Analyse van de realtime koers van aardgas

Advies nummer 1

De wereldwijde energiebehoeften, die op hun beurt afhankelijk zijn van de economische gezondheid van huishoudens en industrie. De verschijnselen groei en industriële recessie hebben een sterke opwaartse en neerwaartse invloed op de gasprijzen.

Advies nummer 2

Ook de olieprijzen hebben een zeer grote invloed op de gasprijzen. Hoe hoger de prijs van zwart goud, hoe hoger de prijs van gas ook stijgt. Gas is ook gecorreleerd met steenkool, maar in mindere mate.

Advies nummer 3

De waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere belangrijke valuta's heeft ook invloed op de aardgasprijzen, aangezien gas in die valuta wordt genoteerd. Wanneer de dollarprijzen dalen, leidt dit vaak tot hogere gasprijzen.

Handel nu in Aardgas!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
Aardgas staat wat betreft energiegrondstoffen op de tweede plaats, net achter aardolie. Het is dus een heel aantrekkelijke belegging voor wie in CFD's handelt. We leggen u in dit artikel gedetailleerd uit hoe u een juiste analyse maakt van de koers van aardgas. Wij zullen u bovendien nogmaals de werking van de gasmarkt uitleggen en u vertellen hoe u voortaan zowel op de korte- als op de langetermijnkoers ervan kunt speculeren.  

 

De aardgasmarkt en de werking ervan:

Aardgas is een brandstof die in Europa wordt verhandeld via contracten met een duur van 5 tot 25 jaar, tussen bedrijven die aardgas produceren en bedrijven die het leveren. Maar deze grondstof wordt ook internationaal verhandeld, via verschillende markten zoals de NYMEX (New York Mercantile Exchange) en de IPE (International Petroleum Exchange). Hierdoor is het mogelijk om met de prijs ervan te speculeren.

De gasprijs wordt in realtime op deze markten genoteerd en wordt dus net als de andere energiegrondstoffen beïnvloed door speculatie, maar ook door andere welbekende externe factoren, waarvan we een paar voorbeelden geven:

 

Een juiste analyse van de realtime koers van aardgas:

Om in realtime te handelen in aardgas moet u natuurlijk de juiste grafieken gebruiken. Deze worden u door de populairste beleggingsplatforms ter beschikking gesteld. U kunt deze grafieken instellen op basis van het soort beleggingen dat u wilt doen. Zo kunt u de realtime koers laten zien, maar ook de historische koersgegevens en de interessante schommelingen.

Sommige analysemiddelen die in deze grafieken zijn geïntegreerd, geven u bovendien de mogelijkheid om belangrijke punten vast te stellen, zoals het geval is met de steun- en weerstandsniveaus, de voortschrijdende gemiddelden en de keerpunten.

 

Notering van aardgas op de beurs:

Er zijn twee belangrijke markten waarop wereldwijd aardgas wordt verhandeld. De belangrijkste is de NYMEX of New York Mercantile Exchange in de Verenigde Staten, en de tweede is de NBP of National Balancing Point van de IPE of International Petroleum Exchange in Londen. Er zijn andere kleinere markten zoals de TTF in Nederland of de Zeebrugse markt in België.

Het aardgas dat u echter online kunt verhandelen, is het in dollars genoteerde NYMEX-aardgas.

De prijs van aardgas wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder natuurlijk de olieprijs, die de belangrijkste referentie blijft in termen van energie, maar ook, vanwege de prijs in dollars, door de waarde van deze munt.

 

Historische analyse van de aardgasprijzen op de beurs:

De historische analyse van de aardgasprijzen geeft ons informatie over de grote volatiliteit van deze activa. In de afgelopen 5 jaar zijn er immers verschillende opeenvolgende fasen van opwaartse en neerwaartse aard geweest.

De laatste opwaartse trend begon in april 2012 en eindigde in februari 2014 met een historisch hoogtepunt van ongeveer 6.151 dollar. Sinds deze stijgende piek is er een nieuwe neerwaartse trend ontstaan op de energiemarkt in het algemeen. Deze daling is vandaag de dag nog steeds relevant en kan zich op de min of meer lange termijn voortzetten, hoewel dit actief op kortere termijn zeer winstgevend blijft.

 

Hoe kunt u eenvoudig in aardgas investeren?

Om in aardgas te investeren heeft u alleen maar een computer nodig die met internet is verbonden. U kunt namelijk via alle online beleggingsplatforms in energiegrondstoffen zoals olie en aardgas handelen, of het nu gaat om CFD-brokers. U hoeft nergens heen te gaan en ook hoeft u geen bank in te schakelen.

U kunt met de CFD's een koop- of verkooppositie innemen voor de koers van aardgas en uw positie sluiten wanneer de koers zich voldoende in de verwachte richting heeft ontwikkeld. Vervolgens incasseert u het koersverschil.

Op deze beleggingsplatforms vindt u daarnaast effectieve analysemiddelen en beleggingssignalen, ideaal voor beginnende beleggers.

 

Waarom is het interessant om te investeren in de prijs van aardgas?

Laten we het nu hebben over de voordelen van investeringen in de prijs van aardgas. Sommige analisten die gespecialiseerd zijn in de energiemarkt zeggen dat inderdaad: Aardgas is een energie van de toekomst, wat erop wijst dat de prijs ervan in de komende jaren waarschijnlijk zal stijgen.

Dit is met name te wijten aan het feit dat deze fossiele brandstof nu de minst vervuilende op de markt is, wat een echt voordeel is in een tijd waarin de wereld zich midden in een energietransitie bevindt wat betreft de milieukwesties. Aardgas produceert namelijk tot de helft minder CO2 dan andere brandstoffen en is in grote hoeveelheden ondergronds beschikbaar, met het bijkomende potentieel om nieuwe velden te ontdekken.

Aan de andere kant gaan we ook in de richting van een belangrijke ontwikkeling van hernieuwbaar gas en waterstof. Dit geldt met name voor biomethaan, dat wordt verkregen door vergisting van organisch materiaal en dat dezelfde eigenschappen heeft als aardgas. Er zijn ook interessante projecten op het gebied van power-to-gas, waarbij de overtollige elektriciteit die wordt geproduceerd door hernieuwbare oplossingen zoals wind- of zonne-energie, wordt omgezet in waterstof of synthetisch methaan, dat later kan worden opgeslagen en gebruikt.

Volgens de wet op de energietransitie zal het aandeel van hernieuwbaar aardgas in 2030 naar verwachting 10% bedragen en de gasnetten verwachten tegen dezelfde datum een aandeel van 30%. Aardgas in zijn conventionele, vloeibare of hernieuwbare vorm heeft dus een mooie toekomst voor de boeg en de vraag zal de komende jaren naar verwachting toenemen.

Hoe te handelen op de aardgasprijs op de beurs?

Om te investeren in de aandelenmarkt op de prijs van aardgas, is het mogelijk om CFD's te gebruiken. Met deze online contracten kunt u zowel in stijgende als in dalende lijn handelen in de waarde van aardgas.

Handel nu in Aardgas!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.