Het aandeel Total kopen

Tips voor het handelen in Total-aandelen

Advies nummer 1

Vooreerst is het natuurlijk cruciaal om van erg nabij de koersevolutie van een vat ruwe olie te volgen, omdat de impact daarvan getemperd kan worden door de strategie van het bedrijf.

Advies nummer 2

De Total-groep stelde in 2016 een kostenverminderingsplan met precieze doelstellingen voor 2017 en 2018 in werking. Het is dus aanbevolen om het al dan niet behalen van deze doelstellingen en het aangekondigde vrijgaveprogramma van heel dichtbij te volgen.

Advies nummer 3

Hoewel de raffinage- en chemieactiviteiten van de groep de laatste tijd erg kleine marges lieten noteren, probeert de groep nog altijd om deze tak te verbeteren. Het is dus aanbevolen om de resultaten van deze inspanning op te volgen.

Advies nummer 4

Total voerde ook grote wijzigingen door in de sector van hernieuwbare energieën, in het bijzonder met de overname van Saft. Uiteraard zal de winstgevendheid van deze operatie een zekere invloed hebben op de koers van zijn beursaandeel.

Advies nummer 5

De relatie tussen Total en Iran, dat momenteel het 2de grootste reserve aan natuurlijk gas ter wereld bezit, wordt van cruciaal belang voor de ontwikkeling van activiteiten van de groep binnen deze steeds meer concurrentiële sector. Recent lijkt deze relatie verbeterd te zijn.

Advies nummer 6

Natuurlijk moet men ook waken over het voortzetten met de ontwikkeling van activiteiten van de groep op het gebied van hernieuwbare energie, en zonne-energie in het bijzonder. Deze activiteitssector is erg veelbelovend en zou op min of meer lange termijn gunstig moeten zijn voor de groep, als die zijn investeringen voortzet en zijn huidige positie behoudt.

Handel nu in Total!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
De olie- en energiemarkt is een van de meest volatiele markten van dit moment en dat wordt geïllustreerd door de prijsschommelingen van sommige beursaandelen. Het geldt bijvoorbeeld voor de aandelen van Total, waarmee u dankzij de CFD's kunt speculeren.  

 

Algemene presentatie van het bedrijf Total:

Total heeft de hoogste beurswaarde van alle Europese bedrijven en staat genoteerd in de Franse CAC 40.  Het is het op vier na grootste oliebedrijf ter wereld.

 

Het aandeel Total in het kort:

 

De belangrijkste concurrenten van Total:

Total is op dit moment een van de 5 grootste oliegroepen ter wereld. Het wordt dus rechtstreeks beconcurreerd door 4 andere grote namen uit de sector. Om beter te kunnen traden in de koers van het Total-aandeel, vindt u hierna de details van de belangrijkste concurrenten:

Met een omzet van 165 miljard dollar en 2,3 miljoen geproduceerde vaten per dag bezet Total de vierde plaats in deze rangschikking, tussen BP en Chevron.

 

De belangrijkste partners van Total:

Total startte ook strategische partnerschappen met bepaalde bedrijven zoals:

 

Analyse van de koers van het aandeel Total:

De historische analyse van de koersen van het aandeel Total geeft ons enkele belangrijke aanwijzingen die helpen bij het maken van een goede technische analyse.

Het eerste wat opvalt, is dat de koersbewegingen bijzonder sterk zijn en een extreem grote volatiliteit laten zien, waardoor het mogelijk is om op korte termijn grote winsten te boeken.

De trends voor de langere termijn zijn minder opvallend, de prijs ligt al enkele jaren in de buurt van een niveau van 40 €.

 

Enkele beleggingsadviezen voor het aandeel Total:

Beslist u in Total-aandelen te investeren om ze in uw aandelenportefeuille te integreren of wilt u uitsluitend op hun koersevolutie speculeren? Deze aandelen kunnen erg interessant zijn als u rekening houdt met de beste indicatoren.

Natuurlijk moet u in de eerste plaats de prijs van ruwe olie in de gaten houden om het toekomstige niveau van de vraag te voorspellen. Maar let op, want een grote stijging van de olieprijs kan leiden tot een lagere vraag en zo de winst van het bedrijf verminderen.

Ook de actuele ontwikkelingen in de energiesector zijn heel belangrijk bij het bepalen van uw beleggingsstrategie voor de aandelen Total. Zo zullen wereldwijde politieke en economische besluiten op het gebied van olie de vraag naar aandelen van Total en andere oliebedrijven beïnvloeden.

Tot slot: als u CFD's gebruikt om te speculeren met het aandeel Total, vergeet dan niet om rekening te houden met de nieuwe investeringen van dit bedrijf op al zijn verschillende werkterreinen.

 

Analyse van de historische evolutie van het aandeel Total:

Het is interessant om een historische analyse van de beursgrafieken van het Total-aandeel over de laatste tien jaar te maken. Daaruit blijkt duidelijk een erg sterke volatiliteit en een opeenvolging van sterk uitgesproken stijgingen en dalingen die nauw verbonden zijn met de economische gebeurtenissen die levensloop van dit concern markeerden en die wij hieronder aan u voorstellen.

