Het aandeel Twitter kopen

Sinds enkele jaren zien we bedrijven ontstaan waarvan de werking uitsluitend berust op het gebruik van internet als middel voor communicatie en uitwisseling. Dit gold met name voor Facebook, maar ook voor een van zijn indirecte concurrenten, Twitter, waarvan de aandelen ook aan de beurs zijn genoteerd. Hier volgen enkele gegevens die u moet weten voor het maken van de koersananalyse van het aandeel Twitter en voor het doeltreffend online handelen in het aandeel.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over het bedrijf Twitter:

Twitter werd in 2006 opgericht in de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt een microbloggingdienst door middel van korte boodschappen die online worden geplaatst en die internetters kunnen delen. Twitter profiteert van de trend van de sociale netwerken die jongere generaties zo waarderen. Tegenwoordig breidt het bedrijf zijn activiteiten uit, met name dankzij diensten voor het bedrijfsleven en advertenties.

Natuurlijk is het bedrijf internationaal actief. Het marktbereik strekt zich uit over alle landen van de wereld.

 

De belangrijkste concurrenten van Twitter:

Twitter is actief in de sector van sociale netwerken en internet. Het strijdt dus tegen verschillende concurrenten die u goed moet kennen om het Twitter-aandeel op de beurs beter te kunnen inschatten. Hierna vindt u de details van de belangrijkste concurrenten van dit microbloggingnetwerk, net als hun specificiteiten of raakvlakken met Twitter.

Vanuit algemeen oogpunt blijft de belangrijkste ernstige concurrent van Twitter Facebook, dat op basis van gebruikersaantal momenteel wereldwijd leider is in de sector van sociale netwerken.

Maar er bestaan nog andere rechtstreekse en onrechtstreekse concurrenten van Twitter, zoals:

  • Google Plus laat zijn gebruikers privéberichten of publieke berichten delen; ze kunnen ook bepaalde informatie uit Picasa, Flickr of Twitter importeren.
  • Pump.io is gratis software voor microblogging waarmee een gedecentraliseerd microbloggingnetwerk gecreëerd kan worden.
  • Myspace was een van de eerste sociale netwerken ter wereld.

Ten slotte is er een nieuwe concurrent die in de nabije toekomst waarschijnlijk behoorlijk van zich zal laten spreken. Het gaat over Mastodon, dat in 2016 gelanceerd werd en dat in 2017 in minder dan drie weken tijd zijn aantal geregistreerde leden van 30.000 tot 500.000 zag stijgen.

 

De belangrijkste partners van Twitter:

Twitter ontwikkelde ook sterk zijn online aanwezigheid door het creëren van gerichte partnerschappen.

We onthouden vooral het partnerschap met Yahoo in Japon in 2015. De zoekmachine zal - net zoals Flipboard, dat ook een partner van Twitter is - dus gesponsorde tweets publiceren in zijn netwerk.

Snapchat kan ook als een bevoorrechte partner van Twitter beschouwd worden, omdat deze applicatie rechtstreeks met het microbloggingnetwerk verbonden is.

Twitter richtte wereldwijd ook verschillende partnerschappen met livestreamingbedrijven op.

 

Analyse van de koers van het aandeel Twitter:

Hoewel Twitter tijdens zijn introductie geen omzet haalde omdat de diensten die het levert gratis zijn, is het bedrijf er sinds 2009 toch in geslaagd om, nog altijd zonder businessmodel, aanzienlijke financieringsmiddelen op te halen via de openbare uitgifte van effecten.

De introductie van de aandelen op de beurs in 2013 was een van de belangrijkste IPO's sinds Facebook en de koers van de aandelen blijft stijgen. De vooruitzichten voor de toekomst blijven volgens beursanalisten optimistisch.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Twitter:

Als u een efficiënte strategie wilt uitstippelen om het aandeel Twitter live te traden, moet u natuurlijk de hierboven vermelde informatie kennen. Toch hebt u ook enkele meer fundamentele gegevens nodig, zoals deze:

  • In 2017 bedraagt de totale beurswaarde van Twitter 10.598,36 miljoen USD.
  • De koers van het Twitter-aandeel staat genoteerd op de Main Market van de New York Stock Exchange (NYSE) in de Verenigde Staten.
  • Twitter maakt ook deel uit van de samenstelling van de Amerikaanse technologiebeursindex Nasdaq 100.
  • De groep van Twitter-aandeelhouders is samengesteld uit aandelen van institutionele beleggers, aandelen van business angels en aandelen van particuliere beleggers.

Op basis van de gegevens die we hier bespraken kunt u gemakkelijk een volledige strategie voor het online traden van het aandeel Twitter bepalen: dankzij een goede technische analyse, maar ook door te anticiperen op de effecten van bepaalde fundamenteel belangrijke gebeurtenissen die zich in die toekomst kunnen voordoen.

 

Financiële en economische geschiedenis van Twitter:

Door op een strikt financiële manier te begrijpen hoe Twitter als bedrijf van bij zijn oprichting tot nu evolueerde, kunt u de koersschommelingen die dit aandeel kende en in de toekomst verwachte schommelingen beter begrijpen. Hier vindt u enkele nuttige gegevens:

In 2007 wordt met verschillende Amerikaanse business angels een eerste openbare aanbieding gelanceerd. Via hen slaagt Twitter erin om 5,4 en 15 miljoen dollar op te halen. In 2009 zorgt een derde openbare aanbieding voor het ophalen van meer dan 35 miljoen dollar.

In 2008 wordt de waarde van Twitter op 500 miljoen dollar geschat, in 2009 is dat al 1 miljard dollar. Eind augustus van datzelfde jaar wordt de waarde van Twitter door zijn potentieel tussen 5 en 10 miljard dollar geschat, terwijl een nieuwe openbare aanbieding nog 1 miljard dollar extra opbrengt.

In 2010 haalt Twitter nog eens 200 miljoen dollar op, terwijl zijn waardering tot 3,7 miljard dollar stijgt. In 2011 zal die waardering zelfs de kaap van 7 miljard dollar overstijgen.

Uiteraard steunen deze waarderingen op het potentieel van het bedrijf, want het bedrijfsmodel van Twitter is nog niet volledig ontwikkeld en de beleggers kunnen alleen maar speculeren op de winstgevendheid van de aangeboden diensten, in het bijzonder via reclame.

In 2013 publiceert Twitter een IPO voor een beursgang: het wordt de grootste beursintroductie in deze activiteitensector sinds die van Facebook in 2012. Om een maximum aan fondsen te werven onthult de groep onthult zijn financiële gegevens aan het grote publiek. We weten dus dat het zakencijfer van het bedrijf in 2012 verdrievoudigde tot 316,9 miljoen dollar, met een nettoverlies van 79,4 miljoen dollar. In 2013 zou het 253,6 miljoen dollar bereiken.

Met deze gegevens kunt u beter begrijpen hoe Twitter naar alle waarschijnlijkheid zijn winsten in stijgende lijn zal zien evolueren tijdens de komende jaren, wat zonder twijfel een invloed zal hebben op zijn beursaandeel.

 

Beoordeling: 4.07 15 stemmen

Profiteer van het Twitter-aandeel, dat online beschikbaar is:

Volgt u het succes van Twitter en zijn aandeel op de beurs op de voet? Waarom voortaan niet investeren in deze titel? Zo diversifieert u uw aandelen zonder dat u bij de bank langs moet en zonder gebruik van traditionele beleggingsproducten.

Investeer vanaf nu in Twitter!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.