Het aandeel Facebook kopen

Het aandeel van het bedrijf Facebook is een van de laatste aandelen die in 2012 op de beurs werden geïntroduceerd. Het is nu dus mogelijk om aandelen van dit beroemde sociale netwerk te kopen en dankzij CFD's van de online handelsplatforms te speculeren op een daling of een stijging van de koers van het aandeel. Wilt u nu op korte of toch liever lange termijn inzetten: dit aandeel is mogelijk erg interessant op de aandelenmarkt.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Algemene presentatie van Facebook:

Wie heeft er nog nooit van Facebook gehoord? Heel weinig mensen, dat staat vast, want het was het bedrijf Facebook dat het beroemde sociale netwerk met dezelfde naam is begonnen.  Deze onderneming belichaamt het succes waar talloze internetbedrijven op hopen, met meer dan een miljard unieke gebruikers.

Uit het kapitaal dat is opgehaald tijdens de introductie kan daarnaast worden geconcludeerd dat, in vergelijking met het aantal gebruikers van deze uitwisselingssite, er voor iedere gebruiker een prijs van 100$ moet worden betaald.  Het was dus geen verrassing dat investeerders zich massaal hebben aangemeld om aandelen van dit bedrijf te kopen. Zij gokken op een constante, exponentiële groei van het aantal potentiële klanten dat van dit netwerk gebruikmaakt en op de omzetkansen op de lange termijn.

 

Het aandeel Facebook in het kort:

 • Totale beurswaarde: 275 miljard USD
 • Aantal aandelen: Niet opgegeven
 • Plaats van notering: Nasdaq All Markets
 • Markt: Nasdaq Global Select Market
 • Index: Nasdaq 100
 • Sector: Internet

 

De belangrijkste concurrenten en partners van Facebook:

De Facebook-groep is, zoals u ongetwijfeld al weet, actief in de sector van sociale netwerken. Daarom, en door het grote succes dat het bedrijf al kende, ondervindt het concurrentie van enkele grote namen uit de sector. Aan de hand van beursgenoteerde bedrijven met dezelfde activiteit stellen we die concurrenten hier iets gedetailleerder voor:

 • Linkedin: Dit sociale netwerk, dat zich tot professionals richt, kan als een van Facebooks belangrijkste concurrenten beschouwd worden.
 • Twitter is door zijn bijna-gelijke werking vandaag de belangrijkste concurrent van Facebook; bovendien spitst ook Twitter zich toe op particulieren.
 • Ten slotte is Google, met zijn netwerken voor het delen van video's zoals Youtube ook een stevige concurrent. Het is bovendien interessant om weten dat deze groep momenteel aan zijn eigen sociale netwerk - iGoogle genaamd - werkt. Er sloten zich al verschillende bedrijven aan bij dit programma, waaronder Yahoo, Viadeo en ook Friendster.

Uiteraard dreigen ook kleine ondernemingen en start-ups in de komende jaren met Facebooks sociale netwerk te concurreren, maar wij hebben ervoor gekozen om het hier alleen over de belangrijkste concurrenten te hebben.

 

De belangrijkste partners van Facebook:

Wat Facebooks partnerbedrijven betreft kunnen we een paar beursgiganten vermelden die zich in 2016 verenigden in de oprichting van een partnerschap voor artificiële intelligentie ten behoeve van burgers en maatschappij. Het gaat dan over IBM, Microsoft, Google en Amazon.

De opgerichte organisatie is inwerkelijkheid een non-profitorganisatie met als belangrijkste doel het voeren van onderzoek om de beste praktijken inzake het gebruik van artificiële intelligentie - die steeds geavanceerder wordt - te bepalen. De onderzoeksresultaten van deze bedrijven zullen in de vorm van een open licentie gepubliceerd worden.

 

Introductie en notering van het aandeel Facebook:

Voorlopig zijn er nog erg weinig gegevens over de ontwikkeling van het aandeel Facebook op de beurs, aangezien deze effecten pas sinds 5 juni 2012 worden verhandeld. De aandelen van dit bedrijf staan genoteerd op de Nasdaq, net als de grote technologische aandelen zoals die van Google of Apple.

