TESLA MOTORS

Analyse van de koers van het Tesla Motors aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Via de online handelsplatforms liggen de aandelen van de grote Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven voortaan ook binnen het bereik van beleggers. Deze keer hebben we ervoor gekozen het aandeel van de Tesla-groep te bespreken. In dit artikel vindt u praktische informatie over de activiteiten van dit bedrijf, maar ook historische gegevens afkomstig uit de technische analyse van de aandelenkoers van de laatste tien jaar.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Daarom raden wij u aan om aandachtig alle officiële verklaringen van het concern en zijn management te volgen, in het bijzonder wat het Master Plan 2 betreft. Het bereiken van de doelstellingen die door het bedrijf bepaald werden en de middelen om ze te bereiken zullen hierbij belangrijk zijn. U moet dus goed letten op alle financieringsoplossingen die door het bedrijf gebruikt worden, de eventuele strategische partnerschappen die het sluit en natuurlijk zijn ook de financiële resultaten van de groep belangrijk.

Analyse nr. 2

Wij willen er u nogmaals attent op maken hoe belangrijk het is de concurrentie goed te bestuderen omdat Tesla Motors actief is in een erg zwaarbevochten sector, die niet voor niets ‘de sector van de toekomst’ genoemd wordt. De race naar autonome elektrische auto’s is sinds enkele jaren helemaal losgebarsten en Tesla is niet het enige bedrijf dat volledig op dit soort van innovaties inzet. Elke aankondiging van de ontwikkeling of marktlancering van een nieuw voertuig door een van deze bedrijven kan ook een rechtstreeks effect hebben op de tendensrichting van het aandeel Tesla Motors.

Analyse nr. 3

Daarom is elke belangrijke aankondiging afkomstig uit deze activiteitssector in staat de prijs van het aandeel Tesla Motors te beïnvloeden, wat met goed uitgesproken en erg volatiele accentueringen of terugkerende tendensen een prima instapmogelijkheid is.

--- Publiciteit ---
Beleg nu in het aandeel Tesla!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

Over Tesla Motors:

De Tesla-groep of Tesla Motors is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en verkopen van elektrische voertuigen. Het bedrijf is echter actief op verschillende terreinen, waaronder vooral de verkoop van auto's en verder de verkoop van aandrijvingen voor elektrische voertuigen en de levering van technische ontwikkelingsdiensten.

Dankzij twee productielocaties is Tesla vooral aanwezig op de Amerikaanse markt, maar China en Noorwegen zijn ook belangrijke afzetmarkten.

 

Het aandeel Tesla Motors in het kort:

 

Hoe werd de Tesla Motors-groep gefinancierd?

De eerste investering waarmee Tesla gelanceerd kon worden was die van ElonMusk, de medeoprichter van PayPal, die ondertussen voorzitter van de raad van bestuur bij Teslawas geworden. Hij was bovendien verantwoordelijk voor de eerste twee investeringsrondes en zal samen met Vantagepoint Venture Partners ook de derde leiden. Die laatste investeringsronde zal nieuwe bekende investeerders aan boord hijsen, zoals SergeyBrin en Larry Page, co-stichters van Google en Jeff Skoll, voormalig voorzitter van de eBay-groep.

In 2007 werd er via een privé-investering (waarin ElonMusk voor 37 miljoen participeerde) niet minder dan 105 miljoen dollar opgehaald door de groep. Na het vertrek van Ze'evDrori, een Californische ondernemer die Martin Eberhard in 2007 opvolgde, neemt ElonMusk in 2008 de leiding van de groep over.

Na de lancering van een netwerk van bijna 3000 superladers waarmee men de batterij in 45 minuten volledig kan opladen, besteedt Tesla meerdere miljarden dollars aan de bouw van een fabriek in Nevada die batterijen voor Model 3 zal bouwen. Voor dit doel moest het bedrijf sinds 2013 bijna 4 miljard ophalen op de markten. Niettemin steeg de aandeelwaarde sinds de beursnotering in 2011 met factor 11.

In 2017, ten slotte, haalt Tesla opnieuw voor 1,2 miljard dollar aan fondsen op door 1,3 miljoen gewone aandelen uit te geven en converteerbare effecten van de eerste rang met vervaldatum in 2022 te verkopen.

