Analyse van de realtime goudkoers

Voor wie besluit om zelfstandig op de financiële markten te beleggen via een online beleggingsplatform, is het essentieel dat men snelle technische analyses kan maken. Daarmee kan namelijk beter worden ingespeeld op huidige en komende trends.  Het heeft daarbij wel de voorkeur de realtime koersen te volgen en niet de historische koersgrafieken.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Een juiste analyse van de realtime goudkoers:

Voor een goede analyse van de realtime goudkoers is het noodzakelijk een grafiek te kiezen die in realtime wordt geüpdatet. Overigens moet u natuurlijk wel het moment kiezen waarop u deze analyse gaat maken. De goudmarkt is op sommige momenten namelijk veel actiever dan op andere momenten, zoals bijvoorbeeld in het weekend, wanneer hij minder volatiel is.

Ook het type grafiek dat u gebruikt moet u zorgvuldig uitkiezen. Als u voor de korte termijn in goud handelt, kunt u het beste gebruikmaken van candlestickgrafieken van 5 minuten, die nauwkeuriger zijn als het gaat om microtrends. Als u daarentegen voor de middellange of lange termijn wilt beleggen, kunt u beter historische koersgrafieken op uur- of dagbasis gebruiken.

 

Fundamentele analyse in realtime:

Vergeet ook niet dat de fundamentele analyse even belangrijk is als de technische analyse. Het wordt dan ook aangeraden om, behalve over de grafieken in realtime, ook te beschikken over een goede economische kalender, die de belangrijke economische gebeurtenissen van die dag aangeeft.

 

Beoordeling: 3.75 8 stemmen

Beleg nu in goud!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.