Met een notering van meer dan 61 euro in juli 2007 kent Total een van zijn hoogste niveaus ooit, en al helemaal het hoogste van de voorbije 10 jaar. Maar daarna ondergaat de koers een neerwaartse correctie in een patroon van afwisselend sterke groei en daling, waardoor hij in oktober 2008 tot ongeveer €32 zakt.

Gedurende verschillende jaren probeert het aandeel opnieuw de grens van €40 over te steken. Daarin zal het twee keer slagen: tussen september 2009 en april 2010 en vervolgens tussen januari en mei 2011. Op een volwaardig stijgend herstel is het echter wachten tot mei 2013. Vanaf die datum zal een erg volatiel stijgend herstel de koerswaarde van dit aandeel in juni 2014 tot €51,38 stuwen.

Niettemin zal de koerswaarde van het aandeel na dit herstel een terugval vol microschommelingen kennen, tot het in december 2015 de waarde van €40,51 bereikt. Daarna volgt een nieuw stijgend herstel, dat in het begin van 2017 nog steeds merkbaar is.

 

Economische en financiële geschiedenis van Total:

Na zijn beursintroductie in 1929 wordt de geschiedenis van het aandeel Total gemarkeerd door talrijke gebeurtenissen die een sterke dan wel minder uitgesproken invloed hebben op de prijs van dit aandeel en het succes ervan in het algemeen.  Hier vindt u enkele van de belangrijkste gegevens uit de geschiedenis van het bedrijf:

 

CFD's om online Total-aandelen te kopen:

Met CFD's van Forex-brokers kunt u gemakkelijker in de aardoliesector beleggen door online en live aandelen van Total te kopen en verkopen op de aandelenmarkt. Omdat u zowel tegenover stijgingen als dalingen positie kunt innemen, kunt u voordeel halen uit de extreme volatiliteit van het Total-aandeel om er winst mee te maken.

Bovendien hebben CFD's een hefboomeffect waardoor u uw winstniveu nog kunt opkrikken, zonder dat u een groot beleggingskapitaal nodig hebt. Een ander voordeel van de CFD's is dat de tradingplatformen die ze aanbieden ook vernieuwende instrumenten en functies beschikbaar maken voor hun gebruikers: zo kunt u de markten en hun mogelijkheden beter analyseren.

CFD's zijn contracten die bijzonder geschikt en goed ontworpen zijn voor het traden in het Total-aandeel of in welk aandeel dan ook in deze sector.

 

Wat zijn de vooruitzichten voor de koersontwikkeling van het aandeel Total:

Hoewel de olieprijzen op dit moment niet erg hoog zijn, zijn analisten en deskundigen het erover eens dat de koersen in de komende jaren opnieuw zullen gaan stijgen. Sinds het begin van het jaar 2015 zijn we namelijk getuige geweest van recorddalingen van de prijs van het zwarte goud. Beleggers gaan waarschijnlijk spoedig profiteren van deze daling om tegen een lage prijs in te kopen.

Hetzelfde geldt voor de koers van aan de beurs genoteerde aandelen van bedrijven zoals Total, die zeer veelbelovend blijven. Het is bovendien opvallend dat het aandeel Total goed heeft stand gehouden terwijl de prijzen van olie naar beneden gingen, waardoor het rendement nog steeds aantrekkelijk is.

Daarnaast onderscheidt de onderneming zich van de concurrentie doordat Total heeft aangekondigd de komende jaren de productie op te schroeven. Een ander voordeel is het soort contracten dat het bedrijf met partnerlanden overeen is gekomen, waaronder de contracten voor de verdeling van de productie. Indien de prijzen dalen zijn deze contracten namelijk niet in het nadeel voor het olieconcern.

Het Total-aandeel heeft dus een mooie toekomst voor zich. Het zou interessante mogelijkheden moeten bieden aan investeerders op de aandelenmarkt die het aandeel via CFD's traden.

 

Wat zijn de voordelen en de sterktes van het aandeel Total als beursactivum?

Om het aandeel Total online te willen kopen is het belangrijk ervan overtuigd te zijn dat dit bedrijf een daadwerkelijk voordeel biedt. Zoals u snel zult merken biedt het aandeel Total talrijke voordelen als beursactivum. Wij stellen hier de belangrijkste voordelen van deze groep aan u voor.

De positie van Total op de wereldwijde markt van ruwe olie is natuurlijk een van de sterktes van het bedrijf. Total is een van de 5 grootste oliebedrijven ter wereld. Het positioneert zich ook heel goed op de markt van natuurlijk gas en ontwikkelde zijn productieactiviteiten op het gebied van zonne-energie zo dat Total dankzij dochteronderneming Sun Power nu de nummer 2 van de sector is.

