Het aandeel Samsung kopen

De markt van de mobiele telefonie en alles wat op de een of andere manier met nieuwe technologieën te maken heeft, is op dit moment een van de meest gewaardeerde markten bij beleggers op de beurs. Zo bieden de grote namen uit deze sector, die op de grootste beurzen staan genoteerd, vaak winstgevende activa. Dit geldt zeker voor het aandeel van de Samsung-groep dat we u vandaag wat gedetailleerder zullen presenteren, dankzij enkele praktische gegevens die u kunnen helpen bij het analyseren van de koers.  

75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Samsung-groep:

De Samsung-groep is van oorsprong een Koreaanse groep die in de loop der jaren overal ter wereld filialen heeft gevestigd, waaronder natuurlijk ook in Europa, met onder andere Samsung Nederland. De activiteiten van Samsung genereren een jaarlijkse omzet van honderden miljarden dollars en zijn vooral gericht op de fabricage en verkoop van elektronische onderdelen en hardware.

Sinds enkele jaren houdt Samsung zich ook bezig met mobiele telefonie waardoor het bedrijf zijn werkterrein heeft verbreed en dus ook meer winst heeft kunnen behalen.

 

De belangrijkste concurrenten van Samsung:

Sinds een paar jaar specialiseert de Samsung-groep zich vooral in de productie en verkoop van smartphones, waardoor hij andere grote smartphonebouwers de loef afstak en sectorleider werd.  Het is dus in deze sector dat we de grootste en meest te duchten concurrenten van Samsung moeten zoeken. Om u te helpen bij het maken van een vergelijkende analyse, en dus bij het innemen van een positie met betrekking tot het Samsung-aandeel, stellen we u hier de belangrijkste marktconcurrenten van Samsung voor:

 • Apple staat momenteel tweede in de rangschikking van mobiele telefoonfabrikanten, met een marktaandeel van 14,1%.
 • Daarna volgt het Chinese Huawei, dat met een marktaandeel van 8.9% de derde plaats in de rangschikking inneemt.
 • Xiaomi bezet de vierde plaats met een marktaandeel van 17,9%.
 • Lenovo, tot slot, bezet de 5de plaats met een marktaandeel van 4,8%.
 • Samsung blijft dus eerste met een marktaandeel van niet minder dan 21,7% in 2016.

 

De belangrijkste partners van Samsung:

De Samsung-groep weet in zijn verschillende activiteitensectoren een zekere naambekendheid te behouden via verschillende partnerschappen die we u hier wat meer in detail voorstellen.

 • De groep werkt bovendien zelfs samen met Apple voor de het bouwen van een gebogen scherm voor de volgende iPhone. Dit partnerschap werd in 2017 gesloten.
 • Voor zijn mobiele telefoontoestellen tekende Samsung in 2016 ook een akkoord met Tesla voor het ontwerp van de accu´s.
 • In 2017 werd er op het gebied van artificiële intelligentie een samenwerking tussen Google en Samsung in het leven geroepen.
 • Met het oog op nieuwe projecten, ten slotte, werd de al bestaande partnerschap met Microsoft op het gebied van professionele mobiliteit in 2017 uitgebreid.

 

Analyse van de koers van het aandeel Samsung:

Bij het observeren van de langetermijngrafieken van het aandeel Samsung valt op dat de situatie gedurende de laatste jaren stabiel is. Toch blijft het heel interessant om online in dit aandeel te handelen omdat het vaak technische bewegingen van grote omvang vertoont waardoor op de korte en middellange termijn winst kan worden geboekt als het goede moment wordt gekozen.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Samsung:

Het is belangrijk om via het verleden de dynamiek achter de verschillende tendensen van het Samsung-aandeel goed te kennen, zoals de gebeurtenissen uit de fundamentele analyse met de grootste impact, of de belangrijkste technische gegevens. Toch is het ook belangrijk om een paar basisgegevens te kennen, zoals deze:

