VOLKSWAGEN

Analyse van de koers van het Volkswagen aandeel

67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

U weet ongetwijfeld dat de automobielsector, of het nu om de fabricage, het ontwerp of de verkoop gaat, een van de sectoren is die op de Europese beurzen het best is vertegenwoordigd. Wij stellen hier Volkswagen voor, een van de beroemdste autofabrikanten, waarvan de aandelen bijzonder populair zijn. Ook geven we enkele praktische aanwijzingen die u zullen helpen een goede analyse van de koers van het aandeel te maken als u hierin online gaat handelen.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De relaties die het Volkswagen-concern met andere autofabrikanten heeft opgebouwd, zijn natuurlijk zeer belangrijk. Op die manier wordt toezicht gehouden op mogelijke samenwerkingsverbanden of commerciële contracten die de groei van de groep kunnen verbeteren.

Analyse nr. 2

Innovatie is natuurlijk ook een belangrijke factor voor Volkswagen en de groei van het bedrijf en de ontwikkeling van nieuwe voertuigen en motoren zal nauwlettend worden gevolgd, met name in het groene en autonome autosegment.

Analyse nr. 3

Het spreekt voor zich dat ook de concurrentie van de Volkswagen-groep moet worden gevolgd, met bijzondere aandacht voor de innovaties van deze ondernemingen en de evolutie van hun respectieve marktaandelen.

Analyse nr. 4

Net als alle autofabrikanten is de verkoop van Volkswagen grotendeels afhankelijk van de brandstofprijs en dus indirect van de olieprijs, die u dus in de gaten moet houden.

Analyse nr. 5

Tot slot zullen we de wetten in de gaten houden die worden gebruikt om de belangen van lokale producenten, met name in opkomende landen, te beschermen.

Handel nu in Volkswagen!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro

Over de Volkswagen-groep:

Volkswagen is een zeer bekend Duits merk dat marktleider is in de Europese automobielindustrie. De omzet wordt gegenereerd met verschillende activiteiten, waaronder vooral de autoverkoop (90% van de winst), maar ook met de opbouw en levering van financiële diensten zoals kredieten en autoverhuur.

Om precies te zien is de omzet op de volgende manier verdeeld:

Volkswagen heeft maar liefst 94 productielocaties en haalt zijn omzet niet alleen in Europa maar ook in Azië, het Pacifisch gebied en in Noord- en Zuid-Amerika.

 

De belangrijkste concurrenten van Volkswagen:

De Volkswagen Groep concurreert met andere bedrijven op de markt voor personenauto's. De concurrentie met andere automakers is hevig, zowel in Europa als in de rest van de wereld. Daarom kunt u hier ontdekken wat de grootste concurrenten van deze Duitse autobouwer zijn. Zo kunt u een betere analyse maken van het aandeel en er succesvoller in handelen.

Internationaal gezien is de meest serieuze concurrent van Volkwagen de Japanse autoproducent Toyota. In 2016 werd dit bedrijf door Volkswagen naar de tweede plaats verwezen. Volkswagen is dus de wereldwijde marktleider in de autosector met een groei van 3,8% op jaarbasis en een productie van meer dan 10,3 miljoen voertuigen, tegenover 10,18 miljoen voor Toyota en een groei van slechts 0,2%.

De volgende bedrijven horen ook tot de concurrenten van de autobouwer uit Wolfsburg.

In Europa zijn de belangrijkste concurrenten PSA en Renault.

 

De belangrijkste partners van Volkswagen:

Volkswagen gaat ook regelmatig strategische samenwerkingsverbanden aan met verschillende bedrijven in de auto- en toeleveringsindustrie. De belangrijkste allianties van het bedrijf:

 

Introductie en notering van het aandeel Volkswagen:

De koers van het aandeel Volkswagen staat genoteerd op Euronext Amsterdam. Het aandeel maakt ook onderdeel uit van de berekening van de Duitse beursindex DAX 30 en hoort dus tot de 30 effecten met de grootste beurskapitalisatie van Duitsland.

Om de koers van het aandeel Volkswagen goed te analyseren, moet er natuurlijk vooral worden gelet op innovaties en vernieuwingen op autogebied. Maar uit de historische analyse blijkt dat dit aandeel sinds enkele jaren een stijgende curve volgt. We zien namelijk een sterk stijgende trend met een piek in november 2008 die daarna door een technische correctie werd gevolgd.

De analyse van de koers van het aandeel Volkswagen in de afgelopen tien jaar laat weinig volatiele bewegingen zien, wat erop wijst dat dit effect een bepaalde stabiliteit heeft. Wel is er in oktober 2010 een zeer forse stijgende beweging te zien, die onmiddellijk werd gevolgd door een neerwaartse correctie.

Sindsdien gaat de koers van dit aandeel langzaam omhoog, met een lichte correctie naar beneden in oktober 2015. Deze beweging wordt op dit moment kleiner, wat lijkt te wijzen op een komende koersstijging.

 

Financiële en economische geschiedenis van Volkswagen:

Om beter te begrijpen waardoor de koers van het aandeel Volkswagen de afgelopen jaren is beïnvloed, vindt u hier een economisch en financieel overzicht van deze onderneming:

Met behulp van deze informatie kunt u de gebeurtenissen die de trends van het aandeel Volkswagen hebben beinvloed beter begrijpen. Zo kunt u dankzij de fundamentele analyse beter inspelen op toekomstige koersbewegingen.

