FACEBOOK

Analyse van de koers van het Facebook aandeel

--- Advertentie ---
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Het aandeel van het bedrijf Facebook is een van de laatste aandelen die in 2012 op de beurs werden geïntroduceerd. Het is nu dus mogelijk om aandelen van dit beroemde sociale netwerk te kopen en dankzij CFD's van de online handelsplatforms te speculeren op een daling of een stijging van de koers van het aandeel.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Cijfers en statistieken over de reclame-uitgaven op het internet zijn van het grootste belang, omdat zij het grootste deel van de inkomsten van de groep vertegenwoordigen.

Analyse nr. 2

We zullen ook de voorspellingen volgen met betrekking tot de activiteit van games die gehost worden op Facebook, die de laatste jaren een relatief positieve trend hebben gevolgd.

Analyse nr. 3

We zullen ook de ontwikkeling van nieuwe functies en technische ontwikkelingen van Facebook op verschillende gebieden van betrokkenheid volgen.

Analyse nr. 4

Cijfers over het gebruik van verschillende media en media (PC of mobiel) kunnen ook van invloed zijn op de activiteiten van Facebook en dus ook op de resultaten.

Analyse nr. 5

De groep wordt ook geconfronteerd met een aantal problemen in verband met het gebruik van persoonsgegevens en we zullen daarom niet alleen de gebeurtenissen in verband met deze problemen volgen, maar ook de implementatie van oplossingen om gebruikers te beschermen en gerust te stellen.

Analyse nr. 6

De ontwikkeling van Facebook in bepaalde markten die nog steeds gesloten zijn, zoals de Chinese markt, is ook een factor die deze actie kan beïnvloeden.

--- Advertentie ---
Handel nu in Facebook!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Facebook:

Wie heeft er nog nooit van Facebook gehoord? Heel weinig mensen, dat staat vast, want het was het bedrijf Facebook dat het beroemde sociale netwerk met dezelfde naam is begonnen.  Deze onderneming belichaamt het succes waar talloze internetbedrijven op hopen, met meer dan een miljard unieke gebruikers.

Uit het kapitaal dat is opgehaald tijdens de introductie kan daarnaast worden geconcludeerd dat, in vergelijking met het aantal gebruikers van deze uitwisselingssite, er voor iedere gebruiker een prijs van 100$ moet worden betaald.  Het was dus geen verrassing dat investeerders zich massaal hebben aangemeld om aandelen van dit bedrijf te kopen. Zij gokken op een constante, exponentiële groei van het aantal potentiële klanten dat van dit netwerk gebruikmaakt en op de omzetkansen op de lange termijn.

 

Het aandeel Facebook in het kort:

 

De belangrijkste concurrenten en partners van Facebook:

De Facebook-groep is, zoals u ongetwijfeld al weet, actief in de sector van sociale netwerken. Daarom, en door het grote succes dat het bedrijf al kende, ondervindt het concurrentie van enkele grote namen uit de sector. Aan de hand van beursgenoteerde bedrijven met dezelfde activiteit stellen we die concurrenten hier iets gedetailleerder voor:

Uiteraard dreigen ook kleine ondernemingen en start-ups in de komende jaren met Facebooks sociale netwerk te concurreren, maar wij hebben ervoor gekozen om het hier alleen over de belangrijkste concurrenten te hebben.

 

De belangrijkste partners van Facebook:

Wat Facebooks partnerbedrijven betreft kunnen we een paar beursgiganten vermelden die zich in 2016 verenigden in de oprichting van een partnerschap voor artificiële intelligentie ten behoeve van burgers en maatschappij. Het gaat dan over IBM, Microsoft, Google en Amazon.

De opgerichte organisatie is inwerkelijkheid een non-profitorganisatie met als belangrijkste doel het voeren van onderzoek om de beste praktijken inzake het gebruik van artificiële intelligentie - die steeds geavanceerder wordt - te bepalen. De onderzoeksresultaten van deze bedrijven zullen in de vorm van een open licentie gepubliceerd worden.

 

Introductie en notering van het aandeel Facebook:

Voorlopig zijn er nog erg weinig gegevens over de ontwikkeling van het aandeel Facebook op de beurs, aangezien deze effecten pas sinds 5 juni 2012 worden verhandeld. De aandelen van dit bedrijf staan genoteerd op de Nasdaq, net als de grote technologische aandelen zoals die van Google of Apple.