 • In 2017 bereikt de totale beurswaarde van de Samsung-groep het bedrag van 200 miljard euro.
 • De aandelenkoers van Samsung staat momenteel genoteerd op de Amerikaanse aandelenmarkt Nasdaq All Markets.
 • Samsung maakt ook deel uit van de Amerikaanse beursindex Nasdaq 100.
 • De groep van aandeelhouders is samengesteld uit 13,5% aandelen van Samsung Electronics, 9,03% aandelen van National Pension Service of Korea, 7,55% aandelen van Samsung Life Insurance, 4,25% aandelen van Samsung C&T Corp, 3,54% aandelen van Kun-Hee Lee PhD, 1,40% aandelen van The Vanguard Group, 1,32% aandelen van Samsung Fire & Marine Insurance, 1,28% aandelen van BlackRock, 1,24% aandelen van NN Investment Partners BV en 1,13% aandelen van Capital Research & Management Co.

Dankzij deze informatie kunt u nu precieze fundamentele en technische analyses maken om te beslissen in welke richting de aandelenkoers van Samsung zowel op korte als op lange termijn het meest waarschijnlijk zal evolueren. Zo kunt u een winstgevende strategie uitstippelen.

 

Financiële en economische geschiedenis van Samsung:

Om de verschillende koersbewegingen die de evolutie van het Samsung-aandeel kenmerkten beter te interpreteren, is het noodzakelijk om in de recente financiële en economische geschiedenis van deze groep te duiken. Hieronder vindt u enkele te onthouden gegevens:

 • In 2011 verkoopt Samsung voor 1,4 miljard dollar (waarvan een deel in aandelen) zijn activiteiten in harde schijvenbedrijf Seagate Technology.
 • In 2014 begint de groep met de bouw van een smartphonefabriek in Vietnam. Datzelfde jaar maakt de groep bekend dat hij zijn dochteronderneming, die actief is in de glasvezelsector, voor een niet nader genoemd bedrag verkoopt aan Corning. Vervolgens kondigt Samsung het verdwijnen van 10.000 banen in Zuid-Korea en het afvloeien van 9 tot 10% van het personeel in China aan.
 • In 2016 neemt Samsung voor 1,3 miljard dollar de participatie van 37,5% van Samsung Electronics in Samsung Card over. In datzelfde jaar koopt HP voor 1,05 miljard dollar de printeractiviteiten van de groep. Samsung wordt ook veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 120 miljoen dollar aan Apple voor inbreuken op octrooien. Andere moeilijkheden zijn het gevolg van de voorvallen die door de Samsung Galaxy Note 7 veroorzaakt werdenen waardoor het toestel teruggeroepen moest worden en de verkoop ervan stopgezet. In november van datzelfde jaar neemt Samsung Harman over, een bedrijf dat zich specialiseert in audiovisuele systemen die in auto’s geïntegreerd zijn.

Als u ontleedt hoe deze verschillende gebeurtenissen de aandeelwaarde van Samsung beïnvloed hebben, zult beter in staat zijn om toekomstige bewegingen van dit aandeel op de markt te voorspellen.

 

Details van de verschillende producten en diensten die Samsung aanbiedt:

Hierboven spraken we al eens in het kort over de verschillende activiteiten van Samsung. Maar om een volledig zicht te krijgen op de markten die dit bedrijf beoogt, is het natuurlijk aanbevolen om wat dieper te graven. Dat is precies wat wij u hier aanbieden, met details van de verschillende activiteitensectoren waarin de groep actief is.

De belangrijkste activiteitenpijler van Samsung is natuurlijk mobiele telefonie. Die sector vertegenwoordigt bijna een derde van de bedrijfsactiviteiten en zorgt ervoor dat Samsung zich tussen de wereldwijde leiders in deze sector kan positioneren. Samsung strijdt met zijn grootste concurrent, Apple, zelfs vaak om de globale leidersplaats op het vlak van toestellen. Het verovert bovendien onophoudelijk nieuwe stukken marktaandeel dankzij zijn capaciteit om te innoveren en steeds meer geperfectioneerde en technologisch hoogstaande smartphones aan te bieden.

