Uw eigen trading signalen bekomen dankzij analyse

Hoewel investeren in de aandelenmarkt steeds meer particuliere investeerders aantrekt, is deze praktijk niet voorbehouden aan beginners, maar vereist het in staat zijn om handelssignalen te detecteren voordat een strategie wordt opgesteld. In dit artikel gaan we u uitleggen hoe u dergelijke signalen kunt verkrijgen door twee methoden te gebruiken die bij online handelaren bekend zijn, namelijk technische analyse en fundamentele analyse.  

--- Publiciteit ---
Begin nu met handelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Uw eigen trading signalen bekomen dankzij analyse

Detecteer handelssignalen met technische analyse:

Laten we hier beginnen met technische analyse. Deze methode bestaat uit het bestuderen van de prijsbewegingen van de financiële markten om te anticiperen op toekomstige bewegingen met behulp van de historische grafieken van een bepaald actief. Deze analyse is daarom gebaseerd op het feit dat een belegger markttrends kan identificeren vanuit een puur grafisch en wiskundig oogpunt om ze te gebruiken als signalen over de toekomstige trajecten van toekomstige aandelenkoersen. Deze technische analyse is een van de twee belangrijkste methoden van marktanalyse, samen met fundamentele analyse die we u hieronder zullen uitleggen. Technische analyse verschilt van fundamentele analyse doordat deze alleen is gebaseerd op de grafieken van een activum, terwijl fundamentele analyse probeert de werkelijke waarde van een activum te bepalen op basis van externe factoren en indicatoren. .

Onder de technische analyse-instrumenten en instrumenten waarmee signalen van stijgende of dalende prijzen en dus min of meer langetermijntrends kunnen worden geïdentificeerd, vinden we in het bijzonder psychologische drempels zoals ondersteunings- en weerstandsniveaus, gemiddelden mobiele telefoons of Bollinger-bands. Deze indicatoren, waar we in speciale artikelen meer in detail op zullen terugkomen, zijn allemaal bedoeld om technische investeerders in staat te stellen de grafieken beter te begrijpen door trends en marktsterkte visueel te identificeren.

Het belangrijkste voordeel van technische analyse is dat het de mogelijkheid biedt om prijstrendsignalen op een markt te detecteren, wat de basis vormt van elke investeringsstrategie. Velen gebruiken deze technische indicatoren inderdaad om koop- of verkoopsignalen te identificeren. Het is ook bekend dat technische analyse zo populair is geworden dat sommigen het beschouwen als een methode die handelsregels heeft gecreëerd die tot bloei komen. Aangezien veel beleggers deze methode gebruiken voor hun posities, verzamelen kopers en verkopers zich steeds vaker rond dezelfde prijsniveaus, wat uiteindelijk leidt tot de verwachte trends.

Maar ook technische analyse is geen 100% betrouwbare methode omdat er altijd externe elementen zijn die de markt gaan beïnvloeden. De historische prijzen van een actief vanuit grafisch oogpunt geven immers alleen een overzicht van de waarschijnlijke ontwikkeling van een actief zonder enige garantie. Om meer zekerheid te krijgen, moeten beleggers ook verschillende indicatoren en analyse-instrumenten gebruiken en een effectieve risicobeheerstrategie invoeren om hen te beschermen tegen een ongunstige beweging.

 

Detecteer handelssignalen door fundamentele analyse:

Het andere type analyse dat essentieel is om te proberen effectieve handelssignalen te krijgen, is fundamentele analyse. Het doel van deze analyse is om zo nauwkeurig mogelijk de werkelijke waarde van een bepaald bedrijf of een bepaalde activiteitssector te beoordelen. In werkelijkheid is fundamentele analyse ook geen exacte wetenschap, maar het snijpunt van verschillende disciplines.

Inderdaad, en om signalen te verkrijgen over een aandelenmarktaandeel, zullen we een fundamentele analyse uitvoeren van het bedrijf dat het uitgeeft. Deze evaluatie is echter niet tevreden met een analyse van de balans of resultatenrekening van de onderneming. Het is hier inderdaad nodig om andere studies toe te voegen, zoals de strategische analyse die tot doel heeft de positionering van de onderneming ten opzichte van haar concurrenten of in haar activiteitensector te bepalen, de studie van politieke en economische omgeving of zelfs de menselijke hulpbronnen van het bedrijf.

Het zal dus nodig zijn om bepaalde economische concepten te gebruiken en te begrijpen om het bedrijf in zijn omgeving te situeren en om zijn groeimogelijkheden in te schatten op basis van zijn investeringen of zijn strategieën. Fundamentele analyse is dus geen simpele financiële analyse, maar een meer algemene benadering van alle aspecten die een impact kunnen hebben op de groei van een bedrijf of een waarde.

Het doel is dus om op de best mogelijke manier te bepalen of een bedrijf overgewaardeerd of ondergewaardeerd is en dus om waarschijnlijke signalen van een stijging of daling van de beurskoers te detecteren. Er zijn veel online bronnen voor het uitvoeren van dit soort analyses, zoals bedrijfsbalansen, hun nieuws, hun strategische ontwikkelingsplannen of zelfs rapporten over hun fusie- of overnameactiviteiten.

Natuurlijk, en zoals ook het geval is voor technische analyse, staat fundamentele analyse alleen niet toe dat consistente handelssignalen worden verkregen en het is essentieel om deze twee analyses tegelijkertijd uit te voeren om een handelsstrategie te verfijnen. online investering.

Een aantal veelgestelde vragen

Kunnen we handelssignalen van derden gebruiken?

U zult ongetwijfeld hebben gemerkt dat het web vol staat met sites die u aanbieden om voor een maandelijks abonnement dagelijkse of wekelijkse handelssignalen te verkrijgen. Hoewel het natuurlijk mogelijk is om dergelijke signalen te gebruiken om online te handelen, raden we u aan om altijd de kwaliteit ervan te controleren door uw eigen technische en fundamentele analyses parallel uit te voeren. Bovendien zijn deze signalen niet gegarandeerd.

Wat zijn de drie soorten handelssignalen?

Er zijn eigenlijk niet twee soorten handelssignalen, maar drie. Het eerste signaal is het koopsignaal. Dit betekent dat, volgens de uitgevoerde analyse, de kans groter is dat de prijs omhoog gaat. Dan komt natuurlijk het verkoopsignaal dat aangeeft dat de trend waarschijnlijker zal dalen. Maar het krijgt ook toevallig een neutraal signaal dat aangeeft dat er geen duidelijke trend is en dat u uitnodigt om geen standpunt in te nemen.

Zijn handelssignalen doeltreffend?

De effectiviteit van de handelssignalen die u gaat gebruiken, hangt af van hoe u ze heeft gekregen. Houd er altijd rekening mee dat handelen nooit 100% betrouwbaar is en dat risico's altijd aanwezig zijn, ongeacht hoe goed de signalen en analyses die u gebruikt.

--- Publiciteit ---
Begin nu met handelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.