 

De belangrijkste concurrenten van Tesla Motors:

Tesla Motors is gespecialiseerd in de productie van elektrische voertuigen. Het moet sinds enkele jaren dus opboksen tegen de concurrentie van een steeds groter wordende groep van andere grote, wereldwijde autoconstructeurs die zich op de markt van milieuvriendelijke voertuigen begeven. Om u te helpen betere analyses van de aandelenkoers van Tesla Motors te maken, vindt u hier zijn belangrijkste concurrenten binnen dit marktsegment:

 

De belangrijkste partners van Tesla Motors:

Tesla Motors sloot verschillende strategische partnerschappen waarmee het bedrijf zijn leiderspositie binnen de sector kon behouden. Hieronder vindt u de voornaamste.

In 2014 sluit de in verzekeringen gespecialiseerde Allianz-groep, en dan in het bijzonder zijn Franse dochteronderneming van autoverzekeringen, een partnerschap met Tesla Motors waarmee Allianz zijn diensten aanbiedt aan klanten van de autobouwer.

De Tesla Motors-groep en NVIDIA zijn sinds 2016 partners met betrekking tot de initiële ontwikkeling van het grootste geïntegreerde aanraakscherm voor automobieltoepassingen. Vandaag voorziet NVIDIA al de informatie- en entertainmentschermen en de digitale dashboards van de voertuigen die Tesla Motors produceert, zoals het recente model X.

Nog steeds in het jaar 2016 kondigt de Japanse groep Panasonic een investering van meer dan 30 miljard yen aan in een fabriek van Tesla Motors die fotovoltaïsche cellen en modules produceert. Deze aankondiging deed het aandeel Tesla tijdens de zitting met 3% stijgen.

 

Analyse van de koers van het aandeel Tesla Motors:

De koers van het aandeel Tesla staat aan de Amerikaanse Nasdaq Global Select Market genoteerd. Ook is het aandeel onderdeel van de beursindex Nasdaq 100.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Tesla Motors:

Laten we samen enkele erg belangrijke gegevens met betrekking tot het aandeel Tesla Motors bekijken, en dan vooral met de betrekking tot de positie die Tesla Motors inneemt op de nationale en internationale aandelenmarkten. Deze algemene informatie zal u helpen om een beter algemeen begrip te krijgen van dit aandeel op de beurs, en dus om een betere analysesvan de live koers te maken.

 

Economische en financiële geschiedenis van Tesla:

Om de historische beursgrafieken van het Tesla-aandeel beter te begrijpen en om de tendensen uit het verleden te kunnen analyseren, is het belangrijk om de gebeurtenissen die de recente geschiedenis van dit bedrijf kenmerkten te kennen. Daarom laten wij u hier kennismaken met een paar belangrijke weetjes uit de afgelopen decennia.

 

Welke toekomstperspectieven voor Tesla Motors?

Nog voordat u positie inneemt op de koers van het Tesla-aandeel stelt u zich ongetwijfeld vragen over de toekomst van dit bedrijf, dat onlangs belangrijke fondsen ophaalde op de financiële markten. Daarom is het belangrijk dat u zich over de commerciële strategie, die persoonlijk door Elon Musk bepaald werd, buigt.

Meer dan tien jaar geleden lanceerde hij het Master Plan, waarvan de strategie vooral berustte op de democratisering van elektrische voertuigen door in te zetten op winsten uit voertuigen uit het luxesegment, die daarna dienst zouden doen om de lagere segmenten te financieren. Maar recentelijk communiceerde Elon Musk Master Plan 2 aan het publiek: dat verduidelijkt aan investeerders en pers de lijn die het management beoogt voor de komende jaren.

Het eerste wat we uit dit nieuwe strategische plan onthouden is het meer diverse gamma van elektrische voertuigen dat door de groep geproduceerd zal worden, met zelfs individuele voertuigen van het compacte SUV- of pickuptype. Bemerk ook de ontwikkeling en toekomstige marktintroductie van een zwaargewicht - de Tesla Semi - en van een elektrische bus.

Voor de langere termijn kondigt het concern ook de ontwikkeling van een gamma van autonome voertuigen aan, met een vloot voertuigen zonder bestuurder, en de mogelijkheid om elektrische Tesla-voertuigen te delen met andere gebruikers wanneer hun eigenaars ze niet gebruiken. Let ook op de overname van het bedrijf Solar City, dat gespecialiseerd is in het installeren van zonnepanelen en dat opgericht werd door neven van Elon Musk. Het garandeert de ideale oplossing voor projecten van de groep op het vlak van zonne-energie, waarover men in Master Plan 1 al sprak.

