Over Zalando:
Wijstellen u nu voor om het bedrijf Zalando te ontdekkendankzijeengedetailleerdepresentatie van dit bedrijf. Het isinderdaadessentieelvoorelkegoedehandelaar om de preciezeactiviteiten van dezeonderneming en haarbronnen van inkomsten te begrijpen om beter te kunnenanticiperen op haartoekomstigebelangen en om de langetermijntrends van dit activum te kunnenafleiden. Hier iswatinformatie over dezegroep.
De Zalando SE groepiseen Duits bedrijfdatgespecialiseerdis in de mode-industrie en online verkoop. Meerbepaaldis Zalando momenteel de Europeseleider in de online verkoop van schoenen, maarook in de verkoop van modekledij en accessoires voormannen, vrouwen en kinderen online.
Om de activiteiten van het bedrijfbeter te begrijpen, is het mogelijk om deze op te splitsen in verschillendedivisies op basis van het aandeel in de omzetdatzegenereren en op deze manier:
- Natuurlijkis de online verkoop de hoofdactiviteit van dit bedrijf en genereertalleen al meer dan 86,7% van de omzet.
- Vervolgenskomt de exploitatie van de particuliereverkoopsite Zalando Lounge, die 9,6% van de omzet van de groepgenereert, evenals de exploitatie van enkelefysiekewinkels.
- De overige 3,7% van de omzetkomttenslotteuitnevenactiviteiten.
Volgens de financiële en economischeresultaten die de groepeind 2019 publiceerde, heeft Zalando wereldwijd maar liefst 31 miljoenactieveklanten.
Het isookinteressant om de geografischespreiding van de activiteiten van de Zalando groep te kennen. Dit bedrijfrealiseertnamelijk het grootstedeel van zijnomzet in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met 45,9% van de omzet. De rest van Europa genereert 54,1% van zijnomzet.
Om de concurrentie van de Zalando-actie te kennen:
De Zalando-groep is een belangrijke speler in de online verkoop, meer bepaald op het gebied van confectie en accessoires in Europa. Het is de Europese leider in deze sector, maar wordt geconfronteerd met een steeds heviger concurrentie van enkele bedrijven die op hetzelfde gebied actief zijn.
- Sarenza en Spartoo: Dit is het geval van de online verkoopsite Sarenza of Spartoo, die werken op een gelijkwaardig model en bijna identiek aan dat van Zalando.
- 3suisses en La Redoute: Er moet ook rekening worden gehouden met de reuzen van de online confectie-industrie, zoals de bedrijven 3Suisses en La Redoute, die ook Zalando in de schaduw stellen.
- Amazon: Ten slotte, hoewel Amazon meer gediversifieerde activiteiten heeft, waaronder de verkoop van verschillende productlijnen die niet op Zalando te vinden zijn, kan de e-commerce gigant Amazon ook worden beschouwd als een directe concurrent van Zalando.
De strategische allianties die door de Zalando-groep zijn aangegaan:
- Google: In 2016 lanceerden Zalando en zijn partner Google een nieuw project genaamd "Project Muze", dat eigenlijk een kunstmatige intelligentieoplossing is om een kledingstijl te creëren die past bij zijn persoonlijkheid en zo de verkoop van de e-merchant te stimuleren.
- Bestseller: In 2017 heeft Zalando ook de krachten gebundeld met het Deense modebedrijf Bestseller om een online platform te creëren voor winkels om kleding en accessoires te kopen. Bestseller heeft dus de helft van zijn aandelen verkocht aan Zalando, die zal investeren in het online platform om aankopen te doen voor andere modemerken. Het bedrag van deze uitwisseling is nog onbekend.
Analyse van de koers van het aandeel Zalando:
De koers van het aandeel Zalando maakt nog geen deel uit van een beursindex omdat het effect pas recent op de beurs is geïntroduceerd, in oktober 2014.
