Het aandeel Unilever kopen

De Amerikaanse giganten in de levensmiddelenindustrie blijven grote winsten boeken en hetzelfde geldt voor hun aandelen op de beurs. Als u interesse heeft voor de aandelen van Unilever vertellen wij u graag iets meer over deze wereldwijd bekende Amerikaanse onderneming en haar activiteiten. Ook geven we adviezen voor de technische analyse van de aandelenkoers.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Unilever-groep:

Unilever is een van de wereldwijde marktleiders in de productie en verkoop van voedsel- en schoonmaakproducten. Het grootste deel van de omzet haalt het bedrijf met schoonmaak- en verzorgingsproducten en verder met voedingsmiddelen.

De commerciële strategie van Unilever is gericht op alle continenten, maar vooral op Afrika en Azië. Daarna volgen Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Op dit moment heeft de groep wereldwijd maar liefst 171.000 mensen in dienst.

 

Het aandeel Unilever in het kort:

 • Totale beurswaarde: 71,6 miljard Euro
 • Aantal aandelen: 1.714.727.700
 • Plaats van notering: Euronext Amsterdam
 • Markt: verhandeld maar niet genoteerd
 • Index: AEX
 • Sector: Chemie

 

De belangrijkste concurrenten van Unilever:

De Unilever-groep is een gigant van de globale voedingsmiddelenindustrie; hij deelt deze markt alleen met enkele andere grote multinationale ondernemingen. Die laatste betekenen natuurlijk een grote concurrentie voor Unilever; traders die willen beleggen in het Unilever-aandeel moeten deze concurrenten dus perfect kennen. Om u te helpen bij uw analyses, vindt u hierna de wereldwijde rangschikking met de grootste bedrijven van deze sector.

 • Nestlé is momenteel op basis van omzet de wereldwijde sectorleider. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Zwitserland.
 • Unilever bezet op basis van omzet de tweede plaats. Het bezit meer dan 30 merken.
 • Daarna volgt Pepsico, met basis in de Verenigde Staten: het staat op de derde plaats van de rangschikking.
 • Kraft Food, ook uit de Verenigde Staten, is het op drie na grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld.
 • Coca-Cola, ten slotte, bezet de 5de plaats van de wereldwijde rangschikking.

Het is van cruciaal belang om de marktaandeelevolutie van elk van deze bedrijven in de sector te volgen: alleen zo kunt u een volledige en ernstige fundamentele analyse van het aandeel Unilever maken.

 

De belangrijkste partners van Unilever:

Unilever bereikte dit niveau van winstgevendheid en omzet natuurlijk door een goed gefundeerde ontwikkelingsstrategie op basis van talrijke overnames en fusies, maar ook door het oprichten van bepaalde strategische partnerschappen.

In 2003 begint Unilever via een joint venture zelfs een partnerschap met Pepsico - een van zijn concurrenten - voor de productie van het klaar-om-te-drinkengamma van Lipton-thee.

Recenter, in 2016, sluit Unilever een overeenkomst met het Cubaanse Intersuchel voor de oprichting van de joint venture Unilever Suchel. Zo wil Unilever op Cubaanse bodem de productie van schoonheids-, hygiëne- en schoonmaakproducten lanceren.

 

Analyse van de koers van het aandeel Unilever:

De koers van het aandeel Unilever staat genoteerd op Euronext Amsterdam.

In de realtime beursgrafieken wordt naast allerlei informatie ook de historische koers weergegeven.

Het aandeel Unilever is een interessante belegging voor de lange termijn, zoals wordt geïllustreerd door de historische grafieken van de technische analyse van dit effect. Sinds een tiental jaar volgt dit aandeel namelijk een duidelijk stijgende trend, die slechts af en toe wordt vertraagd door neerwaartse corrigerende microbewegingen.