Samsung is ook een erkende producent van lcd-, led- en amoledschermen. Deze op een na grootste activiteit van de groep omvat producten die bestemd zijn om geïntegreerd te worden in schermen van computers, telefoons en televisies. Vandaag is Samsung de wereldwijde nummer één van deze sector. Om die positie te bereiken zette Samsung ook in op een overnamestrategie; zo kocht het in 2011 voor 671 miljoen euro bijvoorbeeld de aandelen die Sony in handen had in een joint venture tussen beide bedrijven.

De op twee na grootste activiteitenpijler van Samsung omvat digitale media. Het gaat om de productie van consumentenapparaten zoals flatscreen-tv's, koelkasten, fototoestellen en printers. Deze erg concurrentiële sector vertegenwoordigt een van de belangrijkste uitdagingen van het bedrijf voor de komende jaren.

Samsung is ook een van de grootste producenten van halfgeleiders; wat deze activiteit betreft bezet het bedrijf wereldwijd de tweede plaats in de sector, net na Intel. Het Samsung-concern is bovendien gespecialiseerd in de productie van Flash- en DRAM-geheugens; in dit segment is het bedrijf met een erg groot marktaandeel de wereldwijde nummer één. Bijna twee derde van de elektronische componenten die Samsung maakt zijn geheugenelementen. Het gaat om een van de meest winstgevende activiteiten van Samsung, die de groep jaarlijks interessante marges en een aanzienlijke winst bezorgt.

Vroeger had Samsung ook technologische activiteiten in het uiterst gespecialiseerde domein van met het internet verbonden brillen. Vandaag is deze activiteit opgegeven, maar ze heeft wel de capaciteit van het bedrijf om te innoveren en om toekomstige leidende markten op te sporen aangetoond: in die tijd betrof het immers een van de eerste producten die smartphonefuncties verbonden met een voorwerp uit het alledaagse leven. Later zou Samsung dit domein verder vernieuwen door met het internet verbonden horloges: die kenden een groter succes en worden vandaag nog steeds verkocht.

Een andere activiteitendiversificatie van Samsung is de oppuntstelling van het Samsung Pay-systeem, een service waarmee men dankzij contactloze NFC-technologie aankopen via de smartphone kan betalen. Deze technologie was het voorwerp van jarenlang onderzoek en werd nog maar erg recentelijk op de markt gebracht. Ze vertegenwoordigt een van de belangrijkste terreinen van het bedrijf voor de komende jaren.

Daarnaast mogen we uiteraard ook de overige randactiviteiten van Samsung in het kader van diversificatie niet vergeten. Zo wil het bedrijf zich ook op de markt van groene energie positioneren.  De groep heeft de leiding over een Europees centrum voor innovatie dat in 2013 in Londen geopend werd en injecteert op regelmatige basis ook grote budgetten in Onderzoek & Ontwikkeling. Het is dus erg waarschijnlijk dat Samsung zijn beleggers in de loop van de komende jaren zal kunnen verrassen met nieuwe innoverende activiteiten.

 

Moet ik op de lange termijn positie kiezen op de koers van het aandeel Samsung?

Wilt u het Samsung-aandeel kopen om het in uw beleggingsportefeuille te integreren of om via CFD's een aankooppositie op deze titel te kiezen, dan vraagt u zich ongetwijfeld af wat de toekomstperspectieven van dit bedrijf zijn.  Zoals u nu dankzij de informatie hierboven weet, heeft Samsung talrijke troeven in handen om het goed te blijven doen en om in zijn verschillende sectoren zijn positie tussen de sectorleiders te behouden.

