Analyse van de realtime koers van aardgas

Aardgas staat wat betreft energiegrondstoffen op de tweede plaats, net achter aardolie. Het is dus een heel aantrekkelijke belegging voor wie in CFD's handelt. We leggen u in dit artikel gedetailleerd uit hoe u een juiste analyse maakt van de koers van aardgas. Wij zullen u bovendien nogmaals de werking van de gasmarkt uitleggen en u vertellen hoe u voortaan zowel op de korte- als op de langetermijnkoers ervan kunt speculeren.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

De aardgasmarkt en de werking ervan:

Aardgas is een brandstof die in Europa wordt verhandeld via contracten met een duur van 5 tot 25 jaar, tussen bedrijven die aardgas produceren en bedrijven die het leveren. Maar deze grondstof wordt ook internationaal verhandeld, via verschillende markten zoals de NYMEX (New York Mercantile Exchange) en de IPE (International Petroleum Exchange). Hierdoor is het mogelijk om met de prijs ervan te speculeren.

De gasprijs wordt in realtime op deze markten genoteerd en wordt dus net als de andere energiegrondstoffen beïnvloed door speculatie, maar ook door andere welbekende externe factoren, waarvan we een paar voorbeelden geven:

  • De olieprijs heeft een grote invloed op de aardgasprijs omdat deze twee grondstoffen elkaars directe concurrent zijn.
  • De waarde van de dollar, de munt waarin aardgas op de internationale markten wordt verhandeld, is eveneens van grote invloed op de prijsontwikkeling.
  • Ook de aardgasproductie kan fluctueren en effect hebben op de prijs van het aardgas.
  • Tot slot speelt de hoogte van de vraag natuurlijk ook een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs van aardgas.

 

Een juiste analyse van de realtime koers van aardgas:

Om in realtime te handelen in aardgas moet u natuurlijk de juiste grafieken gebruiken. Deze worden u door de populairste beleggingsplatforms ter beschikking gesteld. U kunt deze grafieken instellen op basis van het soort beleggingen dat u wilt doen. Zo kunt u de realtime koers laten zien, maar ook de historische koersgegevens en de interessante schommelingen.

Sommige analysemiddelen die in deze grafieken zijn geïntegreerd, geven u bovendien de mogelijkheid om belangrijke punten vast te stellen, zoals het geval is met de steun- en weerstandsniveaus, de voortschrijdende gemiddelden en de keerpunten.

 

Fundamentele analyse van de realtime koers van aardgas:

Natuurlijk mag de technische analyse niet het enige hulpmiddel zijn dat u bij het analyseren van de realtime koers van aardgas gebruikt. Er moet namelijk ook rekening worden houden met fundamentele factoren die de prijzen beïnvloeden. Hierbij gaat het om factoren die de productie beïnvloeden of om het beleid met betrekking tot de import van aardgas op mondiaal niveau.

 

Hoe kunt u eenvoudig in aardgas investeren?

Om in aardgas te investeren heeft u alleen maar een computer nodig die met internet is verbonden. U kunt namelijk via alle online beleggingsplatforms in energiegrondstoffen zoals olie en aardgas handelen, of het nu gaat om CFD-brokers. U hoeft nergens heen te gaan en ook hoeft u geen bank in te schakelen.

U kunt met de CFD's een koop- of verkooppositie innemen voor de koers van aardgas en uw positie sluiten wanneer de koers zich voldoende in de verwachte richting heeft ontwikkeld. Vervolgens incasseert u het koersverschil.

Op deze beleggingsplatforms vindt u daarnaast effectieve analysemiddelen en beleggingssignalen, ideaal voor beginnende beleggers.

 

Beoordeling: 4.11 19 stemmen

Verdien geld met aardgas!

Om op de beurs in de koers van natuurlijk gas te beleggen kunt u CFD’s gebruiken. Deze online contracten zorgen ervoor dat u zowel tijdens stijgingen als dalingen in de waarde van natuurlijk gas kunt traden.

Beleg nu online in aardgas!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.