SIEMENS

Analyse van de koers van het Siemens aandeel

--- Advertentie ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Als u een beetje geïnteresseerd bent in technologie en hightech in het algemeen, bent u waarschijnlijk bekend met het merk Siemens, dat op veel van de hedendaagse objecten te vinden is. Maar wist u dat u de aandelen van dit bedrijf ook op de beurs kunt verhandelen en deze effecten zelfs kunt verwerven om te investeren in het Siemens bedrijf? Om meer te weten te komen over dit bedrijfsmiddel, volgen hier enkele informatie over het bedrijf Siemens en zijn ontwikkeling sinds zijn eerste beursnotering.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

In de eerste plaats zullen de strategieën die de Groep hanteert om zijn aanwezigheid op de opkomende markten te ontwikkelen, hier van groot belang zijn.

Analyse nr. 2

We zullen ook strategische overnames, partnerschappen, joint ventures of fusies opvolgen die de Groep hoog in het vaandel draagt en die kunnen helpen om nieuw marktaandeel te verwerven.

Analyse nr. 3

Siemens zou ook kunnen profiteren van de toenemende oprichting van bepaalde instellingen over de hele wereld om zijn interne oplossingen te ontwikkelen en onafhankelijker te worden.

Analyse nr. 4

Ten slotte zou Siemens ook kunnen profiteren van de aanzienlijke toename van de vraag naar elektriciteit en aanverwante diensten en producten om zijn oplossingen en producten te verkopen en zo zijn inkomsten te verhogen.

Analyse nr. 5

De huidige milieu-uitdaging zou echter de ontwikkeling van de activiteiten van de Groep op middellange termijn kunnen belemmeren. Siemens moet zich snel aanpassen aan het steeds strenger wordende overheidsbeleid en de milieuvoorschriften die de activiteiten en het productiesysteem van het bedrijf belasten.

Analyse nr. 6

De status van Siemens als internationale onderneming zou ook een probleem kunnen blijken te zijn vanwege de aanzienlijke economische schommelingen en de talrijke devaluaties van de valuta. Deze twee elementen hebben een zeer belangrijke invloed op de algemene financiële prestaties van de Groep.

Analyse nr. 7

Ten slotte kan het verlies van sommige van haar leveranciers of nieuwe geschillen met hen natuurlijk een negatieve invloed hebben op haar beurskoers door een aanzienlijke daling van de productie, een stijging van de productiekosten of andere mogelijke gevolgen.

--- Advertentie ---
Handel in Siemens aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Siemens :

Het bedrijf Siemens werd opgericht in oktober 1847, na de ontdekking van een Duitse ingenieur die een revolutie teweegbracht in de telegrafie.  Maar het was in 1848 dat het bedrijf Siemens zijn knowhow echt bewees door de eerste langeafstandstelegraaflijn te installeren, die vervolgens Duitsland met Frankrijk verbond.

Siemens is vandaag de dag nog steeds een bekend bedrijf in Duitsland, omdat het de grootste particuliere werkgever van het land is.

Siemens is een internationale, maar in Duitsland gevestigde, groep van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de hightechsector. Haar activiteiten bestrijken de industriële sector, de energiesector en de gezondheidszorg, die als volgt zijn verdeeld:

 

Om de concurrentie van het Siemens aandeel te kennen:

Siemens is actief in veel verschillende sectoren, zoals technologische apparatuur, transport en zelfs medische beeldvorming, en heeft te maken met een verscheidenheid aan concurrenten over de hele wereld. Om u te helpen de toekomstige ontwikkeling van de koers van het aandeel op de beurs beter te begrijpen, is het daarom essentieel om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van de belangrijkste concurrenten. Dit zijn de belangrijkste concurrenten van Siemens:

 

De strategische allianties die door de Siemens groep zijn opgezet:

In de loop van de tijd heeft Siemens ook verschillende partnerschappen gesloten met grote groepen, die al dan niet actief zijn in sectoren die dicht bij de eigen sector liggen. Hier zijn de belangrijkste partners:

 

Voordelen en sterke punten van het aandeel Siemens als beursactief:

In de eerste plaats moet worden bedacht dat de Siemens Groep een van de pioniers is op het gebied van op technologie gebaseerde diensten. In die zin heeft het een lange ervaring en knowhow die het vandaag de dag nog steeds in staat stelt om op dit gebied te innoveren. Dankzij zijn jarenlange aanwezigheid in de industrie beschikt Siemens over een grote portefeuille van patenten van allerlei aard, die naast de inkomsten uit innovaties min of meer vaste inkomsten garandeert.

