WALT DISNEY

Analyse van de koers van het Walt Disney aandeel

72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Als er één aandeel op de beurs is dat ons aan onze kindertijd doet denken, dan is het de Walt Disney Group. Het is inderdaad mogelijk om deze aandelen online te verhandelen vanaf elk handelsplatform. Om dit te doen, ontdek hier wat nuttige informatie over het Disney bedrijf en de live-prijs, evenals een historische analyse van deze aandelen.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De vraag naar televisie en video-on-demand over de hele wereld maakt momenteel een zeer sterke groei door, waarvan Walt Disney zou kunnen profiteren. De recente toename van het gebruik van internetgerelateerde diensten heeft inderdaad tot gevolg gehad dat ook de vraag naar online video is toegenomen. Walt Disney heeft er alles aan gedaan om zich te positioneren onder de leiders op dit gebied.

Analyse nr. 2

Een andere sector die een interessante groei doormaakt is gaming, met name online games. De groep Walt Disney, die op dit fenomeen heeft geanticipeerd, heeft echter al tal van investeringen gedaan in de kansspelsector.

Analyse nr. 3

Ten eerste, en zoals de meeste bedrijven die actief zijn in de media- en videocontentsector, ondervindt Walt Disney een aanzienlijke toename van de piraterij. Deze piraterij zal met name gevolgen hebben voor de inkomsten uit de verkoop van dvd's of abonnementen voor video-on-demand.

Analyse nr. 4

Tot slot, hoewel Walt Disney erin slaagt om zijn positie onder de leiders in zijn industrie te behouden, wordt het ook geconfronteerd met een steeds sterkere en agressievere concurrentie op het gebied van entertainment.

Verhandel Walt Disney aandelen!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500

Algemene presentatie van het Walt Disney bedrijf:

De Walt Disney Group is een Amerikaanse media- en entertainmentgroep die verschillende soorten activiteiten uitvoert die kunnen worden gegroepeerd in verschillende categorieën op basis van het gegenereerde omzetaandeel en op deze manier:

Momenteel is de Walt Disney Group wereldwijd actief en heeft hij meer dan 200.000 mensen in dienst.

 

Leer de concurrentie van Walt Disney aandelen kennen:

De Walt Disney Group is momenteel 's werelds grootste entertainmentgroep. Hoewel het op een zeer specifiek gebied actief is, concurreert het toch met enkele andere grote groepen, zowel gespecialiseerd als niet-gespecialiseerd in deze sector. We stellen daarom voor om hier meer te weten te komen over de belangrijkste concurrenten van Walt Disney.

 

De strategische allianties die de Walt Disney groep heeft opgezet:

Ter afsluiting van dit artikel zijn hier de belangrijkste huidige partners van de Walt Disney groep in de wereld.

 

De voordelen en sterke punten van Walt Disney-aandelen als beursactief:

Een van de grootste krachten van de Walt Disney groep is natuurlijk de brede dekking van de kabelnetwerken. Het bedrijf staat aan het hoofd van een kabelnetwerk dat een zeer groot gebied bestrijkt en exploiteert onder andere de kanalen ABC, Disney Channel Worldwide en ESPN, evenals een sport-entertainmentbedrijf dat in maar liefst 60 verschillende landen ter wereld uitzendt. In totaal exploiteert Walt Disney meer dan 100 televisiekanalen in 34 verschillende talen in 163 landen over de hele wereld. Dit vertegenwoordigt ongeveer 123 miljoen abonnees internationaal. Dankzij dit uitgebreide netwerk en de invloed ervan heeft de Walt Disney groep een echt voordeel ten opzichte van de concurrentie. De marge die door het zeer grote aantal abonnees wordt gegenereerd, is ook comfortabel en stelt de groep in staat om elk jaar hoge inkomsten te genereren. Natuurlijk zijn er naast deze inkomsten uit abonnementen ook inkomsten uit de verkoop van advertentieruimte.

De groep Walt Disney kan ook profiteren van een aanzienlijke controle over sterke merken die haar in staat stellen zich gunstig te positioneren op de markt. Het staat immers aan het hoofd van enkele van de beste mediamerken zoals Marvel, Pixar, ESPN, Touchstone en Lucasfilm. Al deze merken hebben de bijzonderheid dat ze als zeer kwalitatief en populair worden beschouwd.

Tot slot zijn de winsten en marges van het bedrijf Walt Disney, die sinds enkele jaren aanzienlijk groeien, vanuit puur financieel oogpunt interessant. Dit is geruststellend voor investeerders en aandeelhouders die geïnteresseerd zijn in deze waarde.

 

De nadelen en zwakke punten van het Walt Disney-aandeel als beursactief:

De sterke geografische afhankelijkheid van Walt Disney van één en dezelfde regio moet worden onderstreept. Ondanks de inspanningen van de groep om haar activiteiten in vele landen van de wereld te ontwikkelen, blijft de markt waarop zij het grootste deel van haar winst maakt immers Noord-Amerika. Dit geografische gebied betreft voornamelijk de Verenigde Staten en in mindere mate Canada, dat alleen al bijna 77% van de inkomsten van het bedrijf genereert. Deze sterke geografische afhankelijkheid brengt natuurlijk een zekere blootstelling met zich mee aan de economische risico's van deze zone en aan de verschillende wijzigingen in de regelgeving die de toekomstige winstgevendheid van Walt Disney zouden kunnen beïnvloeden.

Tot slot zijn ongedekte pensioenverplichtingen ook een belangrijke zwakte van de Walt Disney-groep. De grote aantallen worden weliswaar geregistreerd als jaarlijkse nettowinst, maar er moet ook rekening worden gehouden met de bijbehorende netto-schuld, die momenteel bijna 3 miljard dollar aan onbetaalde pensioenen bedraagt. De terugbetaling van deze schuld zou dus het rentabiliteitsniveau van de groep gevaarlijk kunnen verlagen.

Een aantal veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijke data in het ontstaan van Walt Disney?

Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Walt Disney groep, moet u een aantal belangrijke data weten die hieronder staan vermeld. Allereerst werd in 1923 de Disney Brothers Studio's opgericht. Enkele jaren later, in 1929, werd het bedrijf omgedoopt tot Walt Disney Productions. Het is in februari 1986 dat de groep de naam krijgt die we vandaag kennen, namelijk The Walt Disney Company.

Welke grote overnames heeft Walt Disney gedaan?

De groep Walt Disney heeft in de loop van haar geschiedenis verschillende belangrijke overnames gedaan, met name in 1993 Miramax Films voor 80 miljoen dollar, in 1996 Capital Cities voor 19 miljard dollar in 2001, Fox Family WorldWide en Saban Entertainment voor 5,3 miljard dollar, in 2006 Pixar voor 7,4 miljard dollar, in 2009 Marvel voor 4,3 miljard dollar, in 2012 LucasFilm voor 4,05 miljard dollar en in 2017 21st Fox waarvan de transactie niet zal worden afgerond.

Wat is de jaarlijkse omzet van de Walt Disney groep?

De door de groep Walt Disney gepubliceerde omzet stijgt al vele jaren, waardoor het aandeel van Walt Disney zich positief kan ontwikkelen op de markt. De laatste balans voor het boekjaar 2019 is dus geen uitzondering op de regel met een omzet van 69,6 miljard dollar. De nettowinst van de groep is eveneens gestegen tot USD 14,8 miljard.

Verhandel Walt Disney aandelen!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500