Beleggen en handelen in de Chinese beursindex

Vanwege de recente expansie en hoge economische groei van China tonen steeds meer beleggers interesse in dit land. Dit geldt ook voor de belangrijkste beursindex, de FTSE China A50. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om online met de notering van deze beursindex te speculeren.  

 

De FTSE China A50: de belangrijkste Chinese beursindex

Net als andere economische regio's heeft China een serie beursindexen die speciaal voor beleggers is gecreëerd. De FTSE China A50 is onderdeel van een reeks indexen die de "FTSE China Index Series" wordt genoemd.

Het specifieke kenmerk van de beursindex FTSE China A50 wordt uitgedrukt door de letter "A", wat inhoudt dat het om beursaandelen van het type A gaat, en door het cijfer 50, dat staat voor het aantal Chinese bedrijven waaruit de notering is samengesteld.

Samen met de index FTSE China A25 is de FTSE China A50 de enige index waarin kan worden gehandeld vanaf een Europees platform of via een Europese broker. Het zijn namelijk de enige waarden die hier continu worden genoteerd.

 

De bedrijven die zijn opgenomen in de notering van de FTSE China A50:

Voor de berekening van de Chinese beursindex FTSE China A50 worden dus de koersen van de aandelen van de 50 grootste bedrijven van China gebruikt. Deze bedrijven zijn geselecteerd op basis van de hoogte van hun totale beurswaarde en hun liquiditeit op de financiële markten. Ze zijn gekozen uit economische sectoren die representatief zijn voor de Chinese economie.

Alle beursaandelen van deze bedrijven staan op de beurzen van Shanghai en Shenzhen genoteerd.

 

Historische analyse van de notering van de Chinese beursindex:

Uit de bestudering van de beursgrafieken van de Chinese beursindex FTSE China A50 blijkt dat de index erg volatiel is en dus veel kansen biedt op winst, zowel op korte als lange termijn.

Vooral aan het eind van de jaren 2000, en dan met name eind 2007, kende deze index een sterk stijgende trend. In 2010 zette er echter een daling in die nog steeds voortduurt.

Opgemerkt dient te worden dat de koers van de Chinese beursindex wordt beïnvloed door de koersschommelingen van de Chinese referentieaandelen en ook door veranderingen in de koers van de Chinese valuta, de Yuan.

Hoe kan men met de Chinese beursindex speculeren?

Bent u van plan om winst te maken door met de koersontwikkeling van de beursindex FTSE China A50 te speculeren? Sluit u dan direct aan bij een Forex-broker die CFD's aanbiedt voor de belangrijkste internationale beursindexen.

Beleg realtime in de Chinese beursindex!
80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.