De grote Duitse aandelen

Vind onze volledige en gedetailleerde factsheets over de belangrijkste aandelen van de Duitse beurs en advies over het verhandelen van hun prijzen.

--- Publiciteit ---
Handel in Duitse aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
De grote Duitse aandelen

 Analyse van de koers van het Volkswagen aandeel
 Analyse van de koers van het Daimler aandeel
 Analyse van de koers van het BMW aandeel
 Analyse van de koers van het Deutsche Bank aandeel
 Analyse van de koers van het Bayer aandeel
 Analyse van de koers van het Zalando aandeel
 Analyse van de koers van het Porsche aandeel
 Analyse van de koers van het Siemens aandeel
 Analyse van de koers van het BASF aandeel
 Analyse van de koers van het Lufthansa aandeel
Analyse van de koers van het Commerzbank aandeel
Analyse van de koers van het TUI aandeel
Analyse van de koers van het Adidas aandeel
Analyse van de koers van het Covestro aandeel

Hoe selecteer je de grote Duitse aandelen :

Voordat we een selectie maken van de grote Duitse aandelen, hebben we eerst alleen die aandelen bestudeerd die de berekening van de belangrijkste Duitse beursindex bevatten, namelijk de DAX 30, om de eenvoudige reden dat de aandelen die u bij CFD-makelaars vindt, voornamelijk de aandelen zijn die op de belangrijkste beurzen staan genoteerd en gegroepeerd zijn op deze indexen.

Daarnaast hebben we geen rekening gehouden met het dividendrendement van de aandelen, omdat dit niet de gegevens zijn die we voor online speculatiedoeleinden interesseren. Het is veeleer de evolutie van de waarde van het aandeel in de markt die ons hier interesseert, aangezien het zowel de volatiliteit als de prijsverschillen zijn die ons in staat stellen om online winst te maken.

 

Hoe de grote Duitse aandelen te verhandelen:

Om te beginnen met het verhandelen van de grote Duitse aandelen, kunt u gebruik maken van de diensten van een online CFD-makelaar. Daar heeft u toegang tot alle aandelen van de grootste bedrijven op de Duitse markt.

 

Beleggen in aandelen van de Frankfurt Stock Exchange :

Om te kunnen beleggen in de grote Duitse aandelen van het moment, is het vooral essentieel om de markt te kennen waarop hun aandelenkoers wordt genoteerd. Vandaag de dag zijn alle Duitse aandelen genoteerd aan de beurs van Frankfurt. Dit financiële centrum, dat de enige nationale beurs in Duitsland is, bevindt zich in Frankfurt am Main. Het is ook een voormalige beurs sinds de oprichting in 1820 om de stad te versterken als een sterk financieel centrum voor het land.

Vandaag de dag wordt de Frankfurt Stock Exchange op de voet gevolgd door beleggers uit de hele wereld die op zoek zijn naar de grote Duitse aandelen om in te beleggen. De beurs van Frankfurt is immers de weerspiegeling geworden van de economische gezondheid van Duitsland en heeft een aantal van de meest volatiele en daarom meest gewilde Europese aandelen. Vandaag de dag is de Frankfurtse beurs de grootste Duitstalige beurs geworden. Meer dan 85 procent van de nationale handel vindt daar plaats, maar ook meer dan 35 procent van de handel in Europese aandelen. Natuurlijk is de beurs van Frankfurt ook een van de belangrijkste beurzen ter wereld. Weinig mensen weten dit, maar het is momenteel de derde belangrijkste beurs ter wereld, de eerste is de New York Stock Exchange in de VS en de tweede de Tokyo Stock Exchange in Japan.

Als u ooit de mogelijkheid heeft om naar Duitsland te reizen en deze beurs te bezoeken, zult u een oud gebouw kunnen bewonderen waarvan de stijl de financiële markten en hun symboliek weerspiegelt. Op de gevel van dit gebouw kunt u een berenstandbeeld bewonderen dat de daling van de prijzen en de beurskoersen voorstelt en een stierenstandbeeld dat de stijging van de prijzen en de beurskoersen voorstelt.

Alle Duitse aandelennoteringen in dit financiële centrum zijn genoteerd door een bedrijf dat Deutsche Börse heet.

 

De grote Duitse aandelen staan genoteerd op de DAX 30 :

Natuurlijk, als u alle effecten die op de beurs van Frankfurt zijn genoteerd volgt, weet u misschien niet op welke Duitse aandelen u zich moet richten bij het nemen van uw beleggingsbeslissing. Daarom raden wij u sterk aan om prioriteit te geven aan aandelen waarvan de bedrijven zijn opgenomen in de DAX 30 beursindex. In feite zijn de aandelen die u online kunt verhandelen via CFD's over het algemeen de aandelen die zijn opgenomen in deze Duitse nationale index.

DAX is de naam van de belangrijkste beursindex van Duitsland en is eigenlijk een afkorting van Deutscher AktienindeX. Het getal 30, dat over het algemeen zijn naam volgt, komt overeen met het aantal Duitse bedrijven dat op de lijst staat. Zo weerspiegelt de DAX 30 de prijsontwikkeling van de 30 belangrijkste Duitse bedrijven.  Deze bedrijven worden daarom gekozen en geselecteerd op basis van het belang van hun emitterende bedrijven op verschillende niveaus. Deze selectie houdt zowel rekening met de totale marktkapitalisatie van deze bedrijven als met het volume van de uitgevoerde transacties. Ook moet worden opgemerkt dat de Duitse aandelen die de DAX 30 vormen, genoteerd staan op de Prime Standard markt van de Deutsche Börse in Frankfurt.

De Duitse beursindex DAX 30 wordt vaak vergeleken met andere nationale indexen zoals de CAC 40 in Frankrijk of de FTSE 30 in het Verenigd Koninkrijk vanwege het aantal bedrijven dat erin is opgenomen. Vandaag de dag is het de meest betrouwbare maatstaf voor de economische en financiële gezondheid van Duitsland.

 

Waarom handelen in Duitse aandelen?

Ter afsluiting van dit artikel vraagt u zich misschien af waarom het interessant is om te handelen op de grote Duitse aandelen. In werkelijkheid zijn er verschillende voordelen aan het beleggen in deze aandelen.

Laten we in de eerste plaats niet vergeten dat de Duitse economie op dit moment de grootste economie van Europa is. Het is dan ook logisch dat Duitse bedrijven waarvan de aandelen aan de beurs zijn genoteerd, tot de meest aantrekkelijke voor investeerders behoren. Als gevolg daarvan is de Duitse aandelenmarkt zeer volatiel en worden de beursgenoteerde vlaggenschip-effecten over het algemeen beschouwd als veilige havens voor het innemen van langetermijnposities.

Aan de andere kant is het beleggen in Duitse aandelen ook een garantie voor het verkrijgen van voldoende informatie over de verschillende effecten die beschikbaar zijn op handelsplatformen. Voor Europese investeerders zal het gemakkelijk zijn om de financiële resultaten van elk van deze bedrijven te vinden en hun belangrijkste nieuws te volgen. U vindt deze informatie van uw makelaar op hun nieuwsfeed. Meestal worden deze aandelen ook nauwlettend gevolgd door analisten, die daarom nauwkeurige signalen en analyses geven waarop u ook uw strategieën kunt baseren.