uitmaken van de benchmark Zwitserse beursindex, de SMI.

Hieronder vallen enkele van de grootste bedrijven ter wereld, met aandelen van de Nestlé, Novartis, Adecco, Credit Suisse, Logitech, Swiss Life, Roche en UBS groepen.

Natuurlijk bieden al deze aandelen meer informatie en gegevens dan de aandelen van kleinere bedrijven. U zult geen moeite hebben om hun volledige financiële verslagen, informatie over hun bedrijfsactiviteit of gegevens over het beheer van deze bedrijven te vinden. Deze gegevens zijn essentieel als u de richting van hun koersontwikkeling wilt bepalen en zo uw beleggingsstrategieën wilt implementeren.

 

De verschillende manieren om te beleggen op de prijs van de grote Zwitserse aandelen:

Laten we nu aan de slag gaan door uit te leggen hoe u kunt speculeren over de prijs van de grote Zwitserse aandelen. Er zijn twee manieren om deze investeringen te doen.

U kunt natuurlijk effecten van dit bedrijf verwerven via een financieel beleggingsproduct van de bank, zoals een effectenrekening, een PEA of een CEA, zolang uw vestiging of makelaar dit toelaat. Het doel hiervan is om jaarlijks een dividend te ontvangen en eventueel een meerwaarde op de doorverkoop van de effecten. Deze beleggingsmethode wordt bij voorkeur gebruikt voor beleggingsstrategieën op lange termijn, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de portefeuille goed in evenwicht is met de ontwikkelingen op de Zwitserse beurs en de emitterende bedrijven.

De tweede oplossing voor het beleggen in de Zwitserse markt is het innemen van een positie in deze Zwitserse aandelen door middel van Contracts for Difference of CFD's. Deze contracten zijn beschikbaar op online handelsplatformen die slechts een eenvoudige registratie vereisen en stellen u in staat om te wedden op de stijging of daling van deze aandelen zonder dat u ze rechtstreeks hoeft te bezitten. De winst of het verlies wordt hier vertegenwoordigd door het verschil in de koers van het aandeel tussen de opening en de sluiting van uw positie.

 

De informatie die u nodig heeft om Zwitserse aandelen te verhandelen:

Natuurlijk moet u, ongeacht hoe u besluit te beleggen in Zwitserse aandelen, een uitgebreide analyse kunnen maken van deze effecten en hun ontwikkelingspotentieel. Om dit te kunnen doen heeft u een breed scala aan kennis nodig over deze aandelen en de bedrijven die ze uitgeven. Met dit in het achterhoofd bieden wij u een uitgebreide factsheet voor elk belangrijk Zwitsers aandeel, met alle informatie die u nodig heeft. U vindt er in het bijzonder :

  • Informatie over de uitgevende onderneming en haar activiteiten volgens het aandeel in de inkomsten dat zij genereren.
  • Informatie over de sector waarin deze effecten worden verhandeld met de belangrijkste directe en indirecte concurrenten van deze bedrijven.
  • Informatie over de door deze bedrijven opgezette samenwerkingsverbanden en de recente strategische allianties die zij hebben gesloten.
  • Algemene marktgegevens betreffende de notering van de vennootschap, met inbegrip van haar beurskapitalisatie, het aantal effecten in omloop, de markt en de plaats van notering of de bijbehorende benchmark beursindex en de sector waarin zij actief is.
  • Tot slot geven wij u voor elk aandeel advies over hoe u uw fundamentele analyse kunt uitvoeren met een lijst van de elementen die het meest waarschijnlijk een invloed hebben op de koers van het aandeel, die u kunt gebruiken in het nieuws en toekomstige publicaties.