In de afgelopen jaren zien we een grote volatiliteit met tussen januari 2015 en juli 2016 verschillende beurspieken en een trend die voor de komende maanden en jaren grotendeels stijgend zal zijn.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Unilever:

Om dit artikel te beëindigen bekijken we de positie van het Unilever-concern op de internationale aandelenmarkt. Om zo'n analyse te maken vindt u hier enkele gegevens en essentiële informatie over het bedrijf en zijn beursaandeel. Dit zal u helpen om het aandeel beter te kennen en in uw tradingactiviteiten op te nemen:

 • In 2017 bedraagt de totale beurswaarde van Unilever 84.630,54 miljoen EUR.
 • Het aantal door Unilever uitgegeven effecten dat momenteel op de aandelenmarkt in omloop is, ligt in de ordegrootte van 1.714.728.000 stuks.
 • De aandelenkoers van Unilever staat momenteel genoteerd op hoofdcompartiment van de Nederlandse Euronext Amsterdam-aandelenmarkt.
 • Unilever maakt ook deel uit van de samenstelling van de  Europese Euronext 100-beursindex.
 • De groep van Unilever-aandeelhouders bestaat uit 8,72% aandelen van Vanguard Group, 2,02% aandelen van Nirges Bank Investment Management, 1,83% aandelen van Deutsche Asset Management Investment, 1,23% aandelen van State Street Corporation, 1,17% aandelen van Lyxor International Management, 1,15% aandelen van AAM SA, 1,05% aandelen van BlackRock, 0,86% aandelen van Wellington Management en 0,78% aandelen van Flossbach von Storch.

 

Economische en financiële geschiedenis van Unilever:

Om de historische technische analyse van het aandeel Unilever beter te kunnen interpreteren vindt u hierna een paar belangrijke gegevens over gebeurtenissen uit de laatste jaren met betrekking tot Unilever.

 • In 2010 koopt Unilever het Amerikaanse Alberti Culver voor een bedrag van 3,7 miljard dollar. In datzelfde jaar verkoopt het de Puget-olieën aan Lesieur.
 • In 2011 koopt Unilever 82% van Kalina, de Russische leider in schoonheidsproducten: daardoor wordt Unilever leider op de Russische markt van huidverzorging.
 • In 2013 verkoopt Unilever voor een bedrag van 700 miljoen dollar zijn pindakaasmerk Skippy aan het Amerikaanse Hormel Foods. In datzelfde jaar verkoopt het voor een bedrag van 580 miljoen dollar de sausmerken Wish-Bone en Western aan Pinnacle Foods, net als de Unipro-olie en het merk Royal Pasta. Het verkoopt ten slotte ook de hygiëne- en schoonheidsproducten Soft & Beautiful, TCB en Pro-Line aan Strenght of Nature
 • In 2014 verkoopt Unilever voor 1,57 miljard dollar zijn pastasausmerken Ragu en Bertolli aan Mizkan. In datzelfde jaar verkoopt het voor een onbekend bedrag Slim-Fast aan Kainos Capital. Nog steeds in 2014 neemt Unilever de zeepmerken Camay en Zest, met inbegrip van hun industriële activa die ook 170 werknemers omvatten, over van Procter & Gamble.
 • In 2015 koopt Unilever Murad voor een niet nader genoemd bedrag.
 • In 2016 kondigt Unilever de overname voor ongeveer 1 miljard dollar van Dollar Shave Club aan, een Amerikaans scheerproductenbedrijf. In datzelfde jaar koopt de groep ook Seventh Generation, dat gespecialiseerd is in ecologische hygiëneproducten.
 • In 2017 geeft Kraft de poging tot overname van Unilever op. In datzelfde jaar kondigt Unilever aan dat het voor een niet nader genoemd bedrag de hygiënegerelateerde activiteiten van Quala overneemt.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Unilever:

Om voorspellingen te doen voor de koers van het aandeel Unilever moet men de goede indicators bekijken en de gebeurtenissen volgen die direct van invloed zijn op deze markt. De volgende elementen moeten daarbij in de gaten worden gehouden:

 • De technische indicators zoals de trendanalyse
 • De algemene toestand in de supermarktsector.
 • De Europese en wereldwijde vraag.
 • De economische strategie van de groep.
 • De wereldwijde consumptie.

 

Beoordeling: 3.83 23 stemmen

Adviezen voor het handelen in het aandeel Unilever:

Om in het aandeel Unilever te beleggen hoeft u zich alleen maar aan te sluiten bij een veilig beleggingsplatform. U geeft uw beleggingskapitaal daar vervolgens in bewaring. Met CFD's kunt u traden op stijgingen of dalingen van de aandelenkoers.

Beleg direct in het aandeel Unilever!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.