Het aandeel Saint-Gobain kopen

Misschien heeft u in het kader van uw online beursbeleggingen interesse in grote Franse bedrijven die aan de gerenommeerde beursindexen zoals de CAC 40 staan genoteerd. In dat geval kent u vast het bedrijf Saint-Gobain, dat is gespecialiseerd in bouwmaterialen. Maar voordat u gaat speculeren met de beursaandelen van deze onderneming, kunt u hier meer lezen over de bedrijfsactiviteiten. Ook vindt u informatie voor het maken van een doeltreffende analyse van de beurskoers.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over Saint-Gobain:

Saint-Gobain is een van de internationale marktleiders in de fabricage en verkoop van bouwmaterialen. Het bedrijf is actief in heel Europa en daarnaast in landen en regio's in de hele wereld.

Het grootste deel van de omzet wordt gerealiseerd met de verkoop van bouwmaterialen via een uitgebreid distributienetwerk.  Daarna komt de fabricage van bouwproducten, glas, hoogwaardige materialen en verpakkingen.

 

De belangrijkste concurrenten van Saint-Gobain:

Dankzij een sinds al heel lang toegepaste strategie van schaalvoordelen is Saint-Gobain momenteel de wereldwijde leider in zijn sector. Toch is de groep samen met bepaalde van zijn concurrenten ook beschuldigd geweest van onrechtmatige mededinging, waardoor hij in dit licht een geldboete van 1,38 miljard heeft moeten betalen. Vandaag zijn zulke goede relaties met de concurrentie uitgesloten: Saint-Gobain moet strijd leveren met enkele bedrijven die proberen om stukken van zijn marktaandeel in te pikken. Hierna kunt u enkele bedrijven die een bedreiging voor Saint-Gobain vormen ontdekken, zodat u in uw fundamentele analyse van dit aandeel rekening kunt houden met nieuws over concurrenten.

 • Wolseley
 • Lapeyre
 • Berisford plc International
 • Boral Ldt
 • Groupe Castorama Dubois

Het valt bovendien op te merken dat er met China een nieuwe vorm van concurrentie zijn opwachting maakt: ook dit zou in de komende jaren in de vorm van veel lagere prijzen een bedreiging voor de groep kunnen worden.

 

De belangrijkste partners van Saint-Gobain:

Saint-Gobain geeft veel geld uit aan onderzoek en innovatie. Daarom moet het strategische allianties en partnerschappen met andere bedrijven creëren om de eigen productiekosten en andere kosten te drukken. Verschillende grote Franse bedrijven zijn vandaag dus partner van Saint-Gobain.

Dit is het geval voor Poin-S, aan wie Saint-Gobain het onderhoud van zijn voertuigenvloot toevertrouwde: het gaat hier immers om verschillende tienduizenden eenheden.

Meer recent, in 2017, vertrouwt Saint-Gobain na een aanbesteding zijn communicatie toe aan het Franse Publicis.

Op internationaal vlak richtte Saint-Gobain in Egypte met Sisecam een strategisch partnerschap op voor de bouw van een fabriek voor de dagelijkse productie van 900 ton uitsluitend voor de Egyptische markt bestemd glas.

 

Analyse van de koers van het aandeel Saint-Gobain:

Hoewel de omzet van Saint-Gobain de laatste jaren stabiel is, hebben beleggers die het aandeel in hun portefeuille willen opnemen er alle belang bij om om er ook op de korte termijn mee te speculeren.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Saint-Gobain:

Het is uiteraard belangrijk dat u de verschillende economische en beursgerelateerde gebeurtenissen kent die de evolutie van het aandeel Saint-Gobain en zijn uitgevende vennootschap tekenden. Toch is het ook essentieel dat u een paar algemenere gegevens met betrekking tot de notering van dit aandeel kent.  Daarom somden we hierna enkele fundamentele gegevens op die u het best kunt integreren in uw algemene analyse van dit beursaandeel en zijn mogelijkheden.

 • In 2017 ligt de totale beurswaarde van Saint-Gobain in de grootteorde van 25.715,09 miljoen euro.
 • Tijdens diezelfde periode wordt het aantal beursaandelen dat door het bedrijf op de aandelenmarkt in omloop werd gebracht op 555.281.510 stuks geschat.
 • De aandelenkoers van Saint-Gobain staat momenteel genoteerd op Compartiment A van de Euronext Paris-aandelenmarkt in Frankrijk.
 • Saint-Gobain maakt ook deel uit van de samenstelling van de Franse nationale CAC 40-beursindex, wat het tussen de 40 Franse bedrijven met de hoogste beurswaarde plaatst.
 • De groep van Saint-Gobain-aandeelhouders bestaat uit 80,60% zwevende aandelen, 7,70% aandelen van Fond de Plan d'Epargne, 6,40% aandelen van Wendel, 5,08% aandelen van BlackRock en 0,20% aandelen in eigen beheer.

 

Economische en financiële geschiedenis van Saint-Gobain:

We kunnen we de tendensevoluties van het aandeel Saint-Gobain op de aandelenmarkten beter begrijpen door de economische en financiële gebeurtenissen die de geschiedenis van het bedrijf in de loop van de laatste jaren tekenden te bestuderen. Opdat u deze gegevens zou kunnen gebruiken, vindt u hierna een overzicht van de opvallendste feiten:

 • In 2014 verkoopt Saint-Gobain voor 1,5 miljard euro zijn activiteiten in Noord-Amerika aan de Ardagh-groep. In juni van datzelfde jaar kondigt Saint-Gobain de overname van Phoenix Coating Ressources, een fabrikant van keramiek voor de luchtvaart, aan.  Nog steeds in 2014 neemt Saint-Gobain de controle over Sika; het bedrijf is gespecialiseerd in chemische producten voor de bouwsector.
 • In 2015 verkoopt Saint-Gobain zijn dochteronderneming Verallia voor 2,95 miljard euro aan investeringsfonds Apollo Global Management. De dochterondernemingen van Apollo Global Management en BPI France houden respectievelijk 90 en 10% van de aandelen in Verallia. In juli van datzelfde jaar koopt Saint-Gobain 49% van de resterende aandelen in Cipta Mortar Utama, dat gespecialiseerd is in mortels.
 • Nog steeds in 2015 organiseert Saint-Gobain een tijdelijke tentoonstelling en wereldtournee om zijn 350-jarige bestaan te vieren.
 • In 2016 kondigt Saint-Gobain de overname van E-Mix voor 104 miljoen euro aan; ook dit is een in mortels gespecialiseerd bedrijf. In december van hetzelfde jaar neemt de groep 100% van het kapitaal van het Roemeense bedrijf Pietta Glass working over, een specialist in glasverwerking.

 

Beoordeling: 4.14 21 stemmen

Waar en hoe traden op de koers van het aandeel Saint-Gobain:

U kunt vandaag nog live traden op de koers van het aandeel Saint-Gobain: u hoeft zich alleen in te schrijven bij een gecertificeerde effectenhandelaar, waarna u naargelang uw analyses positie kiest tegenover een stijging of daling.

Begin te handelen met Saint-Gobain!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.