De beursgang van dit bedrijf trok echter veel investeerders aan en was succesvol. In één enkele dag is er immers een volume van meer dan 100 miljard dollar gerealiseerd.

De grafische en historische analyse van de koers van het aandeel Facebook laat zien dat de koersontwikkeling van dit effect extreem positief is. De koers vertoont namelijk een sterk stijgende trend sinds augustus 2012, oftewel enkele maanden nadat het aandeel een beursnotering kreeg.

Deze trend is op dit moment nog altijd heel sterk en analisten hebben veel vertrouwen in de toekomst van het aandeel.

Op de korte termijn is dit aandeel echter minder volatiel.

 

Financiële en economische geschiedenis van Facebook:

Hier vindt u enkele van de belangrijkste gegevens uit de economische geschiedenis van het bedrijf Facebook:

Met deze informatie kunt u de beursevoluties van dit aandeel en de interesse die investeerders erin vertonen gemakkelijker begrijpen.

 

De voordelen van Facebook-aandelen als beursactiva:

De Facebook-groep heeft ook veel mogelijkheden om in de toekomst te grijpen die haar in staat zouden kunnen stellen om haar marktaandeel verder te vergroten en haar winstgevendheid te verhogen. In de afgelopen jaren hebben bedrijven een aanzienlijke stijging van de online reclame-uitgaven gezien. Aangezien het rentabiliteitsmodel van Facebook voornamelijk gebaseerd is op dit soort inkomsten, is de kans groot dat de inkomsten van het bedrijf van dit enthousiasme zullen profiteren.

Ook in de online gaming sector heeft de Facebook groep nog veel te winnen, want de resultaten van de afgelopen jaren zijn nog steeds in stijgende lijn.

 

Enkele adviezen voor het handelen in het aandeel Facebook:

U kunt vanaf nu gokken op de groei van de omzet van het bedrijf Facebook en proberen ervan te profiteren door aandelen van het bedrijf te kopen. Informeer bij uw online-bank. Zij zullen u uitleggen hoe u aandelen kunt aanschaffen en zo aandeelhouder kunt worden om dividend te ontvangen. Hoewel de groeivooruitzichten van Facebook onbegrensd lijken, zult u echter wel geduld moeten uitoefenen als u dit systeem gebruikt.

Het voordeel van het aandeel Facebook is dat actuele ontwikkelingen zeer uitgebreid worden behandeld in de gespecialiseerde media. Het is dus heel eenvoudig om informatie te krijgen over komende ontwikkelingen.

Een aantal veelgestelde vragen

Hoe koop ik Facebook aandelen?

Er zijn verschillende manieren om online Amerikaanse Facebook-voorraad te kopen. U kunt kiezen tussen twee gangbare methoden, waarbij de eerste is het openen van een CFD handelsrekening bij een gereguleerde broker of het openen van een rekening voor aandelen en ETF's. Het enige wat u hoeft te doen is een online handelsrekening te openen en het kapitaal dat u wilt investeren te storten en een positie in te nemen op toekomstige trends in dit aandeel.

Wat is de gemiddelde prestatie van het Facebook-aandeel op de beurs?

Sinds de eerste notering in 2012 is het aandeel van Facebook sterk gestegen en heeft het in minder dan 7 jaar tijd bijna 300% van zijn waarde gewonnen. In 2018, na het schandaal dat dit bedrijf heeft getroffen, is het aandeel van Facebook echter met 26% gedaald. Maar we stellen ook vast dat deze voorraad sinds het begin van 2019 effectief heeft kunnen herstellen door meer dan 19% in één jaar in beslag te nemen. Het heeft dus vandaag de dag weer het niveau bereikt dat het begin 2018 had.

Wat zijn de strategische acquisities van Facebook?

De Facebookgroep heeft een ontwikkelings- en uitbreidingsstrategie geïmplementeerd die grotendeels gebaseerd is op gerichte acquisities. Deze strategie wordt ook gevolgd door andere grote bedrijven in de sector, waaronder Apple en Google. In het geval van Facebook heeft de groep Instagram, WhatsApp en Occulus VR overgenomen.

--- Advertentie ---
Handel nu in Facebook!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500