Blijft nog de vraag hoe deze ontwikkelingen en projecten gefinancierd zullen worden. Dit is meteen ook waarom we bij de aankondiging van Master Plan 2 een koersdaling van het aandeel Tesla Motors zagen. Gespecialiseerde financiële analisten schatten dat deze projecten het bedrijf bijna 3 miljard dollar zouden kunnen kosten. Zo kunnen we beter begrijpen hoe het gebrek aan gegevens over de financieringswijze kan wegen op de moraal van de beleggers, die twijfelen aan de haalbaarheid ervan. Het is dus aangewezen om de haalbaarheid van dit plan op de lange termijn van nabij te blijven volgen. Om te beginnen verwacht men logischerwijs een stijging van de bedrijfskosten en dus een daling van de winstgevendheid, hetgeen gevolgen heeft voor dit beursaandeel.

De realisatie van de projecten die uit het strategische plan voortvloeien vereisen geld. Denk aan de ontwikkeling van de SUV en pickup, die het bedrijf verschillende honderden miljoenen dollars zouden kosten, op voorwaarde dat ze componenten gebruiken die ook door andere constructeurs al gebruikt worden. Daarnaast roepen andere projecten vragen op met betrekking tot de realisatietijd. Dat is in het bijzonder het geval voor het ontwerp van het zwaargewicht dat door de groep aangekondigd wordt en dat 5 tot 9 jaar op zich kan laten wachten, om het vervolgens op te nemen tegen de hevige concurrentie van constructeurs die gespecialiseerd zijn in dit voertuigtype. Als het bedrijf uitsluitend op de verkoop van zijn elektrische voertuigen zoals Model S, Model X en Model 3 rekent, riskeert het een aanzienlijke financiering te mislopen en daardoor vertraging op te lopen bij het uitvoeren van de eerder opgestarte projecten.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Tesla Motors:

Om voorspellingen te doen voor de koers van het aandeel Tesla Motors moet naar de goede indicators worden gekeken. Ook moeten de gebeurtenissen worden gevolgd die deze markt direct beïnvloeden. Daarbij moeten de volgende elementen in de gaten worden gehouden:

Een aantal veelgestelde vragen

Maakt het Tesla-aandeel deel uit van de Nasdaq?

De NASDAQ (National Association of Securities Dealers Automated Quotations) is na de NYSE de grootste aandelenmarkt in de VS. Het is een beurs die alleen elektronisch en continu wordt beheerd. De NASDAQ groepeert technologie en aandelen met een hoog potentieel. Effecten van dienstverlenende en industriële bedrijven zijn ook genoteerd aan de NASDAQ. Het TESLA-aandeel maakte zijn debuut op de NASDAQ op 29/06/2010. En met een marktkapitalisatie van meer dan 100 miljard dollar is de TESLA-aandelen nu een van de vlaggenschipaandelen van de NASDAQ.

Wanneer is de beste tijd om Tesla-aandelen te kopen?

Tesla is geen cyclische aandeel. In 4 maanden tijd is de koers van het Tesla aandeel verdrievoudigd tot een recordhoogte van $968 op 4 februari 2020. De volgende dag daalde de koers van het aandeel met maar liefst 20%. Deze volatiliteit is typisch voor een zogenaamd speculatief aandeel. De waardering is niet gebaseerd op de waarde van de activa of op de recurrente rentabiliteit. De beurs anticipeert alleen op het groeipotentieel van het bedrijf, dat binnen 5 of 10 jaar een toonaangevende autofabrikant op wereldschaal zou kunnen worden. De financiële markten waarderen alleen de toekomstige waarde van de onderneming. Investeren in Tesla-aandelen moet worden beschouwd vanuit een langetermijnperspectief. De beste tijd om het aandeel te verwerven is natuurlijk na een ineenstorting van de koers.

Wanneer is de beste tijd om de Tesla aandeel te verkopen?

De koers van Tesla's aandeel is de laatste tijd gestegen. Moeten we het aandeel verkopen en de winst nemen? Dat hangt af van de prijs die je ervoor betaalt. Met een meerwaarde van 300, 400 of 500% is het zeker redelijk om het aandeel te verkopen. De hoge volatiliteit biedt ook de mogelijkheid om het aandeel terug te kopen tegen een lagere prijs om een nieuwe winst te maken. De keuze van het moment waarop het Tesla aandeel wordt verkocht, hangt af van de filosofie waarmee een belegger de financiële markten benadert. De speculant zal op zoek zijn naar een snel rendement op zijn investering en zal regelmatig zijn winst nemen, zelfs als hij dezelfhet aandeel meerdere keren koopt en verkoopt. Maar investeren in Tesla-aandelen kan ook een zeer lange termijn gok zijn. Inderdaad, de markten wedden op een leidende positie van dit bedrijf in een paar jaar tijd.

--- Publiciteit ---
Beleg nu in het aandeel Tesla!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.