Het aandeel Vinci kopen

Sommige Franse bedrijven zijn niet alleen in eigen land populair, maar krijgen wereldwijd erkenning vanwege hun succes en de grote winsten die ze genereren. Dit geldt voor het bedrijf Vinci, dat bovendien een van de grootste beursgenoteerde bedrijven in Frankrijk is. Hier geven wij u belangrijke informatie om te ontdekken hoe u via brokers kunt speculeren door in realtime aandelen van Vinci te kopen.  

75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over Vinci:

U heeft ongetwijfeld al eerder gehoord over het bedrijf Vinci dat marktleider is in de bouwindustrie. Deze onderneming is actief op meerdere gebieden, zoals het ontwerp en de constructie van bouwwerken, het ontwerp en het onderhoud van infrastructuur in de energie-industrie, de telecommunicatiesector en de transportsector, en het beheer van (snel)wegen en parkeerterreinen.

Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in Frankrijk, maar ook in Europa, Noord-Amerika en enkele landen in Afrika.

 

De belangrijkste concurrenten van Vinci:

De Franse groep Vinci oefent behoorlijk specifieke activiteiten uit in de sectoren van bouw en engineering van onroerend goed. In dit opzicht ondervindt het bedrijf niet bepaald veel concurrentie van betekenis. Maar omdat de markt binnen deze sector zo beperkt is vormen de rechtstreekse concurrenten (die bovendien ook deel uitmaken van grote beursgenoteerde ondernemingen) een echte bedreiging. Wij stellen deze concurrenten graag aan u voor.

De op basis van omzet belangrijkste concurrent van Vinci is dankzij zijn gespecialiseerde dochteronderneming op dit moment bouwgigant Bouygues. Maar Vinci moet ook rekening houden met  concurrentie van de groep Eiffage, die een groot deel van de Franse en internationale markt in handen heeft.

Vinci ondervindt geen rechtstreekse concurrentie van kleine bedrijven in deze sector, omdat zijn projecten grootschalig zijn en zowel gespecialiseerde middelen als expertise vereisen.

Daarom is het van cruciaal belang om de activiteiten van deze twee grote, rechtstreeks met Vinci concurrerende groepen in de gaten te houden, in het bijzonder met betrekking tot hun reacties op openbare aanbestedingen in deze markt. Meer zelfs: door het sterke concurrentiefenomeen betekent een stijging van een van deze drie aandelen vaak een daling van de twee andere, en omgekeerd.

 

De belangrijkste partners van Vinci:

Vinci ontwikkelde in de loop van de tijd en over zijn verschillende dochterondernemingen heen een netwerk met Franse en internationale ondernemingen om zijn plaats tussen de leiders in deze sector te behouden.

Zo richtte het in 2015 een partnerschap met BlablaCar op om dit type van transportmiddel te ontwikkelen op de Franse autosnelwegen van Vinci Autoroutes.

Momenteel zijn er onderhandelingen tussen Vinci en Bouygues aan de gang over een mogelijk partnerschap met betrekking tot verschillende bouwprojecten.

 

Koersanalyse van het aandeel Vinci:

Het aandeel Vinci staat genoteerd op de markt NYSE Euronext en de koers is de laatste jaren sterk gestegen. In 2014 stond deze rond 53 € en daarmee blijft het een aandeel dat aantrekkelijk is om in portefeuille te hebben of om rechtstreeks in te handelen.

De technische analyses laten een mogelijke stijging voor de toekomst zien van meer dan 3,70 %. Dit is dus het juiste moment een positie in te nemen en te profiteren van de komende koersstijging.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Vinci:

Bovenop de informatie hierboven, zoals de activiteiten en geschiedenis van Vinci, is het ook interessant om wat algemenere beursinformatie over het bedrijf te bekijken. Die vindt u hierna: ze zal u helpen om de notering van dit aandeel beter te begrijpen:

