Het aandeel TomTom kopen

Om effectief te beleggen in de koers van het aandeel TomTom moet u enkele basisgegevens over de activiteiten van deze Nederlandse onderneming kennen, maar ook over zijn notering en historische koersen. In dit artikel leest u er alles over.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de TomTom-groep:

U kent ongetwijfeld het merk TomTom als u ooit een van zijn navigatiesystemen heeft gebruikt. Deze Nederlandse groep is namelijk gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve navigatiesystemen en bijbehorende producten. Het bedrijf is zelfs internationaal marktleider in deze sector.

De activiteiten van de groep zijn onverdeeld in vier divisies: Consument, Auto, Licenties en Telematics.

 

De belangrijkste concurrenten van TomTom:

TomTom is een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en commercialiseren van navigatiesystemen. In deze zin krijgt het concurrentie van andere bedrijven die binnen hetzelfde gebied actief zijn. Dit zijn de belangrijkste:

Baidu Map, Bing Map, Bhuvan, Google Maps, Here WeGo, Map World, Mappy, MapQuest, ViaMichelin en Wikimapia.

TomTom is wereldwijd ook de derde grootste VPN-provider, net na concurrenten Garmin en Navman.

Om de mogelijkheden van de koersevolutie van het TomTom-aandeel beter te kunnen bestuderen raden wij aan om rekening te houden met deze concurrenten en om het nieuws over hen goed te volgen: zo kunt u de positionering en progressie van het marktaandeel van TomTom binnen deze sector beter begrijpen. Op deze manier kunt u uw fundamentele analyses verfijnen, waardoor u efficiënte strategieën kunt uitstippelen.

 

De belangrijkste partners van TomTom:

Hier vindt u de recentste partnerschappen die TomTom in de loop van de laatste jaren creëerde.

  • In 2010 begint TomTom een joint venture met het Chinese bedrijf AutoNavi Holdings Ltd om de cartografische gegevens in China te ontwikkelen.
  • In 2016 kondigt TomTom de oprichting van  een partnerschap met Microsoft aan om plaatsbepalingsdiensten te integreren in Microsoft Azure. Deze innovatie zal ontwikkelaars een grotere flexibiliteit geven op het vlak van het bouwen en beheren van applicaties voor bedrijven, mobiele toepassingen, webtoepassingen of het internet der dingen.
  • Om zijn bekroonde Webfleet-oplossing (van TomTom Telematics) in Frankrijk, Spanje, België en Nederland in de verbonden voertuigen van Peugeot, Citroën en DS te integreren werkt TomTom ook samen met de PSA-groep.

Nog steeds in 2016 wordt TomTom partner van de Fiat-groep; TomTom levert in dit verband een nieuwe navigatieoplossing.

 

Analyse van de koers van het aandeel TomTom:

De koers van het aandeel TomTom is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de AMX-beursindex.

In de afgelopen tien jaar heeft de koers van het aandeel TomTom een grote hausse gekend. Zo werd in november 2007 een hoogste niveau van € 64,90 bereikt. Daarna stortte de koers in. In februari 2009 stond hij zelfs op € 2,84.  Sindsdien probeert de koers zich te stabiliseren in de buurt van een niveau van € 7 met een licht stijgende trend.

 

Beoordeling: 3.91 22 stemmen

Waar kunt u beleggen in het aandeel TomTom?

U kunt via elk goed CFD-tradingplatform met de koers van het aandeel TomTom traden. Schrijft u zich snel in bij een van hen en begin zowel bij stijgingen als dalingen te traden door het gebruik van CFD’s.

Beleg nu in het aandeel TomTom!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.