Voor beleggers in het aandeel Total is het ook interessant dat de olieactiviteiten van de groep gemakkelijk te volgen zijn: het bedrijf publiceert regelmatig zijn productiedoelstellingen in aantal vaten per jaar. Zo zien we dat de productie in 2017 fors gestegen is in vergelijking met de voorgaande jaren, met een versnelde groei in 2016. Total lijkt dus niet ongerust door een mogelijke productiedaling in 2018 of in de volgende jaren.

Nog steeds met betrekking tot de oliesector vertoont Total een vervangingsratio van zijn reserves die tot de hoogste van de hele markt behoort. In 2017 bedroeg deze ratio 107%, wat betekent dat de productie blijft groeien en dat de vraag sterk blijft.

Een ander groot voordeel van Total betreft de verdeling van zijn productieactiviteiten. De groep heeft een goed productie-evenwicht: 33% van de ruwe olie wordt in Angola en Nigeria geproduceerd en 14% in Noorwegen. Zo beschermt het bedrijf zich tegen eventuele economische beperkingen door geopolitieke gebeurtenissen.

Recent voerde Total een industriële reorganisatie van zijn activiteiten door; die zou in de komende jaren haar vruchten moeten afwerpen. Het bedrijf ontwikkelde twee nieuwe activiteitstakken: dochteronderneming Gas Renewable & Power (gespecialiseerd in natuurlijk gas, hernieuwbare energieën en energie-efficiëntie) en Total Global Services (dat verschillende ondersteunende activiteiten hergroepeert). In het kader van deze reorganisatie werd ook beslist dat de holding zich voortaan opnieuw op zijn louter strategische functies zou concentreren.

Het is bovendien opvallend dat het aandeel Total zich - in tegenstelling tot de aandelen van andere grote oliebedrijven - bijzonder goed gedraagt tegenover prijsdalingen van de ruwe olie. In zulke gevallen past de groep aanzienlijke operationele kostenbesparingen toe, waardoor de winsten beschermd worden en beleggers tevreden blijven.

Beleggers die het aandeel Total aankopen beschouwen het als een relatief vertrouwenwekkend aandeel. Dat heeft het te danken aan de altijd grote kasstromen en aan een directiestrategie die erop gericht is een dividend gelijk aan de helft van de winst te behouden, met een voorschot als bonus.

Zoals u kunt vaststellen zijn de sterktes van het aandeel Total voor beleggers op de beurs talrijk.

 

Wat zijn de nadelen en zwakke punten van het aandeel Total als beursactivum?

Natuurlijk biedt het aandeel Total beleggers die op zijn koers willen speculeren niet alleen voordelen. Voordat u met uw analyse aanvangt, moet u natuurlijk ook enkele gebreken van dit aandeel kennen. Daarom stellen we u hier in detail de zwaktes van dit bedrijf voor, en ook de elementen die op signalen voor een dalende trend van deze waarde kunnen wijzen.

Een van de belangrijkste zwaktes van Total betreft natuurlijk zijn productie en de elementen waaraan het is blootgesteld. Daarbij is de steeds grotere achteruitgang van de nu rijpe olievelden het vermelden waard. Dit geldt ook voor moeilijkheden die de groep ondervindt om nieuwe velden in gebruik te nemen. Natuurlijk zijn ook de quotaschommelingen die door de OPEC opgelegd worden een belangrijke beperking voor de groep.

Hierboven zagen we al dat Total er het vaakst in slaagt om het beleggersvertrouwen te behouden tijdens periodes waarin de prijs van een vat ruwe olie daalt. Hoewel de prijzen stegen, deed de groep recent toch grote investeringen op het gebied van exploratie. De winstgevendheid van deze investeringen wordt zo bedreigd door de recente daling van de prijzen per vat.

Een ander minpunt voor Total betreft de structurele crisis waaronder de raffinagesector in Europa gebukt gaat en die al enige tijd de neiging heeft om te verzanden.

Hoewel Total zijn ruwe olie in verschillende geografische zones en landen produceert, blijft het blootgesteld aan bepaalde geopolitieke risico’s. Dit geldt zeker voor de Afrikaanse productie, die 30% van de totale productie van het concern vertegenwoordigt, in het bijzonder in Nigeria, Libië, Jemen of het Midden-Oosten. Ook de Russische productie moet vanwege diezelfde risico’s in het oog gehouden worden.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Total:

Het is veel gemakkelijker om de koers van het aandeel Total te voorspellen voor de lange termijn dan voor de korte termijn, omdat deze redelijk stabiel is. De indicators die u in de gaten moet houden zijn:

Eenvoudig beleggen in het aandeel Total:

Traden van het Total-aandeel is een goede manier om door gebruik van uw eigen geld en eigen strategie├źn online in de aandelenmarkt te investeren. Bovendien zijn de talrijke hulpmiddelen die de Forex-effectenmakelaars aanbieden een kostbare hulp voor uw positie-innames.

Handel nu in Total!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.