Ook wat betreft zijn positionering is de Siemens groep momenteel een van de meest innovatieve in zijn markt en ontwikkelt elk jaar nieuwe oplossingen en producten om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige behoeften van de markt en de consument. Siemens is ook sterk aanwezig in verschillende sectoren.

Natuurlijk waarderen beursbeleggers en aandeelhouders die geïnteresseerd zijn in de aandelen van Siemens ook de financiële gezondheid van deze groep, die al vele jaren bijzonder stabiel is. De kans op een onaangename verrassing op dit punt is dan ook klein in de komende jaren.

Een andere grote kracht van de Siemens Groep is natuurlijk de goede geografische spreiding en de sterke aanwezigheid wereldwijd. Siemens is actief in maar liefst 190 landen en werkt samen met meer dan 180 bedrijven wereldwijd.

De strategie van de groep om talrijke joint ventures met andere bedrijven op te zetten en internationaal gerenommeerde bedrijven uit te kopen, is ook voor Siemens een sterk punt. Dankzij deze strategie bouwt Siemens verder aan zijn kracht en aan zijn groei.

Tot slot is de Siemens groep erin geslaagd om een plaats te veroveren en te behouden in de harten van het grote publiek dankzij een marketingstrategie die zowel gebaseerd is op kwaliteitsreclame als op haar aanwezigheid op de belangrijkste sport- en lifestyle-evenementen.

 

Nadelen en zwakke punten van het aandeel Siemens als beursactivum :

Als de sterke punten van de Siemens Groep die we zojuist aan u hebben onthuld, u ertoe kunnen aanzetten om een opwaartse positie in te nemen ten aanzien van deze troef, dan moet u, voordat u besluit om uw oordeel te matigen, ook rekening houden met de zwakke punten van deze troef.

In de eerste plaats is een van de belangrijkste zwakke punten van het Siemens-concern natuurlijk zijn zeer grote afhankelijkheid van externe leveranciers. Bepaalde geschillen, storingen of wijzigingen in het prijsbeleid van deze laatste kunnen de operationele efficiëntie van deze onderneming aanzienlijk verminderen en leiden tot een verlies aan rentabiliteit.

De Siemens groep heeft ook te lijden gehad onder de gevolgen van enkele recente mediaschandalen. Beschuldigingen van corruptie in de bedrijfsomgeving door bepaalde personen hebben het imago van de groep ernstig geschaad. Gelukkig zijn deze gevallen niet talrijk geweest en beginnen hun effecten nu te vervagen.

We hebben hierboven gezien dat Siemens een zekere financiële stabiliteit heeft die investeerders kan geruststellen. Er is echter ook een aanzienlijke stijging van de schuld/eigen vermogensratio van de groep, die op langere termijn in gevaar kan komen als er niets wordt ondernomen om dit probleem tegen te gaan.

Ten slotte verliest Siemens door zijn sterk verspreide aandeelhoudersbasis geleidelijk aan de controle over zijn interne controle, wat het nemen van bepaalde strategische beslissingen complexer maakt en dus een negatieve invloed kan hebben op zijn toekomstige groei en het behoud van zijn financiële resultaten.

Een aantal veelgestelde vragen

Waar zijn de aandelen van Siemens genoteerd en op welke markten?

De koers van het Duitse bedrijf Siemens is uiteraard genoteerd aan de Duitse beurs. Meer bepaald wordt deze notering uitgevoerd op het financieel centrum van FWB of op de beurs van Frankfurt. Dit is de grootste financiële markt in Duitsland, die afhankelijk is van de Deutsche Boerse, en de vierde grootste financiële markt ter wereld. De aandelen van Siemens zijn echter ook in de Verenigde Staten aan de NYSE genoteerd vanwege het internationale karakter van de activiteiten.

Moet fundamentele of technische analyse voorrang krijgen op het aandeel van Siemens?

Bij de uitvoering van uw beleggingsstrategieën op de beurskoers van Siemens hoeft u niet te kiezen tussen fundamentele en technische analyse. Om een zo betrouwbaar mogelijk handelssignaal te verkrijgen, raden wij u aan om beide soorten analyses samen uit te voeren. U dient ook een financiële analyse van het bedrijf uit te voeren.

--- Advertentie ---
Handel in Siemens aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500