NESTLE

Analyse van de koers van het Nestle aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

De agrifoodsector kent een groot aantal beursgenoteerde ondernemingen. In feite kunt u op de aandelenmarkt Nestlé-aandelen vinden, die nu een van de meest populaire zijn bij beleggers. Maar voordat u dit aandeel online koopt, raden wij u aan om eerst een goede technische analyse te maken van de koers van het aandeel met kwalitatieve informatie over de activiteit en een historische studie van de koersen.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De groep richt zijn activiteiten steeds meer op voeding en welzijn. We zullen dus de operaties die in deze richting worden uitgevoerd, die groeikansen voor de groep vertegenwoordigen, volgen.

Analyse nr. 2

Hetzelfde geldt voor specifieke groeisegmenten zoals koffiepads, waar Nestle zich steeds meer ontwikkelt.

Analyse nr. 3

Geografisch gezien zullen we de ontwikkeling van de activiteiten van Nestle in opkomende markten zoals China en India in de gaten houden.

Analyse nr. 4

Het is ook noodzakelijk om toezicht te houden op de concurrentie, met name de concurrentie van private labels, die de groep steeds meer overschaduwt en daardoor marktaandeel verliest.

Analyse nr. 5

Tot slot maken voorschriften en de aanscherping ervan de nalevingskosten hoger en moeten ze daarom nauwlettend worden gevolgd.

--- Publiciteit ---
Trade het Nestle-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van de Nestle Company :

De Nestle Groep is momenteel de wereldleider in de voedingsindustrie. De omzet wordt gegenereerd door de marketing van dranken, zuivelproducten en ijs, bereide gerechten en kruidenproducten, farmaceutische producten, voedings- en wellness-producten, diervoeding, en chocolade, koekjes en snoepgoed.
Deze producten worden wereldwijd op de markt gebracht onder verschillende min of meer bekende merken.

 

De concurrentie voor het Nestle-aandeel kennen:

De Nestle Groep is een van de wereldleiders in de voedingsindustrie, met name dankzij het bezit van een gediversifieerd panel van grote merken. Maar ook andere reuzen in deze sector, die gelijkaardige producten aanbieden en ook talrijke merken bezitten, zorgen voor een sterke concurrentie. Het is daarom noodzakelijk om deze concurrenten van Nestle te kennen en ze in uw fundamentele analyse van dit bestand op te nemen om een effectieve investeringsstrategie te kunnen implementeren. Om u hierbij te helpen is hier een lijst met de belangrijkste directe concurrenten van Nestle over de hele wereld:

 

Strategische allianties opgezet door de Nestle Groep :

Tot slot zijn hier enkele van de recente samenwerkingsverbanden die de Nestle Groep heeft opgericht.

 

Wat zijn de sterke punten en voordelen van het aandeel Nestle als beursinstrument?

Ten eerste natuurlijk de positionering van deze groep onder de leiders van de wereldvoedselindustrie. Deze positie is met name te danken aan de vele merken die de groep bezit en die we hierboven tot in detail hebben ontdekt.

Anderzijds steunt de Nestle Groep sterk op een strategie van innovatie en geavanceerd onderzoek. Dankzij haar investeringsmogelijkheden in O&O kan zij zeer snel reageren op nieuwe behoeften van de consument en kan zij producten aanbieden die aan die behoeften voldoen voordat de concurrentie zich opstelt.

Tot slot is het natuurlijk bekend dat Nestle een zeer comfortabele financiële positie heeft en een gegarandeerde rentabiliteit die investeerders sterk geruststelt.

Voor de komende jaren zijn er verschillende mogelijkheden voor de Nestle Groep, die kunnen leiden tot de verwachting van een verdere stijging van de koers van het aandeel op de beurs. Met name de inspanningen van de onderneming op het gebied van de ontwikkeling van haar activiteiten en producten op het gebied van voeding en welzijn zouden snel vruchten kunnen afwerpen in een consumptiemaatschappij die steeds meer aandacht besteedt aan de kwaliteit van het leven.

