Het aandeel Coca Cola kopen

Op internationaal gebied bestaan er bedrijven die niet meer voorgesteld hoeven te worden, zo groot is hun wereldwijde bekendheid. Dit geldt voor grote levensmiddelenconcerns als Coca-Cola. Minder bekend is dat het mogelijk is om online te handelen in de aandelen van deze bedrijven. Ontdek hier wat u over de onderneming Coca-Cola en zijn aandelen moet weten om een complete analyse te kunnen maken van de beurskoers.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Coca Cola groep:

Het bedrijf Coca Cola of Coca Cola Company is de onbetwiste marktleider in de wereldwijde productie en verkoop van alcoholvrije dranken. Het grootste deel van de omzet wordt behaald met de verkoop van dranken onder verschillende merknamen, zoals Coca Cola, maar ook Fanta of Sprite. Het bedrijf verdient echter ook geld met minder belangrijke activiteiten zoals het bottelen van dranken en communicatie.

Het grootste deel van zijn winsten wordt buiten de Verenigde Staten behaald.

 

De belangrijkste concurrenten van Coca-Cola:

Om uw beursstrategieën voor dit aandeel beter te kunnen uitstippelen is het belangrijk dat u precies weet wie de wereldwijde concurrenten van Coca-Cola zijn. Daarom geven wij u hier graag wat meer details:

Hoewel Coca-Cola in de Verenigde Staten met 43% van het marktaandeel sectorleider blijft, is Pepsi momenteel natuurlijk de belangrijkste concurrent van het bedrijf. Toch is Pepsi met 50% marktaandeel de wereldwijde nummer één op het vlak van niet-koolzuurhoudende dranken, terwijl Coca-Cola daar slechts 23% haalt.

Toch ondervindt Coca-Cola binnen deze sector ook concurrentie van Red Bull, Oasis en Orangina, maar eveneens van Lipton, Schweppes en nog een heleboel andere bedrijven. Niettemin blijven al deze merken behoorlijk ver onder de leiderspositie van Coca-Cola; in vergelijking met Pepsi betekenen ze dus geen echte bedreiging.

Het is belangrijk dat u de markt van koolzuurhoudende en niet-koolzuurhoudende dranken van dichtbij volgt: zo merkt u verschuivingen inzake marktaandeel van de hierboven voorgestelde grote concerns op. In die zin is ook elke overname of fusie bijzonder interessant.

 

De belangrijkste partners van Coca-Cola:

Coca-Cola zet ook in op partnerschappen om zijn plaats in de drukbevolkte drankensector te behouden. Zo tekende het in 2014 en in het kader van zijn digitale strategie voor al zijn merken een overeenkomst met Facebook.

Coca-Cola is sinds 1991 ook partner van Nestlé.

Coca-Cola is de bevoorrechte partner van Disney, en in het bijzonder van de DisneyWorld-pretparken: die verkoopt de dranken van Coca-Cola zowat overal ter wereld.

Onthoud dat Coca-Cola wereldwijd ook partner van talrijke grootschalige sportevenementen is. Door de hoge publieke zichtbaarheid en de goed geoliede marketingstrategie draagt dit in heel grote mate bij tot de bekendheid van het bedrijf.

 

Analyse van de koers van het aandeel Coca Cola:

Hoewel de koers sinds enkele jaren stagneert, blijft de omzet van de onderneming Coca Cola stijgen. Het is daarom heel interessant om te handelen in de aandelen die aan de NYSE Euronext staan genoteerd, zowel op de korte als op de langere termijn.

Specialisten verwachten namelijk een nog sterkere rentabiliteit voor de jaren 2015 en 2016 in termen van dividend en dus een stijgende tendens voor de koers van dit aandeel dat op de financiële markten erg in trek is.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Coca-Cola:

Bovenop de gedetailleerde informatie die u vergaarde uit een technische analyse en toelichtingen over de activiteiten van het Amerikaanse Coca-Cola, laten wij u hierna kennismaken met enkele meer algemene - maar net zo belangrijke - gegevens. Ze zullen u helpen om meer inzicht te krijgen in de uitdagingen van deze titel op de aandelenmarkt.

  • In 2017 bedraagt de totale beurswaarde van Coca-Cola 186.616,82 miljoen USD.
  • De koers van het aandeel Coca-Cola staat momenteel genoteerd op de Main Market van de NYSE in de Verenigde Staten.
  • Het bedrijf maakt ook deel uit van de samenstelling van de Amerikaanse Dow Jones Industrial Average-beursindex.
  • De groep van Coca-Cola-aandeelhouders bestaat uit 9,33% aandelen van Berkshire Hathaway, 6,67% aandelen van Vanguard, 4,10% van State Street Corporation, 3,24% van BlackRock, 3,07% van Capital World Investors, 1,53% van Capital Research Global Investors, 1,52% van Fidelity Management and Research Company, 1,17% van Northern Trust Investments, 1,15% van Wellington Management Company en 1,07% aandelen van State Street Global Advisors.

 

Enkele tips om in het aandeel Coca-Cola te traden

Door de sterke volatiliteit van de Coca-Cola-aandelen zijn CFD's de ideale tradinginstrumenten. Om koersdalingen of -stijgingen te voorspellen volstaat het om bovenal rekening te houden met de mondiale financiële gezondheid en met het consumptieniveau.

Het uitbrengen van een nieuw product - een nieuwe drank dus - zorgt doorgaans voor een netto stijging van de koerswaarde; het is dus interessant om net op dat moment positie in te nemen. Maar als u de financiële resultaten van dit bedrijf op de voet volgt, vallen er dagelijks ook andere mogelijkheden te noteren.

Daarvoor vindt u een heleboel informatie op het internet. U kunt ook de verschillende officiële publicaties van de Coca-Cola Company raadplegen.

Omdat de koersen doorgaans de trend volgen, kan de grafische analyse ook heel nuttig zijn om op het aandeel Coca-Cola te speculeren.

 

Beoordeling: 3.88 17 stemmen

Speculeer met Coca-Cola vanaf uw pc:

Dankzij de platformen van online makelaars kunt u voortaan speculeren op de koers van grote internationale aandelen zoals dat van Coca-Cola. Begin vandaag nog en bepaal uw strategie!

Zet in op het aandeel Coca-Cola!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.