Beleggen in zilver

Advies nummer 1

De cijfers over de mijnexploitatie zijn het belangrijkst, maar ze moeten worden vergeleken met de behoeften van de internationale industrie om het verschil tussen vraag en aanbod af te leiden.

Advies nummer 2

De goudprijzen waarmee de zilverprijzen positief gecorreleerd zijn.

Advies nummer 3

De wereldwijde economische gezondheid die de vraag bepaalt

Advies nummer 4

De waarde van de Amerikaanse dollar, de valuta waarin een ons zilver wordt genoteerd en die in geval van een daling de aankoop van dit edelmetaal kan vergemakkelijken voor beleggers met een andere valuta en die aldus kunnen profiteren van een gunstige wisselkoers.

Handel nu in Zilver!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
Edelmetalen zijn overal ter wereld een populaire belegging en ze vormen een van de categorieën van grondstoffen die het meest verhandeld worden. Natuurlijk zijn niet alle edelmetalen even belangrijk op de wisselmarkten. Voor lucratieve beleggingen is het daarom van groot belang om goed te weten hoe de notering van ieder edelmetaal in elkaar zit. In deze rangschikking is er een edelmetaal dat verschillende voordelen biedt aan particuliere beleggers die op zoek zijn naar een geschikte belegging, namelijk zilver.  

 

Algemene presentatie van zilver:

Zoals u ongetwijfeld weet is zilver een edelmetaal dat wordt gebruikt in de juwelenindustrie, maar dat ook een rol speelt bij de fabricage van allerlei andere producten. Het is om deze reden dat zilver heel veel in de internationale industrie wordt gebruikt.  Om preciezer te zijn wordt zilver vooral gebruikt voor de productie van laptops, digitale fotocamera's en andere spelers en tablets (44% van de totale jaarlijkse productie). Het aandeel van de juwelensector in de consumptie van zilver bedraagt slechts 30% van de wereldwijde productie.

Een bijzonder kenmerk van zilver is dat het de koers van een ander edelmetaal, namelijk goud, op de voet volgt. Op basis van een gezamenlijke analyse van deze twee markten kan de ontwikkeling van de zilverprijs dus worden voorspeld.

 

Notering van de zilverprijs:

Net als goud, dat andere beroemde edelmetaal, wordt zilver genoteerd op de spotmarkt en over-the-counter-markt London Bullion Market of LBM. Het bijzondere van deze markt is dat de prijs slechts één keer per dag wordt vastgesteld, in dollars per ounce. Maar zilver wordt ook internationaal genoteerd dankzij termijn- en optiecontracten. Deze notering vindt plaats op de NYMEX (New-York Mercantile Exchange), en in het bijzonder op de COMEX-markt.

Daarnaast wordt de ounce zilver genoteerd op de Japanse TCE-markt (Tokyo Commodity Exchange). Elke dag vinden er op deze markten voor miljarden dollars aan transacties in zilver plaats.

 

Indicatoren die van belang zijn voor het beleggen in zilver:

Verschillende externe factoren zijn van invloed op de zilverpijs. Om u te helpen hier inzicht in te krijgen presenteren we de indicatoren die u zeker moet raadplegen:

Speculeer online op zilver:

Het is voortaan mogelijk om online in zilver te investeren en op koersschommelingen van deze grondstof te speculeren. Met de instrumenten die online-makelaars u aanreiken kunt u zowel op stijgingen als dalingen speculeren.

Handel nu in Zilver!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.