Nestle blijft ook genieten van zijn leidende en baanbrekende positie in de markt van de met een marketingstrategie die nog niet zijn volle potentieel heeft bereikt en die het publiek de komende jaren zal blijven aanspreken.

Tot slot is het bekend dat de Nestle Groep zich momenteel concentreert op de opkomende markten, en in het bijzonder op de Chinese en Indiase markten, wat op lange termijn veel voordelen zou kunnen opleveren.

 

Zwakke punten en nadelen van het aandeel Nestle als beursinstrument :

Ten eerste heeft de groep de laatste tijd veel te lijden gehad van het gezondheidsschandaal met betrekking tot de aanwezigheid van paardenvlees in sommige van zijn bereide producten. Hoewel de gevolgen van deze episode in de loop van de tijd vervagen, heeft het het merkimago van Nestle enigszins aangetast.

De groep staat ook voor een aantal belangrijke uitdagingen en bedreigingen om haar duurzaamheid te behouden. De grootste bedreiging komt natuurlijk van de concurrentie, die steeds sterker wordt door de andere distributiereuzen, met marktaandelen die voor Nestle negatief evolueren ten voordele van haar concurrenten.

Nestle moet ook manieren vinden om de huidige fabricage- en productiekosten te verlagen of in ieder geval te handhaven, ondanks de strenge nalevingsregels die steeds meer van invloed zijn op levensmiddelen in het bijzonder en op een markt die steeds concurrerender wordt. Ten slotte worden de productiekosten ook bedreigd door de wereldwijde waterschaarste, wat leidt tot hogere transport- en behandelingskosten en een verminderd concurrentievermogen.

Om zijn leiderschap op lange termijn te behouden en ervoor te zorgen dat de koers van het aandeel een opwaartse trend blijft volgen, moet Nestle er dus voor zorgen dat er effectieve oplossingen zijn om deze obstakels aan te pakken. Van uw kant, en als belegger, zult u natuurlijk een oogje in het zeil moeten houden op de beslissingen die de Groep neemt, maar ook op de verschillende innovaties die voldoende inkomsten zouden kunnen genereren om deze even belangrijke verliezen te compenseren.

Een aantal veelgestelde vragen

Hoeveel aandeelhouders heeft de Nestle Groep?

Op dit moment heeft de Nestle Groep ongeveer 160 000 aandeelhouders in het aandeelhoudersregister ingeschreven. Dit omvat echter ook aanvragen voor registraties die nog in behandeling zijn, houders van indirecte effecten in de vorm van certificaten in de Verenigde Staten en de economische eigenaren van aandelen die in trust zijn, wat ons in 2020 op een totaal van meer dan 250 000 aandeelhouders voor deze groep brengt. Natuurlijk verandert het aantal aandeelhouders voortdurend.

Wat is de datum waarop het dividend van het aandeel Nestle wordt uitgekeerd?

Zoals voor alle beursgenoteerde ondernemingen betaalt de Nestle Groep het dividend op zijn aandelen uit en keert het eenmaal per jaar uit. Deze betaling wordt gedaan na goedkeuring door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Het is echter de Raad van Bestuur die verantwoordelijk is voor de vaststelling van de datum van uitbetaling van dit dividend. Deze datum is meestal enkele dagen na de datum van de gewone algemene vergadering.

Hoe lang zijn de aandelen Nestle al op de beurs genoteerd?

Op 17 maart 1873 werden de aandelen van Anglo-Zwitserse Condensed Milk Co, een van de twee bedrijven achter Nestle, voor het eerst genoteerd aan de beurs van Zürich. Na de fusie van dit bedrijf met SA Henri Nestle werden de aandelen van het nieuwe bedrijf Nestle & Anglo-Swiss Condensed Milk Co op 25 oktober 1905 op de beurs van Zürich genoteerd. Vandaag zijn ze genoteerd aan de SIX Swiss Exchange.

--- Publiciteit ---
Trade het Nestle-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500