Beleggen in zilver

Edelmetalen zijn overal ter wereld een populaire belegging en ze vormen een van de categorieën van grondstoffen die het meest verhandeld worden. Natuurlijk zijn niet alle edelmetalen even belangrijk op de wisselmarkten. Voor lucratieve beleggingen is het daarom van groot belang om goed te weten hoe de notering van ieder edelmetaal in elkaar zit. In deze rangschikking is er een edelmetaal dat verschillende voordelen biedt aan particuliere beleggers die op zoek zijn naar een geschikte belegging, namelijk zilver.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Algemene presentatie van zilver:

Zoals u ongetwijfeld weet is zilver een edelmetaal dat wordt gebruikt in de juwelenindustrie, maar dat ook een rol speelt bij de fabricage van allerlei andere producten. Het is om deze reden dat zilver heel veel in de internationale industrie wordt gebruikt.  Om preciezer te zijn wordt zilver vooral gebruikt voor de productie van laptops, digitale fotocamera's en andere spelers en tablets (44% van de totale jaarlijkse productie). Het aandeel van de juwelensector in de consumptie van zilver bedraagt slechts 30% van de wereldwijde productie.

Een bijzonder kenmerk van zilver is dat het de koers van een ander edelmetaal, namelijk goud, op de voet volgt. Op basis van een gezamenlijke analyse van deze twee markten kan de ontwikkeling van de zilverprijs dus worden voorspeld.

 

Notering van de zilverprijs:

Net als goud, dat andere beroemde edelmetaal, wordt zilver genoteerd op de spotmarkt en over-the-counter-markt London Bullion Market of LBM. Het bijzondere van deze markt is dat de prijs slechts één keer per dag wordt vastgesteld, in dollars per ounce. Maar zilver wordt ook internationaal genoteerd dankzij termijn- en optiecontracten. Deze notering vindt plaats op de NYMEX (New-York Mercantile Exchange), en in het bijzonder op de COMEX-markt.

Daarnaast wordt de ounce zilver genoteerd op de Japanse TCE-markt (Tokyo Commodity Exchange). Elke dag vinden er op deze markten voor miljarden dollars aan transacties in zilver plaats.

 

Indicatoren die van belang zijn voor het beleggen in zilver:

Verschillende externe factoren zijn van invloed op de zilverpijs. Om u te helpen hier inzicht in te krijgen presenteren we de indicatoren die u zeker moet raadplegen:

  • Het belangrijkst zijn de mijnbouwcijfers maar deze moeten worden vergeleken met de behoeften van de internationale industrie om er het verschil tussen aanbod en vraag uit af te leiden.
  • De goudprijs waarmee de zilverprijs positief correleert.
  • De wereldwijde economische situatie die de vraag bepaalt.
  • De waarde van de Amerikaanse dollar, de valuta waarin de ounce zilver wordt genoteerd. Als de waarde van de dollar daalt kan dit leiden tot grotere zilveraankopen van beleggers die over andere valuta beschikken en die zo van een gunstige wisselkoers profiteren.

 

Beoordeling: 3.89 18 stemmen

Speculeer online op zilver:

Het is voortaan mogelijk om online in zilver te investeren en op koersschommelingen van deze grondstof te speculeren. Met de instrumenten die online-makelaars u aanreiken kunt u zowel op stijgingen als dalingen speculeren.

Investeer nu in zilver!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.