Gezien de geestdrift van de investeerders toen de aandelen in de handel werden gebracht, kan echter worden vastgesteld dat het bedrijf Facebook erg aantrekkelijk is en op de langere termijn veel geld zou kunnen opbrengen. In één enkele dag is er immers een volume van meer dan 100 miljard dollar gerealiseerd.

De grafische en historische analyse van de koers van het aandeel Facebook laat zien dat de koersontwikkeling van dit effect extreem positief is. De koers vertoont namelijk een sterk stijgende trend sinds augustus 2012, oftewel enkele maanden nadat het aandeel een beursnotering kreeg.

Deze trend is op dit moment nog altijd heel sterk en analisten hebben veel vertrouwen in de toekomst van het aandeel.

Op de korte termijn is dit aandeel echter minder volatiel.

 

Financiële en economische geschiedenis van Facebook:

Hier vindt u enkele van de belangrijkste gegevens uit de economische geschiedenis van het bedrijf Facebook:

 • Op 8 augustus 2010 koopt Facebook 19 patenten van Friendster.
 • In januari 2011 wordt de waarde van het bedrijf op 50 miljard dollar geschat.
 • In maart 2011 lanceert Facebook zijn video on demandservice (VOD).
 • Push Pop Press wordt in augustus 2011 overgenomen door Facebook.
 • In maart 2012 lanceert Facebook zijn online app-boetiek App Center.
 • In april 2012 koopt Facebook voor een miljard dollar Instagram.
 • In mei 2012 koopt Facebook Glancee.
 • In februari 2014 neemt Facebook WhatsApp over voor 19 miljard dollar, waarvan 15 miljard in de vorm van een aandelenruil.
 • In maart 2014 koopt Facebook voor 2 miljard dollar Oculus VR, een bedrijf dat in virtual reality gespecialiseerd is.
 • In september 2016 kondigt Facebook in een mededeling een partnerschap met IBM, Google, Microsoft en Amazon voor artificiële intelligentie ten behoeve van burgers en maatschappij aan. Het gaat om een organisatie zonder winstoogmerk.
 • In oktober 2016 lanceert Facebook onder de naam "Workplace by Facebook" een betalend sociaal netwerk voor bedrijven.

Met deze informatie kunt u de beursevoluties van dit aandeel en de interesse die investeerders erin vertonen gemakkelijker begrijpen.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Facebook:

Dankzij de technische en fundamentele analyse is het goed mogelijk om nauwkeurige voorspellingen te doen voor de koers van het aandeel Facebook. Hiervoor moet u letten op de volgende factoren:

 • De technische indicators voor de lange termijn, waaronder de trends
 • De ontwikkeling van het marktaandeel van het sociale netwerk Facebook
 • Het aantal abonnees van het sociale netwerk Facebook
 • De introductie van nieuwe producten en diensten door dit bedrijf
 • De innovaties van het bedrijf
 • De waarde van de Amerikaanse dollar. Dit is de valuta waarin het aandeel wordt genoteerd

 

Enkele adviezen voor het handelen in het aandeel Facebook:

U kunt vanaf nu gokken op de groei van de omzet van het bedrijf Facebook en proberen ervan te profiteren door aandelen van het bedrijf te kopen. Informeer bij uw online-bank. Zij zullen u uitleggen hoe u aandelen kunt aanschaffen en zo aandeelhouder kunt worden om dividend te ontvangen. Hoewel de groeivooruitzichten van Facebook onbegrensd lijken, zult u echter wel geduld moeten uitoefenen als u dit systeem gebruikt.

Het voordeel van het aandeel Facebook is dat actuele ontwikkelingen zeer uitgebreid worden behandeld in de gespecialiseerde media. Het is dus heel eenvoudig om informatie te krijgen over komende ontwikkelingen.

 

Beoordeling: 4.35 23 stemmen

Hoe kunt u speculeren met de koers van Facebook?

Neem vanaf nu positie in op de koers van het aandeel Facebook en trade het - ongeacht de tendens - via de CFD's die CFD-effectenhandelaars u aanbieden.

Begin direct!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.