SUEZ

Analyse van de koers van het SUEZ aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Als u overweegt om het Suez-aandeel te kopen of om het aan uw aandelenportefeuille toe te voegen, moet u in de eerste plaats een uitstekende kennis van dit bedrijf hebben en in staat zijn om te begrijpen wat de uitdagingen en kansen zijn. In dit artikel bespreken we punt voor punt de elementen die je nodig hebt om goede fundamentele analyses van deze voorraad te maken. We beginnen met een gedetailleerde presentatie van de activiteiten van de groep, stellen u voor aan de belangrijkste concurrenten en recente samenwerkingsverbanden, maar leggen ook uit hoe u deze waarde kunt analyseren en wat de voor- en nadelen ervan zijn.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Het niveau van de schuld van de groep moet bijzonder goed worden opgevolgd, evenals de rentevoeten die de rentabiliteit van de groep zullen beïnvloeden.

Analyse nr. 2

Zij zal ook toezicht houden op de grote concessiecontracten die door de groep Suez kunnen worden binnengehaald of verloren.

Analyse nr. 3

De regelgeving en de ontwikkeling daarvan in de Europese Unie en de druk van de lokale overheden op de prijzen zijn ook elementen die van invloed kunnen zijn op deze waarde.

Analyse nr. 4

De evolutie van de activiteit van de groep in de afvalsector moet ook in uw analyses worden meegenomen.

Analyse nr. 5

Het zal ook de communicatie en het behalen van de omzet- en bedrijfswinstdoelstellingen van de onderneming controleren.

--- Publiciteit ---
Handel in het Suez aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Suez :

Laten we ons overzicht van het Suez-aandeel beginnen met een volledige presentatie van de onderneming en een update van haar activiteiten en verschillende inkomstenbronnen.

De Suez-groep is een Franse onderneming die actief is in de sector van de milieudiensten. Meer in het bijzonder is het momenteel een van de belangrijkste aanbieders in deze sector op internationaal niveau. Het is echter interessant om de details van haar activiteiten te kennen door ze uit te splitsen naar het aandeel in de omzet dat ze genereren.

Geografisch gezien genereert de groep Suez momenteel bijna 28,2% van zijn omzet in Frankrijk, 32,3% in Europa en 39,5% in de rest van de wereld.

 

Ken de concurrentie van het Suez-aandeel:

De groep Suez is momenteel een van de belangrijkste spelers in zijn activiteitensector in Europa, maar staat natuurlijk niet alleen in dit segment. Het staat tegenover enkele grote concurrenten waarmee u als belegger vertrouwd zou moeten zijn. Hier zijn ze in detail:

 

De strategische allianties die de Suez-groep heeft opgezet:

De Suez-groep heeft weliswaar veel concurrenten en dus vijanden, maar wordt ook gesteund door strategische partners. Zowel in het verleden als vandaag de dag heeft zij immers geselecteerde strategische allianties gesloten met bedrijven in dezelfde of complementaire sectoren. We nodigen u uit om enkele van zijn belangrijkste partners te ontdekken.

Een aantal veelgestelde vragen

Wat zijn de laatste resultaten die Suez publiceert?

Voor het boekjaar 2019 had de groep Suez een omzet van 18 miljard euro. Het heeft momenteel 89.352 medewerkers. Ook in 2019 heeft Suez 7,6 miljard m3 water geproduceerd en bijna 5,1 miljard m3 afvalwater biologisch gezuiverd. De groep heeft meer dan 16,3 miljoen ton afval gerecupereerd. Tot op heden profiteren meer dan 32,7 miljoen mensen van de afvalophaaldienst en 450.000 industriële en commerciële klanten.

Maakt de Suez-groep deel uit van de beursindex CAC 40?

Het was in 2008 en na de fusie van Suez en Gaz de France dat de groep op de Franse beurs werd geïntroduceerd. Na deze operatie werd Suez Environnement gedeeltelijk losgekoppeld van de GDF Suez-groep en is het bedrijf in juli op de beurs gekomen. In september van datzelfde jaar heeft de groep Suez zich ook aangesloten bij verschillende van de belangrijkste indexen van deze financiële markt, waaronder de CAC 40.

Hoe wordt het kapitaal van de groep Suez verdeeld?

Het kapitaal van Suez is nog steeds voor 32,1% in handen van Engie. Andere aandeelhouders zijn Fundacion Bancaria Caixa d'Estalvis (5,88%), het personeel van de groep (3,82%) en Francesco Gaetano Caltagirone (3).49%, Pictet Asset Management voor 2,69%, Impax Asset Management voor 2,36%, Capital Research & Management voor 2,26%, Norges Bank Investment Management voor 2,02%, The Vanguard Group voor 1,61% en Amundi Asset Management SA voor 0,96%.

--- Publiciteit ---
Handel in het Suez aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500