AEX 25: Koers van de beurs van Amsterdam

Belegt u graag in de grote beursindexen, en vooral in de markt van Europese indexen? Waarom zou u dan alleen kijken naar de Franse CAC 40, de Engelse FTSE 100 of de Italiaanse index FTSE MIB? Andere beurzen, zoals de beurs van Amsterdam, bieden namelijk indexen die vaak veel aantrekkelijker zijn en waarin u online kunt beleggen vanaf het beleggingsplatform van een broker. We leggen u in detail uit hoe de AEX 25 is samengesteld en geven een historische analyse van de koersen in de afgelopen tien jaar.  

 

Over de AEX 25:

De AEX 25 is de belangrijkste index van de Nederlandse beurs in Amsterdam. De naam komt van de samentrekking van de volledige naam van deze markt, namelijk de "Amsterdam Exchange Index". Het cijfer 25 slaat vanzelfsprekend op het aantal aan de beurs genoteerde bedrijven dat samen de index vormt.

Hier vindt u de 25 bedrijven waaruit de AEX 25 is samengesteld:

 

Historische koersontwikkeling van de AEX 25:

Net als sommige zeer volatiele indexen van landen met een bloeiende economie heeft de koers van de AEX 25 in de laatste tien jaar grote schommelingen gekend. Door de historische koersgegevens te bestuderen kun je veel over dit onderwerp te weten komen.

In de eerste plaats is er tussen 2005 en januari 2007 sprake van een duidelijke fase van stijgende koersen. Tijdens deze fase bereikte de koers van de AEX 25 een hoogste punt van 553 punten. Daarna volgde een fase waarin de koersen steeds sneller daalden. Af en toe was er sprake van stijgende microbewegingen, maar de fase werd afgesloten met een dieptepunt van 200 punten in januari 2009.

Sinds deze periode volgt de AEX 25 een langzaam stijgende trend, die tot de dag van vandaag aanhoudt. Deze trend kende een forse vertraging tussen maart en november 2011 en blijft ook nu nog volatiel.

 

Onze voorspellingen wat betreft de koersontwikkeling van de AEX 25:

Uit de grafische analyse blijkt dat deze beursindex opwaarts potentieel heeft. Het is namelijk goed denkbaar dat de koers van deze index in de komende jaren blijft stijgen, naarmate de economische crisis in de eurozone afzwakt en plaatsmaakt voor een periode van groei.

Ook blijft het interessant om in deze index te beleggen voor de korte termijn.

Hoe kun je beleggen in de koers van de AEX 25?

Als u ook wilt profiteren van de koersontwikkelingen van de beursindex van Amsterdam, kunt u zich het beste inschrijven op een veilig beleggingsplatform dat CFD's op de AEX 25 aanbiedt.

Beleg nu in de AEX 25!
80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.