 

Belangrijke beursdata van het aandeel Volkswagen:

Nu u de ins en outs van de koersontwikkeling van het aandeel Volkswagen van de laatste jaren kent, is het ook belangrijk om kennis te nemen van bepaalde, algemenere gegevens, die even belangrijk zijn:

 

Wat zijn de voordelen van het aandeel Volkswagen als beursactiva?

Ten eerste, en zoals we u zojuist hebben laten zien, heeft de groep Volkswagen, in tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten, zijn activiteiten en producten kunnen diversifiëren om zo de periodes van dalende vraag in bepaalde segmenten te compenseren. Het biedt nu dus een zeer breed scala aan voertuigen van alle soorten en kan daarom op verschillende markten tegelijk aanwezig zijn.

Volkswagen is ook een bedrijf met een zeer sterke internationale aanwezigheid. Naast de holdingmerken in heel Europa en de wereld, verkoopt het bedrijf zijn voertuigen in vele landen. Het moet gezegd worden dat de groep een solide reputatie geniet, die in de loop der tijd is opgebouwd omdat het een van de oudste autofabrikanten ter wereld is.

Dankzij de weinige top-of-the-range en zeer top-of-the-range automerken profiteert Volkswagen ook van de luxemarkt, die slechts in geringe mate wordt getroffen door de economische crisis. Het is daardoor beter bestand tegen marktschommelingen in de meest populaire segmenten en slaagt erin om zelfs in periodes van trage groei de juiste resultaten te behouden. Volkswagen is ook een merk dat zeer goed vertegenwoordigd is in de autosportindustrie, waardoor het zijn reputatie bij het grote publiek verder kan vergroten en zijn omzet kan verhogen.

Een andere troef van de Volkswagen Groep is de wereldwijde distributie van zijn productie. De groep beschikt over productievestigingen in vele landen, waardoor ze haar productiekosten beter kan beheren en zeer concurrerend kan zijn op de markt. Volkswagen heeft momenteel meer dan 350.000 mensen in dienst op de verschillende productielocaties.

Wat betreft de kansen die de Volkswagen Groep in de nabije toekomst kan grijpen, zijn de mogelijkheden legio. Het is zeer waarschijnlijk dat de Duitse fabrikant buitenlandse fabrikanten zal benaderen met wie hij een vruchtbare samenwerking op lange termijn kan aangaan.

Tot slot zet de groep zich in voor innovatie met voortdurend onderzoek in de technologische domeinen van de toekomst, zoals autonome voertuigen, ingebedde systemen en voertuigen die gebruik maken van groene energie. Met een echte ontwikkelingscapaciteit kan het zich zo onderscheiden van zijn concurrenten dankzij praktische innovaties.

Een aantal veelgestelde vragen

Welke resultaten heeft Volkswagen onlangs gepubliceerd?

De laatste resultaten die Volkswagen heeft gepubliceerd, hebben betrekking op het jaar 2019. Onder de cijfers die u hier moet onthouden is het groepsresultaat van 14.029 miljoen euro voor dit jaar. De PER bedraagt €3,72, het dividend €6,53 per aandeel en het rendement voor het jaar bedraagt €26,60 per aandeel. Het eigen vermogen van de Groep bedroeg eveneens € 123.651 miljoen.

Op welke markten staan de Volkswagen-aandelen genoteerd?

De koers van het Volkswagen-aandeel is uiteraard genoteerd op de Duitse markt. De onderneming is genoteerd aan de beurs van München, op de beurs van Xetra. Ook moet worden opgemerkt dat het aandeel deel uitmaakt van de DAX 30 German National Stock Exchange Index en daarmee een van de 30 grootste marktkapitalisaties in Duitsland is. U kunt de ontwikkeling ervan dus volgen vanuit dit financiële centrum.

In welke regio's van de wereld genereert Volkswagen de meeste omzet?

Uiteraard maakt de Volkswagen Groep de meeste winst op de Duitse markt en op de Europese markt buiten Duitsland, met respectievelijk 18,5% en 42,8% van de omzet in deze twee gebieden. De andere markten waarop de groep zijn voertuigen verkoopt, zijn de markt Azië-Pacific met 18,3% van de omzet, Noord-Amerika met 16% van de omzet en Zuid-Amerika met 4,4% van de omzet.

Handel nu in Volkswagen!

eToro is een multi-asset platform dat zowel aandelen- als crypto-assetbeleggingen aanbiedt, evenals de handel in activa in de vorm van CFD's. De eToro is een multi-asset platform dat zowel aandelen- als crypto-assetbeleggingen aanbiedt.

Houd er rekening mee dat CFD's complexe instrumenten zijn en een hoog risico vormen van snel verlies van middelen door hun hefboomeffect. 67% van de rekeningen van kleine handelaren verliezen geld wanneer zij CFD's bij deze leverancier verhandelen. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het aanzienlijke risico te nemen om uw geld te verliezen.

De inhoud in kwestie wordt uitsluitend ter informatie verstrekt en mag niet als beleggingsadvies worden beschouwd. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. De handelsgeschiedenis is minder dan 5 jaar oud en is mogelijk niet voldoende om als basis te dienen voor een investeringsbeslissing.

Crypto-activa zijn volatiele instrumenten die over een zeer korte periode aanzienlijk kunnen fluctueren en daarom niet geschikt zijn voor alle beleggers. Anders dan via CFD's is crypto-actief handelen niet gereglementeerd door enig regelgevend kader van de EU en is er derhalve geen enkel toezicht op de handel in crypto-activiteit. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro