Aandelen Thales kopen

Beleggers hebben altijd veel interesse getoond voor geavanceerde technologieën omdat de bedrijven die ze ontwikkelen en op de markt brengen vaak erg winstgevend zijn. Door de innovatieve producten die ze creëren, zijn ze bovendien vrij gemakkelijk te analyseren. Binnen deze bedrijven is de Thales-groep ongetwijfeld een bijzonder goede belegging voor zowel het online beleggen als voor het opbouwen van een beursportefeuille. Ontdek wat de kenmerken van dit bedrijf zijn en hoe u de aandelenkoers analyseert.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Thales-groep:

De Thales-Groep is gespecialiseerd in de productie en verkoop van hoogwaardige elektronische systemen en apparatuur voor de luchtvaart, de transportindustrie en defensie. Het produceert vooral defensie- en veiligheidssystemen, lucht- en ruimtevaartsystemen, transportsystemen en scheepsuitrustingen.

Omdat de groep uit Frankrijk komt is hij vooral actief in dat land en in de rest van Europa, maar ook in Azië, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Australië en Afrika. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 60.000 werknemers in dienst.

 

De belangrijkste concurrenten van Thales:

De Thales-groep is onderdeel van grote, wereldwijde ondernemingen die gespecialiseerd zijn in satelliettechnologie en avionica; de groep blijft een van de leiders in deze sector. Toch ondervindt hij concurrentie van enkele andere bedrijven die medogenloos strijden om stukjes marktaandeel en doorgaans erg lucratieve contracten. Het is dus aanbevolen dat u zich goed informeert over de concurrentie binnen deze sector voordat u zich op een fundamentele analyse van het Thales-aandeel stort en positie inneemt. Om u te helpen vindt u hier een lijst met de wereldwijd grootste concurrenten van Thales, gerangschikt volgens winstgevendheid en belang.

Safran is zonder twijfel de belangrijkste concurrent van Thales: beide bedrijven voeren de ranschikking van deze sector bijna ex aequo aan.

Daarna volgt Dassault Aviation, hoewel dit bedrijf met een zakencijfer van bijna de helft op ruime afstand blijft.

De vierde plaats van deze rangschikking wordt bezet door Zodiac Aerospace, dat dicht achter Dassault Aviation volgt.

 

De belangrijkste partners van Thales:

Voor de realisatie van bepaalde projecten of om zijn actiegebied te vergroten wist Thales bovendien samenwerkingen met andere grote bedrijven te sluiten.

Zo is de groep aan Alstom verbonden via een contract ter waarde van 330 miljard euro dat door MTR Corporation uitgegeven werd voor het upgraden van signalisatiesystemen van de 7 Hongkongse metrolijnen.

In 2016 kondigen ENGIE en Thales het tekenen van een contract voor de versterking van de informaticastructuren van de energiegroep aan. Thales zal vijf jaar lang 24 uur per dag en 7 dagen per week instaan voor het toezicht op het informatiesysteem van ENGIE.

De Franse technologiegroep Thales en de Franse tak van het Amerikaanse Microsoft zijn partners in de lancering van nieuwe services waarmee gevoelige informatie geëncodeerd kan worden voordat ze per e-mail verstuurd of op de 'cloud' bewaard wordt.

 

Analyse van de koers van het aandeel Thales:

Het is eenvoudig te voorspellen dat de koers van het aandeel Thales gaat stijgen wanneer de groep een nieuwe innovatie presenteert. Afgezien daarvan laat de technische analyse zowel op de korte als op de lange termijn forse koersbewegingen zien.

Analisten die gespecialiseerd zijn in deze sector verwachten trouwens dat het aandelendividend van dit effect in de komende twee jaar gaat stijgen en zijn heel optimistisch over dit onderwerp.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Thales:

Bovenop deze technische analyses en economische geschiedenis moet u uiteraard ook nog enige basisgegevens in verband met het Thales-aandeel kennen:

 • In 2017 bereikt de totale beurswaarde van de Thales-groep het bedrag van 19.987,04 miljoen euro.
 • Het aantal van door Thales uitgegeven effecten dat op de aandelenmarkt in omloop is, bedraagt 211.704.684 stuks.
 • De aandelenkoers van Thales staat momenteel genoteerd op Compartiment A van de Euronext Paris-aandelenmarkt in Frankrijk.
 • Thales zit ook in de samenstelling van de Franse beursindex CAC All Shares.
 • De groep van Thales-aandeelhouders is samengesteld uit 46,36% aandelen van wisselende aandeelhouders, 25,82% aandelen van TSA, 24,76% aandelen van Dassault Aviation, 2,71% werknemersaandelen en 0,35% van aandelen in eigen bezit.

 

Economische en financiële geschiedenis van Thales:

Om precieze en objectieve koersanalyses van het Thales-aandeel te kunnen maken, is het essentieel dat u de indicatoren van de technische analyse beheerst, maar ook dat u op een efficiënte manier de gegevens van de fundamentele analyse kunt interpreteren. Om u daarmee te helpen duiken we meteen in de financiële en economische geschiedenis van de groep; zo maken we u wegwijs doorheen de gebeurtenissen die de beursevolutie van dit aandeel kenmerkten.

Laten we om te beginnen terugkeren naar 1998, het jaar waarin de Franse regering een samenwerkingsovereenkomst tussen Aérospatiale, Alcatel en  Dassault tekent. Dit akkoord voorziet in een overdracht van activa naar Thomson-CSF en in een hergroepering van de ruimtevaartactiviteiten van Alcatel, Aérospatiale en Thomson-CSF in een gemeenschappelijke onderneming: Alcatel-Space. Met deze ingreep wil men zowel de competitiviteit binnen de sectoren van defensie en industriële elektronica als de vestiging op Europese schaal consolideren. Alcatel en Dassault Industries worden dus aandeelhouders en de staat bezit nog slechts een minderheidsaandeel van 40%.

Tijdens de jaren 2000 gaat de ontwikkeling van de Thales-groep door met de aankoop van het Britse Racal Electronics: dit geeft de afdelingen informatietechnologie en mobiele telecommunicatie een boost. Datzelfde jaar reorganiseert de onderneming zich in drie pijlers: defensie, luchtvaart en informatietechnologie. Thomson-CSF wordt vanaf dan officieel Thales. In het overgangsproces kondigt de groep zijn intentie voor de oprichting van een joint venture met Raytheon aan. Thales Raytheon Systems zal de activiteiten van beide bedrijven op het vlak van militaire opdrachtinterfaces en radars hergroeperen.

 • In 2004 overweegt Thales een aansluiting bij EADS, maar dat gaat uiteindelijk niet door.
 • Door de aankoop van 25% van zijn kapitaal benadert Thales in 2005 ten slotte DCNS om zich van een plekje in de Europese militaire scheepsbouwsector te verzekeren en Airbus Naval te creëeren.
 • In 2006 komen Thales en de Australische regering tot een akkoord over de overname van ADI (Australian Defence Industries), dat gespecialiseerd is in de productie van militair materiaal zoals rookvrij kruit. Datzelfde jaar worden alle producten van het merk ADI vervangen door producten van het merk Thales; ook de website van de groep wordt aangepast.
 • In 2007 tekent Thales een overeenkomst met Alcatel-Lucent om diens activiteiten in transport, veiligheid en ruimtevaart naar Thales over te hevelen. Daarna wordt een nieuwe overeenkomst getekend, deze keer voor de oprichting van een joint venture met de naam "Thales Alenia Space".
 • In 2009 koopt Dassault Aviation aandelen van Alcatel-Lucent; het treedt het kapitaal van de Thales-groep binnen met 25,90% van de aandelen. Thales neemt datzelfde jaar ook deel aan het opzetten van BoostAeroSpace.
 • In 2011 implementeert Thales een fusie van zijn dochterondernemingen Thales Communications en Thales Security Solutions & Services. Het creëert een nieuwe entiteit onder de naam Thales Communications & Security. In december van hetzelfde jaar verhoogt de groep zijn aandelenbezit in DCNS tot 35%; hij overweegt ook een intrede in het kapitaal van Nexter.  Na twee jaar durende onderhandelingen creëert Thales samen met de Safran-groep een joint venture betreffende programmabeheer op het gebied van optronica.
 • In 2014 neemt Thales de activiteiten inzake cyberveiligheid over van de groep Alcatel-Lucent.
 • In 2015 kondigt Australië aan dat het voor 817 miljoen euro 1100 lichte gepantserde voertuigen van Thales' merk Hawkei koopt. Terzelfdertijd koopt Thales voor een bedrag van 400 miljoen dollar Vormetric: een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de bescherming van ondernemingsgegevens.
 • In 2017 tekent de Thales-groep een contract ter waarde van een miljard euro over een periode van 10 jaar met het Franse ministerie van defensie.

Als u deze belangrijke gegevens toetst aan de historische beursgrafieken zult u begrijpen hoe het Thales-aandeel reageert op verschillende aankondingingen; zo kunt u bepalen op welke manier het zich in de toekomst waarschijnlijk zal gedragen tegenover gelijkaardige mededelingen.

 

De voordelen en sterke punten van het aandeel Thales als beursactivum:

Bent u een trader bent die een langetermijnstrategie wil toepassen op de aandelenkoers van Thales, dan moet u natuurlijk eerst kunnen anticiperen op de schommelingen van deze titel in de komende maanden en jaren. Daarom bespreken we hier de sterktes van dit aandeel, die dus eerder naar een stijgende evolutie neigen en die op de troeven van dit bedrijf gebaseerd zijn

De eerste troef van Thales is zijn internationale positie op het gebied van elektronica voor defensietoepassingen; het bedrijf is met zijn radarsystemen, raketsystemen en andere radiosystemen immers één van de wereldwijde leiders binnen deze activiteitensector. Zo wordt het bedrijf ook erkend als grote speler in het domein van deze spitstechnologieën.

Doorheen de laatste jaren toonde Thales zijn vermogen om zich op de internationale markt te ontwikkelen. Het wint bovendien aan marktaandeel in de opkomende landen, waar het vandaag ongeveer 30% van zijn verkoop realiseert, terwijl het 24% van zijn verkoop in Frankrijk realiseert en slechts 10% in het Verenigd Koninkrijk. De geografische verdeling over de rest van de wereld is net zo voordelig: 22% van de verkoop wordt in de rest van Europa behaald, 13% in de rest van Azië en het bedrijf is ook nog steeds sterk aanwezig in het Midden-Oosten.

Beleggers die zich voor het aandeel Thales interesseren waarderen ook het dat dit bedrijf een duidelijke zicht op de toekomstige activiteiten geeft. Het orderboek van deze groep is bijzonder goed gevuld met bestellingen die echte records halen, ook al dankzij een aanzienlijke vraag vanuit opkomende landen. De recente bestellingen van Rafale-vliegtuigen (die voor een kwart met Thales-technologieproducten uitgerust zijn) helpen mee het aantal orders hoog te houden.

Een andere sterkte van Thales is de grote winstgevendheid van zijn ruimtevaartafdeling en zijn erg veelbelovende positie inzake verkeerssignalisatie. In deze laatste activiteitssector is Thales de wereldwijde leider. Bovendien versterkt het concern momenteel zijn positie in de sectoren van cyber- en communicatiebeveiliging, in het bijzonder door de recente overname van de activiteiten van Alcatel-Lucent.

Door een actief onderzoeks-en-ontwikkelingsbeleid kan men ook steeds op het innovatievermogen van dit bedrijf rekenen. Bij deze groep vertegenwoordigen de investeringen in onderzoek en ontwikkeling niet minder dan 5% van de inkomsten. Ze worden toegespitst op het digitale domein voor de civiele sector, die op dit moment in volle groei is en dus interessanter dan de militaire sector.

Bovendien bevindt de Thales-groep zich in een solide en gezonde financiële situatie. De liquide middelen bedragen bijna een miljard euro: dit is in deze zin dus een van de belangrijkste troeven.

Ook omdat het bedrijf zijn wens aankondigde de uitkeringsratio tot 40% op te trekken is het aandeel Thales een uitstekende belegging voor de aandeelhouders.

 

De nadelen en zwakke punten van het aandeel Thales als beursactivum:

Het spreekt voor zich dat Thales niet alleen voordelen biedt; zijn beursaandeel kan in een nabije toekomst ook dalen. Daarom moet elke goede belegger ook rekening houden met de zwaktes van dit concern en met de gebreken van deze waarde. Hierna volgt een gedetailleerd overzicht.

Door de sterke betrokkenheid van het bedrijf bij de defensiesector is het aandeel heel gevoelig voor politieke beslissingen.

Thales wordt ook blootgesteld aan bezuinigingen op defensie, die gepaard gaan met mindere investeringen en die steeds vaker voorkomen in ontwikkelde landen. Op termijn kunnen zulke bezuinigingen wegen op de orderportefeuille van de groep.