 • In 2017 vertegenwoordigt de groep Vinci een totale beurswaarde van ongeveer 43.057,16 miljoen euro.
 • Op dit moment zijn er 589.985.730 Vinci-aandelen in omloop op de aandelenmarkt.
 • De aandelenkoers van Vinci staat momenteel genoteerd op Compartiment A van de Euronext Paris-aandelenmarkt in Frankrijk.
 • De Vinci-groep maakt ook deel uit van de berekening van de Franse nationale CAC 40-beursindex. Het bevindt zich dus tussen de 40 bedrijven met de grootste beurswaarde van Frankrijk.
 • De groep van Vinci-aandeelhouders is samengesteld uit 73,20% aandelen van institutionele beleggers, 9,20% aandelen van werknemers, de 7,20% aandelen van individuele beleggers, 5,9% eigen aandelen, 4% aandelen van Qatar Holding en 0,5% aandelen van bestuursleden en managers.

Dankzij de informatie en gegevens op deze pagina kunt u precieze koersanalyses van het Vinci-aandeel maken om er op een efficiënte manier in te traden.

 

Financiële en economische geschiedenis van Vinci;

U moet op zijn minst de economische en financiële geschiedenis van deze groep een beetje kennen om de gebeurtenissen die in het verleden de aandelenkoers van Vinci hebben beïnvloed te kunnen begrijpen, om in de toekomst op marktreacties te kunnen anticiperen en om een winstgevende beursstrategie te kunnen bepalen. Daarom vindt u hierna wat informatie die u - net als de sleutelgegevens van Vinci - absoluut moet kennen.

 • Vinci werd in 1908 opgericht door twee ingenieurs.
 • Van 1966 tot 1984 wordt Vinci gecontroleerd door de CGE (Compagnie Générale d’Electricité), van 1984 tot 1988 door Saint-Gobain en van 1989 tot 2000 door Groupe Générale des Eaux.
 • In 1988 koopt Vinci Campenon-Bernard.
 • In 2000 verlaat Vivendi de groep SGE en wordt Vinci. In datzelfde jaar neemt Vinci Grands Travaux de Marseille, een dochtermaatschappij van Suez, over.
 • In 2004 voltooit Vinci de brug Rion-Antirion.
 • In 2005 stijgt de participatie van Vinci in Autoroutes du Sud de la France tot 73,4% en in maart 2006 verwerft Vinci 100% van de aandelen.
 • In 2008 wordt het ideeënlaboratorium opgericht.
 • In 2009 koopt Vinci Var-W, Simplex en delen van Haymills uit het Verenigd Koninkrijk.
 • In 2010 verwerft het Facility Management Faceo.
 • In 2011 koopt Vinci RFF, een concessie van LGV.
 • In 2013 neemt de groep voor 3.08 miljard euro het Portugese Aeroportis over.
 • In 2014 verkoopt Vinci voor twee miljard euro 75% van zijn aandelen in Indigo aan Crédit Agricole en Ardian; het koopt Imtech ICT en Electrix.
 • In 2015 kondigt Vinci de overname van HEB Construction aan.
 • In 2016 verkoopt Vinci zijn resterende aandelen in Indigo.
 • In 2017 kondigt Vinci de overname van Benedetti-Guelpa aan.

 

Onze prognoses met betrekking tot de toekomstige prijsevolutie van het aandeel Vinci:

De beursgrafieken van het Vinci-aandeel tonen voor deze titel een vrij sterke volatiliteit, en dus mogelijkheden op tradinggebied. Analisten van de aandelenmarkt zijn het erover eens dat de toekomst heel rooskleurig is. Op lange termijn zouden we dus een nieuwe stijging van zijn koerswaarde moeten zien, terwijl die over enkele jaren waarschijnlijk een nog hoger niveau bereikt.

Microschommelingen - die frequent voorkomen bij dit aandeel - bieden bovendien talrijke mogelijkheden voor traders die eerder op de korte termijn mikken en die via CFD's zowel op stijgingen als op dalingen speculeren.

 

Beoordeling: 3.91 23 stemmen

Geld verdienen met de koers van het aandeel Vinci:

Het aandeel Vinci is op dit moment een van de aantrekkelijkste beleggingen, vooral als u er online in wilt handelen via een beleggingsplatform. Begin met het openen van uw beleggingsrekening en gok erop dat dit aandeel gaat stijgen of dalen.

Beleg online in het aandeel Vinci!
75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.