MCDONALD’S

Analyse van de koers van het MCDonald?s aandeel

72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Er bestaan enkele bedrijven waarvan de naam de meeste investeerders doet dromen, omdat deze staat voor overweldigend internationaal succes. Dit is het geval voor de bekendste fastfoodketen ter wereld, MCDonald's: die verkoopt nog aandelen op de aandelenmarkt, waardoor talrijke investeerders via beursspeculatie dit aandeel traden. Om u te helpen geven we nu enkele belangrijke gegevens die u moet weten voordat u uw geluk beproeft.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De ontwikkeling van thuisbezorging voor de restaurants van de groep, wat de verkoop kan stimuleren.

Analyse nr. 2

De ontwikkeling van gezondere menu's en producten zoals vegetarische menu's in sommige landen met verschillende eetgewoonten.

Analyse nr. 3

De ontwikkeling van de concurrentie met de steeds belangrijker wordende export van Amerikaanse fastfoodketens naar de rest van de wereld, maar ook de nieuwe fastfoodmerken die het marktaandeel van de Amerikaanse reus op de lange termijn aanzienlijk kunnen verminderen.

Analyse nr. 4

We zullen ook de evolutie van de bewustmakingscampagnes inzake voedselhygiëne en de veranderingen in de gewoonten van de consumenten volgen, aangezien steeds meer consumenten zich van dit soort restaurants afkeren.

Analyse nr. 5

Vanwege het internationale karakter van de activiteiten van Mc Donald's zullen we ook de wereldwijde economische situatie nauwlettend in de gaten houden, wat een directe invloed kan hebben op de omzet, met name in tijden van ernstige economische recessie.

Analyse nr. 6

Ten slotte zullen we ook de evolutie van de regelgeving van de voedings- en gezondheidscontrolebureaus in de gaten houden, wat opnieuw van invloed kan zijn op de verkoop van Mc Donald's of deze in het middelpunt kan plaatsen van schandalen of opvallende gevallen.

Handel nu in MCDonald's!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500

Over de groep MCDonald's Corp:

De MCDonald's Corporation-groep is marktleider op het gebied van fastfood, zowel in zijn land van herkomst, de Verenigde Staten, als in de hele wereld, want het bedrijf is actief in bijna heel Europa, Azië, de regio van de Stille Oceaan, het Midden-Oosten en Afrika.

Interessant is dat slechts 67,2 % van de MCDonald's-restaurants direct door de groep worden geleid, terwijl de rest bestaat uit franchisenemers met 3589 aangesloten leden. De MCDonald's-groep bezit trouwens ook de Engelse dochteronderneming "Prêt à manger".

 

Ken de concurrentie van het aandeel van de MCDonald's:

Voordat u begint met uw analyse van de aandelenkoers van McDonald's, moet u absoluut weten hoe deze fastfoodgigant over de hele wereld concurreert. We zullen daarom kort aan u voorstellen wie de belangrijkste concurrenten van deze groep zijn.

 

De strategische allianties die door de MCDonald's groep zijn aangegaan:

Hoewel de McDonalds-groep veel tegenstanders in zijn markt heeft, wil ze ook vaak strategische allianties aangaan met andere bedrijven. We bieden u daarom twee concrete voorbeelden van dit type samenwerking:

 

De voordelen en sterke punten van het aandeel Mc Donald's als beursactivum:

Laten we allereerst niet vergeten dat de Mc Donald's groep profiteert van een zeer sterk merkimago met een belangrijke herinnering, aangezien dit merk wereldwijd bekend is en zijn klanten er zeer loyaal aan zijn.

Het model van Mc Donald's in termen van de verscheidenheid aan aangeboden producten is ook een andere troef, evenals het belang dat wordt gehecht aan hygiëne en de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening in de restaurants van deze groep. De diensten van Drive in het bijzonder hebben de groep in staat gesteld om haar klantenbestand over de hele wereld verder te ontwikkelen door te surfen op de steeds populairder wordende fastfoodcodes.