En toch: het productengamma van Samsung mag vandaag dan erg populair zijn bij het grote publiek, niets garandeert dat het op langere termijn een succes blijft. Het bedrijf kan - zoals elk groot concern in de technologiesector - op ieder moment uit de gratie van zijn consumenten vallen. Flopt de lancering van een product waarin de groep veel middelen investeerde (zoals een nieuwe smartphone), dan kan dat in werkelijkheid grote gevolgen hebben: niet alleen voor de bedrijfsresultaten, maar - omdat het aandeel Samsung bijzonder speculatief is - ook en vooral voor de beurswaarde.

Voor de komende jaren blijven de vooruitzichten van de analisten in elk geval grotendeels gunstig me betrekking tot een voortzetting van de stijgende trend van Samsungs koerswaarde. Mettertijd wist Samsung zijn productaanbod ook te diversifiëren. Men vindt het merk vandaag in verschillende productengamma's zoals televisies, computers, smartphones en huishoudelijke apparaten, en dat steeds met aanzienlijke bekendheid. Samsung stelt alles in het werk om zijn producten steeds populairder te maken, in het bijzonder via frequente advertentiecampagnes in verschillende media. Dit geldt in het bijzonder voor het Galaxy-gamma van smartphones. Het bedrijf geeft meer dan 30 miljoen euro per jaar uit aan publiciteit.

Deze inspanningen hebben duidelijk hun nut, want sinds het bedrijf zich op de technologische branche - haar garantie op internationaal succes - concentreerde heeft het aandeel Samsung onophoudelijk punten gewonnen.

 

Hoe een goede fundamentele analyse van het aandeel Samsung uittekenen?

Om uw toekomstige strategieën voor de aandelenkoers van Samsung uit te stippelen zult u natuurlijk enkele pertinente analyses moeten maken, in het bijzonder op fundamenteel vlak. Daarom is het aanbevolen om bepaalde specifieke indicatoren aandachtig te volgen.

De koersevolutie van dit aandeel is nauw verbonden met nieuwsfeiten over het bedrijf en met zijn financiële resultaten. Dat betekent ook dat de lanceringen van nieuwe producten - zowel succesvolle als flops - een eerder sterke impact op de koerswaarde en op de verkoopvolumes van de belangrijkste producten zullen hebben. Deze gegevens worden nauwlettend in de gaten gehouden door beleggers.

Voor uw analyses kunt u dus verschillende basisindicatoren gebruiken, zoals rapporten over de verkoop van smartphones, voorstellingen van nieuwe producten van de groep en andere nieuwsfeiten die het vertrouwen van de markt kunnen versterken of, in het tegengestelde geval, onzekerheid kunnen zaaien.

Tot slot blijft de investeringswaarde van Samsung door de groeicapaciteit en wereldwijde bekendheid van het bedrijf erg interessant om te traden, zowel op lange als op korte termijn. Toch blijft het door de sterke blootstelling van dit aandeel aan aankondigingseffecten aanbevolen om het nieuws over deze groep (maar ook over zijn activiteitensectoren) op de voet te volgen. Door het erg grote ontwikkelingspotentieel van dit bedrijf blijven langetermijnstrategieën de voorkeur genieten.

Natuurlijk zijn er door de sterke volatiliteit van dit aandeel ook microschommelingen in de koerswaarde van het bedrijf. Om daar gebruik van te maken bevelen wij trading via CFD'S en met een aangepaste strategie zoals daytrading aan. Wilt u echt betrouwbare signalen? Vergeet dan ter aanvulling van een fundamentele analyse geen technische analyse te gebruiken!

 

Beoordeling: 3.82 22 stemmen

Online speculeren met het aandeel Samsung:

Start via het Samsung-aandeel vandaag nog met online speculeren en maak uitgebreide analyses met de instrumenten die Forex-effectenmakelaars u aanbieden. Zo kunt u inzetten op een stijging of daling van deze koers.

Speculeer met het aandeel Samsung!
75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.