Sindsdien laat de technische analyse van de beursgrafieken een sterke opwaartse trend zien, met af en toe wat zwakke corrigerende bewegingen.
Beursgegevens
- In 2019 heeft de Zalando groep een totale marktkapitalisatie van ongeveer EUR 10.396,22 miljoen.
- Het aantal aandelen uitgegeven door deze onderneming en momenteel in omloop op de markt is 252.765.000. De aandelen van deze onderneming zijn in omloop.
- De koers van het aandeel is genoteerd aan de Euronext Prime Standard Market van de Frankfurt Stock Exchange.
- De aandeelhouders van de groep zijn 34,38% free float, 31,31% Kinnevic, 10,02% De heer Anders Holch Povslen, 6,64% Baillie Gifford & Co, 4,93% Zerena Gmbh, 3,65% van de oprichtende aandelen, 30,9% T.Row Price Associates, 2,99% Allianz Global Investors en 2,99% Vanguard World Funds.
De voordelen en sterke punten van het Zalando-aandeel als beursactiva:
Zalando's positionering in de markt van haar voorkeur, namelijk de verkoop van confectie en accessoires en schoenen online, is natuurlijk een onmiskenbare troef van dit bedrijf. Zalando blijft inderdaad de huidige leider op dit gebied in termen van verkoop, ondanks de recente verschijning van een aantal belangrijke concurrenten.
De snelle groei van dit bedrijf in slechts enkele jaren tijd is natuurlijk ook een element dat tot de sterke punten van deze groep behoort. Zalando is er inderdaad in geslaagd om gedurende meerdere jaren op rij zijn resultaten te verbeteren en zijn omzet aanzienlijk te verhogen. Dit geeft uiteraard veel comfort voor aandeelhouders en beursbeleggers.
De sterk gediversifieerde merkenportefeuille van de Zalando Groep is uiteraard een andere belangrijke troef van de Zalando Groep. Vandaag de dag biedt het bedrijf niet minder dan 1500 verschillende merken aan, waardoor het aan de grote vraag kan voldoen en verschillende doelstellingen kan bereiken.
Het feit dat Zalando in heel Europa actief is, is ook een onmiskenbaar voordeel, aangezien het de onderneming in staat stelt zich te beschermen tegen de risico's die verbonden zijn aan één enkel geografisch gebied in het geval van een consumentencrisis.
Tot slot is de structuur van dit bedrijf, dat relatief klein is in vergelijking met die van sommige van zijn concurrenten, vooral dankzij de 100% online activiteiten, natuurlijk ook merkbaar omdat het veel besparingen mogelijk maakt.
De nadelen en zwaktes van het Zalando aandeel als beursactiva:
In de eerste plaats valt het te betreuren dat de groep slechts beperkte investeringen in onderzoek en ontwikkeling heeft gedaan. Zalando heeft dus de neiging om op haar prestaties te rusten zonder verder te willen gaan, wat haar zou kunnen benadelen vanwege de vooruitgang die haar concurrenten op dit gebied proberen te maken.
De groep presenteert ook geen echt uitbreidingsplan of -strategie aan zijn aandeelhouders of investeerders. Dit gebrek aan inzicht in de groeicapaciteiten en de middelen die worden ingezet om de winstgevendheid op lange termijn te verhogen, zijn ook nadelig voor deze onderneming.
Zoals we hebben uitgelegd in de voordelen van deze groep, is Zalando zeer aanzienlijk gegroeid en in korte tijd. Als dit een troef is, is het ook een gebrek, omdat het de mogelijkheden van de onderneming beperkt om zich in de toekomst nog verder te ontwikkelen.
Tot slot is Zalando een jong bedrijf dat ook door een jong management wordt geleid. Dit zou een gevolg kunnen zijn van een gebrek aan ervaring dat een negatieve invloed kan hebben op de wijze waarop deze onderneming op de langere termijn wordt geleid, met name in het licht van de toenemende en agressieve concurrentie.