UMICORE

Analyse van de koers van het Umicore aandeel

--- Advertentie ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Indien u wenst te speculeren over de koers van het Belgische Umicore-aandeel, raden wij u uiteraard aan om eerst kennis te nemen van alle informatie die u nodig heeft om een doeltreffende strategie te implementeren. In dit artikel zullen we samen de beurskenmerken van dit aandeel bekijken, maar ook de gedetailleerde activiteiten van dit bedrijf, zijn partners en concurrenten en zijn belangrijkste sterke en zwakke punten. We zullen ook uitleggen hoe we een consistente fundamentele analyse van dit aandeel kunnen uitvoeren om te proberen de trends van dit aandeel, hun sterkte en waarschijnlijke volatiliteit op voorhand te detecteren.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De Umicore Groep zou door zijn specialisatie in zeer specifieke bedrijfssectoren de komende jaren in een quasi-monopoliesituatie kunnen terechtkomen. Het is daarom belangrijk om de ontwikkeling van de marktaandelen per sector te bestuderen.

Analyse nr. 2

De ontwikkelingen op de automobielmarkt zullen ook nauwlettend worden gevolgd, met name wat betreft de autokatalysatoren, die een sterk groeipotentieel hebben.

Analyse nr. 3

Natuurlijk, en aangezien Umicore in de eerste plaats een op innovatie gebaseerd technologiebedrijf is, zullen de totale investeringen van het bedrijf in O&O-projecten die nieuwe producten voor de automobielindustrie zullen creëren, nauwlettend worden gevolgd. hoge rentabiliteit of om bestaande producten te verbeteren door hun efficiëntie te verhogen, in het bijzonder wat betreft zonnecellen en halfgeleiders, die momenteel tot de voorkeursprojecten van de groep behoren.

Analyse nr. 4

Er zal ook zorgvuldig aandacht worden besteed aan de markt voor grondstoffen, aangezien de stijgende grondstofkosten de rentabiliteit van Umicore zouden kunnen beïnvloeden. Hetzelfde geldt voor de rentevoeten, waarvan de stijging ook zwaar zou kunnen wegen op de rentabiliteit van de groep.

Analyse nr. 5

Ook in het kader van de opvolging van de rentabiliteit van de Umicore-activiteiten zal het niveau van de arbeids- en technische kosten in de komende jaren worden opgevolgd.

Analyse nr. 6

Tot slot zal de mondiale economische situatie natuurlijk ook een onmiskenbare invloed hebben op het niveau van de vraag.

--- Advertentie ---
Verhandel het Umicore-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Umicore:

De Belgische Umicore Groep is momenteel een van de toonaangevende specialisten in materiaaltechnologie en recyclage. Het bedrijf staat immers vooral bekend om zijn producten op basis van zink, maar richt zijn expertise ook op specialistische gebieden zoals materiaalkunde, materiaalchemie en metallurgie, wat het bedrijf duidelijk onderscheidt van de concurrentie. Om de echte activiteiten van deze groep duidelijker te zien, is het interessant om te weten hoe deze in drie grote groepen verdeeld zijn, die hieronder nader worden toegelicht:

Natuurlijk, zoals u zich kunt voorstellen, is elk van deze drie grote segmenten zelf verdeeld in verschillende eenheden, afhankelijk van de betrokken materialen. Deze kleinere eenheden stellen Umicore in staat haar klanten hoogtechnologische materialen en oplossingen aan te bieden die echt onmisbaar zijn en dus perfect aangepast zijn aan de behoeften van de klanten van Umicore.

Maar Umicore is ook een groep die sterk afhankelijk is van onderzoek en innovatie, vooral in het snel groeiende domein van de groene technologieën. Zij heeft haar inspanningen met name gericht op katalysatoren voor een effectieve emissiebeheersing, materialen voor de productie van oplaadbare batterijen en materiaalrecycling. Via deze strategie wil Umicore zich positioneren als een leider in de ontwikkeling, productie en recyclage van materialen.

Geografisch gezien is Umicore bijzonder goed ontwikkeld op internationaal vlak, met industriële activiteiten die goed verspreid zijn over de verschillende continenten en een klantenbestand dat gelijkmatig over de wereld is verspreid.

 

De belangrijkste partners van Umicore:

Umicore is momenteel wereldleider in haar activiteitsdomein en in het bijzonder in de zinkproductie en -verwerking. Maar het is natuurlijk niet de enige specialist op dit gebied en heeft daarom te maken met sterke concurrentie van andere bedrijven die over de hele wereld en vooral in Europa zijn gevestigd. Om u te helpen de concurrentie in deze sector goed te bestuderen, stellen we voor om hier te ontdekken welke de belangrijkste concurrenten van Umicore zijn in termen van omzet met een rangschikking van de belangrijkste naar de minst belangrijke :

 

De belangrijkste concurrenten van Umicore:

Om haar leiderspositie te behouden en wereldwijd in het hart van haar sector te blijven staan, steunt Umicore sterk op de ontwikkeling van partnerschappen en strategische allianties met andere grote bedrijven. We geven u hier enkele voorbeelden van deze strategische allianties om u te helpen de voordelen ervan beter te begrijpen.

 

De voordelen en de sterke punten van het Umicore-aandeel als beursactief:

 

De nadelen en zwakke punten van het Umicore aandeel als beursactief:

--- Advertentie ---
Verhandel het Umicore-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500