Specialisten van deze markt hebben ook enige bedenkingen omtrent het commerciële succes van de Watchkeeper-drones, waarvoor substantiële investeringen nodig waren en die rechtstreeks concurreren met de Patroller-drones van het Safran-concern. Die laatste laten betere resultaten optekenen en hebben de voorkeur van het Franse leger.

Hoewel de Thales-groep zich zowat overal ter wereld goed ontwikkelt, heeft hij in bepaalde geografische sectoren - zoals Noord-Amerika - nog te weinig marktaandeel terwijl de concurrentie er sterk aanwezig is. Zo behaalt Thales slechts 11% van zijn verkoop uit het noordelijke deel van het Amerikaanse continent.

Bovendien ondervindt Thales momenteel een paar technische problemen op het gebied van getekende contracten inzake verkeerssignalisatie, net als structurele moeilijkheden in de afdeling die nog voor 35% aan DCNS toebehoort.

Om af te sluiten kunnen we nog meegeven dat de prijs van het aandeel Thales ook een rem is op de aankoop ervan. Dit aandeel is een van de duurste binnen zijn activiteitssector en bereikt momenteel historische hoogtes: dit remt de strategische aankoop af en wordt op terugkerende wijze afgestraft door volatiele neerwaartse compensaties.

 

Hoe een goede fundamentele analyse van de koers van het aandeel Thales te maken:

Met de elementen die we zonet bespraken bent u in staat om een volledige en coherente fundamentele analyse van de koers van het aandeel Thales te maken. Om u hierbij te helpen somden we de elementen op waarop u het meest moet letten en die de evolutie van stijgingen en dalingen van dit aandeel kunnen beïnvloeden.

Om te beginnen speelt de concurrentie van Thales een belangrijke rol in de manier waarop de koers van dit aandeel doorheen de tijd evolueert. Dit geldt zeker voor aankondigingen door zijn twee concurrenten, te weten: BAE Systems en Finmeccanica. U kunt het best ook aandachtig volgen hoe Thales zijn positie binnen deze activiteitssector consolideert, net als aankondigingen van belangrijke nieuwe contracten die de groep in de komende maanden of jaren mogelijk in de wacht sleept.

Met het plan Ambition Boost (waarvan de details op de website van het concern gegeven worden) lanceerde Thales nog maar heel recent een nieuwe strategie. Het spreekt voor zich dat het cruciaal is de implementering van dit plan op te volgen, in het bijzonder wat het behalen van de vastgelegde doelstellingen en het uitvoeren van bepaalde projecten betreft.

Het orderboek van Thales is uiteraard van kapitaal belang, omdat alle belangrijke nieuwe bestellingen erin geregistreerd staan. Waak ook over de verwachte orders vanuit het Nabije Oosten en India op het gebied van uitrusting voor de ruimtevaartsector en de scheepsbouwindustrie.

Zoals we hierboven al vermeldden investeert Thales veel in onderzoek & ontwikkeling, zeker op de gebieden van big data, mobiele connectiviteit, cyberbeveiliging en artificiële intelligentie. Men moet dus rekening houden met alle overnames of fusies van of met bedrijven die in deze activiteitssectoren gespecialiseerd zijn.

Onthoud ook dat het aandeel Thales op dit moment niet gemakkelijk aan te kopen is, omdat de Franse staat en Dassault Aviation tot op heden de twee grootste aandeelhouders blijven. Toch wordt de participatie van de Franse staat binnenkort mogelijk verlaagd tot 26,4%.

Als u via een goede visie gebruikmaakt van deze belangrijke gegevens bent u in staat om te bepalen of het Thales-concern in de komende jaren eerder winst zal maken door groei, dan wel of de winstgevendheid eerder zal dalen. Natuurlijk volstaat deze fundamentele analyse niet om betrouwbare signalen te genereren. U moet de verkregen resultaten ook vergelijken met die van een volledige en objectieve technische analyse, die bij voorkeur op verschillende goede indicatoren gebaseerd is. Zo zult u meer kans maken om de toekomstige tendensen te detecteren.

 

Beoordeling: 3.88 17 stemmen

Waar en hoe traden op de koers van het Thales-aandeel:

Om positie te kiezen tegenover de stijging of daling van de koerswaarde van het Thales-aandeel volstaat het dat u zich inschrijft op het tradingplatform van een gereguleerde en betrouwbare broker, bijvoorbeeld de brokers die wij hier voorstellen.

Het aandeel Thales live traden!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.