Uiteraard kan de groep zijn succes ook baseren op sterke reclame en marketing die hoge investeringen vereisen, maar meer inkomsten genereren met een high-end imago. Nog steeds in termen van marketingstrategie, de kindermenu's ontwikkeld door Mc Donald's in staat stellen om klanten aan te trekken vanaf een jonge leeftijd en hun loyaliteit op de lange termijn op te bouwen. Mc Donald's is daarentegen bezig zijn andere communicatieactiviteiten dan de traditionele reclame uit te breiden, met name door het sponsoren van bepaalde wereldsportevenementen.

Natuurlijk kan ook de zeer sterke aanwezigheid van McDonald's in de wereld worden genoemd als een van de activa van de groep. Dit merk is aanwezig in meer dan honderd landen en heeft wereldwijd meer dan 35.000 restaurants. In totaal werken momenteel meer dan anderhalf miljoen mensen voor de Mc Donald's groep, waaronder franchisenemers. Om haar expansiestrategie te maximaliseren, aarzelt de groep niet om lokale producten of producten aan te bieden die aangepast zijn aan de lokale gebruiken in verschillende landen zoals India of het Midden-Oosten.

 

De nadelen en zwakke punten van McDonald's-aandelen als beursactiva:

Allereerst kunnen we natuurlijk opmerken dat fastfoodketens zoals Mc Donald's momenteel het doelwit zijn van veel kritiek op het feit dat ze vooral voedingsmiddelen met een hoog vet- en suikergehalte aanbieden die niet goed zijn voor de gezondheid. Met de steeds belangrijkere verandering in eetgewoonten van consumenten, zal de verkoop daarom waarschijnlijk in de loop van de tijd afnemen, tenzij het merk erin slaagt zichzelf in deze richting te vernieuwen.

Ten slotte is de groep ook het doelwit van andere kritiek, dit keer over milieukwesties. Mc Donald's is inderdaad bij verschillende gelegenheden betrokken geweest bij gerechtelijke procedures met betrekking tot een aanzienlijke milieu-impact van zijn activiteiten of het doelwit van verenigingen voor de verdediging van dierenwelzijn. Deze verschillende schandalen hebben natuurlijk het merkimago van deze groep geschaad en sommige investeerders ontmoedigd.

Een aantal veelgestelde vragen

Wie zijn de belangrijkste aandeelhouders van McDonald's?

McDonald's is momenteel in handen van een aantal particuliere aandeelhouders, waaronder The Vanguard Group voor 8,7%, Research Capital voor 5,77%, SSgA Funds Management voor 5,21%, Fidelity Management & Research voor 2,62%, BlackRock Fund Advisors voor 2,55%, T Rowe Price Associates voor 2,18%, Wellington Management voor 2,08%, Putnam voor 1,70%, Northern Trust Investments voor 1,54% en Geode Capital Management voor 1,54%. De rest van het kapitaal van de groep is zwevend en wordt dus vrij op de markt verhandeld.

Wat is de aanwezigheid van McDonalds in de wereld?

De McDonald's Group is als multinational aanwezig in meer dan 119 verschillende landen in de wereld. Het bezit ongeveer 36.258 fastfoodzaken onder het merk McDonald's, waarvan 7.855 in Europa en 14.350 in de Verenigde Staten. De groep bezit ook dochterondernemingen of houdt een deel van het kapitaal aan. Deze omvatten Aroma Café, Boston Market, Xhipotle Mexican Grill, Donatos Pizza en Prêt à Manger.

Wat is de BigMac-index?

U weet dit waarschijnlijk niet, maar in 1986 bedacht The Economist magazine een BigMac-index om de levensstandaard te schatten in de landen waar de McDonald's-groep actief is. Met dit product, dat door het bedrijf in alle landen op de markt wordt gebracht, kan de koopkracht van de bevolking worden beoordeeld aan de hand van de prijs. Slechts één land is een uitzondering, India, aangezien McDonald's daar geen vlees in zijn producten aanbiedt.

Handel nu in MCDonald's!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500